Aanschaf Enduro of supermoto

Hans_1400

MF'er
9 nov 2010
31
4
Wezep
Goedendag,

Ik heb in de planning een motor te gaan aanschaffen, Ik heb al een motor voor woon-werk verkeer en touren, de motor die ik nu wil kopen is eigenlijk meer speelgoed.
budget is max 1500, liefst ergens in de buurt van de 1000 euro.

Ik ben op marktplaats wel wat tegengekomen maar ik weet eigenlijk maar weinig van de techniek van een motor af, Ik heb in het verleden al 2-maal een kat in de zak gekocht (auto's) en ik hoop dat dat niet weer gebeurt met de aanschaf van een motor.

Een aantal motoren die ik tegenkwam:
http://link.marktplaats.nl/655438290
http://link.marktplaats.nl/639146344
http://link.marktplaats.nl/651564925
http://link.marktplaats.nl/654202369
http://link.marktplaats.nl/653711860

Is eigenlijk allemaal enduro, omdat volgens mij een supermoto al snel boven het budget zit.
Is er iemand die over deze motoren iets nuttigs kan zeggen? Mogelijk afraden voor iemand met weinig sleutelkennis.
Mogelijk een tip hebben over een andere motor ie voor mij geschikt zou zijn die niet in dit rijtje staat.
Op de laatste motor heb ik een rondje gereden, leek wel wat, maar ik durf zo geen keuze te maken, (deze vraag had ik ook al gesteld in het algemene Suzuki DR forum)

Ik denk dat ik 80% gewoon op de weg rijd, en af en toe een keer offroad ga.

De reden van aanschaf? Ik reed op een demodag op een Suzuki V-strom en die trok ik (min of meer perongeluk) op zn achterwiel, dat gaf zon kick dat ik besloot dat ik een motor wilde die dat ook kon :P Nee, mijn Intruder red dat niet. V-strom gaat boven mn budget trouwens.

Ik hoop dat jullie hier iets mee kunnen en mij mogelijk een beetje advies kunnen geven.

BVD
 
Misschien ook nog wel een motor om aan je rijtje toe te voegen de: Aprillia Pegaso 650 leuke motoren voor relatief weinig geld.
 
Met zo'n budget en weinig sleutelkennis zou ik er sowieso vanaf zien. Dergelijke motoren hebben zeer regelmatig onderhoud nodig en zelfs dan is een revisie op zijn tijd noodzakelijk. Als je dat niet zelf kunt, kun je met een beetje pech je aankoopbedrag verdubbelen voor je eindelijk rijdt.
 
Bedankt voor jullie reacties, topic waar je op wijst had ik inderdaad gelezen.
Het was niet mijn bedoeling me te richten op Honda XR, maar ik had er toevallig 3 van in mijn favorieten op marktplaats staan,
Ik lees hier op een forum dat de Honda XL onverwoestbaar is, geld dit ook een beetje voor de XR?

Geen sleutelkennis wil ik een beetje aanpassen, Ik ben redelijk handig als mij verteld woprd wat ik moet doen maar weet bij aanschaf niet waar ik naar moet kijken en kan niet zien of horen of er binnenkort iets vervangen moet worden o.i.d. :)

Is er sowieso een fiets waar jullie van zeggen, met een beetje onderhoud is ie inderdaad onverwoestbaar (de toyota starlet onder de motoren zegmaar :) )
Nou, die zoek ik dus :)
 
Honda XR600R How-to Topic Geld ook voor de XL RFVC kop.

Tenere 600 is ook bijna onverwoestbaar, als je zo'n ding voor een paar knaken koopt, kun je er nog wat geld indrukken om het blokje op te knappen (mocht dit nodig zijn) en blijf je toch binnen je budget. En je weet wat je hebt.
Ik heb een Tenere staan, ding tikt al vanaf de aanschaf (weet nog niet waar het zit) en heb er inmiddels alweer een kleine 4000km mee gereden. Tikken wordt niet erger (of minder). Ik heb ooit gezegd , ik wacht wel totdat er iets kapot loopt, maar dat is nog steeds niet.
Schud er af en toe wat olie in en juh, daar gaan we weer.

en je kunt natuurlijk ook een goede tegenkomen.
 
Laatst bewerkt:
Voor dat geld is het risico op een "kat in de zak" altijd aanwezig. Je koopt immers 2e hands voor weinig en negen van de 10 keer ook nog eens eentje op leeftijd. Maar goed. Als je een beetje weet hoe een motor hoort te rijden en het ding start koud in 1 keer, dan durf ik voor het geld het risico wel aan. Ken de XR-retjes en L-letjes niet, maar heb zelf een jaartje of twee een Kawasaki KLX650 gehad. Elektrische start, super fijn ding voor het lichte off- en onroad. Redelijk hufterproof volgens mij. Twee nieuwe bandjes en een verrotte vlotternaald waren de enige kosten, voor zover ik mij dat kan herinneren.

Neem anders iemand mee als je gaat kijken/proefrijden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan