Abs probleem K1200GT 2006

bracco

MF'er
4 feb 2004
220
1
apeldoorn
Beste mederijders,

Beste forumleden,

sinds een paar weken heb ik een ABS storing. De linker ABS lamp brandt continu en de rechter lamp knippert 4x per seconde.

Dit begon eerst tijdens een ritje. Hierna heb ik de ABS sensoren schoongemaakt en verdween het even. Later kwam het weer terug en nu blijft het ook. Vandaag de motor uit laten lezen maar die konden niks zien en gaven aan dat een afspraak moest worden gemaakt voor verder onderzoek. Zijn er andere leden die met dit probleem bekend zijn? Ik lees een hoop verhalen over de ABS pomp, en ook hoe dit eventueel zelf te repareren is. Zie link
Hierbij zou het dan aan de motor van de pomp liggen.

Nou twijfel ik een beetje tussen zelf de boel al los halen of hem langsbrengen bij de dealer voor diagnose. Ik ben bang dat ik dan een paar honderd euro verder ben met de diagnose dat de pomp vervangen moet worden.

Iemand misschien een advies voor mij?

Ik zou eerst de boel eens door willen spoelen met nieuwe remvloeistof. Nou is dit een hele procedure en beschik ik niet over het werkplaatshandboek. Misschien een forumlid die kan vertellen hoe dit moet? Alvast dank voor de reacties!
 
Bovenaan Onderaan