accu drup. voor winterstoppie?

mad2

Die hard MF'er
27 nov 2001
887
0
amsterdam
Hoi,
Heb een vraagje aangezien ik de duc binnenkort in de winterstop ga zetten ;( . Welke accu druppelaar is het beste, zonder dat de accu er dus uit hoeft en of je de accupolen moet losmaken of kun je ze erop laten ? Ben niet zo technisch maar wel een beetje handig ;) , dus een niet al te ingewikkelde zou handig zijn.

Groet. M
 
Hee Revolution!

Volgens mij ben jij echt die kwijlende
hond op het plaatje he? Op de vragen van
het vrouwelijk geslacht heb je toch altijd
erg snel en vriendelijk een antwoord...

:+ :+ :+
 
Hee Revolution!

Volgens mij ben jij echt die kwijlende
hond op het plaatje he? Op de vragen van
het vrouwelijk geslacht heb je toch altijd
erg snel en vriendelijk een antwoord...

:+ :+ :+
Het is dat ik niet kan bannen maar anders... })

Nee, ik ben vaak online, en wist me te herinneren dat er onlangs hierover ook een topic was, en of die user dan mannelijk of vrouwelijk is doet er niet toe. :)
 
Gewoon niet winterstoppen....
Oké, het weer is nu niet zo glorieus, maar het wordt vast nog wel eens droog deze winter...

Het is zo ongelooflijk vervelend om met een lekkere winterdag de fiets in de schuur/garage/stalling moeten laten staan omdat het ding winterklaar gemaakt is... Als je gewoon minimaal om de twee weken een keertje rijdt (meer dan een blokje om het huis natuurlijk), zijn volgens mij al die dingen niet nodig... Maar dit is dan ook pas m\'n eerste motorwinter... :)

Hoor trouwen wel veel goeds over de optima II... Niet ingewikkeld in gebruik, laag energieverbruik en redelijk bestand tegen vocht (erg vochtige garage geen probleem)...
Nu nog de accu vinden... :)

Edit: accu-opmerking niet negatief bedoeld, maar de accu zit vaak nogal weggestopt op veel fietsen tegenwoordig... Wat is dat toch makkelijk in het blik... Kap omhoog en dat grote blok met die draadjes is de accu...
 
Laatst bewerkt:
ik heb ook een accu-druppelaar. hier zat een kabeltje bij die je aan de accu vast maakt met aan de andere kant een stekkertje. de lader zelf heeft ook een stekkertje, en dan kun je makkelijk onder de buddy hem aankoppelen als je thuis komt.

erg goed systeem vind ik. maar goed ik gebruik het niet voor een winterstop, ik stop \'s winters niet :) . maar mijn motor wil niet altijd \'s ochtens vroeg starten als ze buiten heeft gestaan in de kou (als ik gewerkt heb)...
 
Ik gebruikte zelf altijd een Sparcon, werkte prima, kon ik ook gewoon aansluiten op de accu onder de buddy. Dus gewoon de acculader binnen, draadje naar buiten richting de motor. Ging prima, altijd in 1x starten als het berekoud buiten was.

Maar Optimate schijnt ook heel goed te zijn, alleen maar goede verhalen over gehoord, dus op naar de dealer en haal die Optim8 ! :)
 
thanks voor de tips.
Niet stoppen gewoon doorrijden lijkt mij overigens ook wel wat ;) . Heb alleen weinig tijd de laatste tijd om de duc te pakken in donker weg in donker thuis. Toch maar even kijken nar die laders dus.

Groet M.
 
Heb yesterday ook een optimate 3 gekocht en aangesloten ff op de oude manier a la accukabels. Zat bij mij ook een apart aansluitdraadje bij om hem zeg maar aan de accu bevestigd te houden terwijl je rijd (ehhhh alleen het draadje dus wat je kunt aansluiten op de lader zelf). Rode draadje moet op de +pool en het zwarte .... ? ergens op je frame plakken voor aarde ?
Iemand ervaring mee ? en gaat dit goed met regen ?

C.U.


:j
 
Rode draadje moet op de +pool en het zwarte .... ?

Op de - van de accu :?
Ik heb ook een optimate + los kabeltje. Gewoon bevestigd op de + en - van de accu. Is erg handig want de accu van m\'n Duc zit ernstig verstopt. Ik moet halve motor demonteren als ik er bij wil :(

Regen is geen enkel probleem. Dit weekend nog flink nat geworden maar werkt allemaal nog prima.
 
thanks voor de tips.
Niet stoppen gewoon doorrijden lijkt mij overigens ook wel wat ;) . Heb alleen weinig tijd de laatste tijd om de duc te pakken in donker weg in donker thuis. Toch maar even kijken nar die laders dus.

Ik rijd nu gewoon lekker in het weekend op m\'n duc. In het donker rijden vind ik namelijk ook niet echt leuk. Ik heb een optimate dit prima bevalt.
 
rood op de plus, zwart op de min.
Niks op je frame.
en als je het niet geloof


READ YOUR FUCKING MANUAL.

Daar staat het in, geloof me maar, het is echt zo.
 
Je hebt ook acculaders op zonne-energie.
Ik weet niet of het goed werkt maar misschien is het iets voor mensen die geen 220 in de stalling hebben. Dit ding stond laatst ook in de moto73.

Bij conrad verkrijgbaar voor 29 Euro (bestelnummer: 852732-89).

In moto73 stond dat het ding waterdicht is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan