accu los bij lassen?

Teevee

MF veteraan
11 jul 2001
2.035
0
Tilburg
Is het noodzakelijk om je accu los te gooien als je aan je motor gaat lassen (mig)?

groeten Tom
 
Speel op zeker, en maak alle electronica verbindingen los, maar in ieder geval de cdi unit en de spanningsregelaar/gelijkrichter, en als er een boordcomputer opzit deze natuurlijk dan ook, zoals al eerder vermeld was.

Groeten Paul.
 
LOL voor alle duidelijkheid, het gaat om een Kawasaki Spectre uit 1983, het ingewikkelste electronische apparaat is de in de toerenteller geintegreerde voltmeter.

Maar evengoed bedankt voor alle tips, ik zal de accu losgooien.

groeten Tom
 
Hallo,
Let je er a.u.b. ook even op, dat je de aardklem op hetzelfde onderdeel zet dan welk je gaat lassen.
En niet bijv. op je kickstarteras de klem, en aan het frame gaan lassen!
De stroom/spanning loopt dan via lagers en/of tandwielen, en dat laat weer behoorlijke sporen na!!

Groetjus :z
 
Als je in de buurt van de accu moet lassen; haal \'m er dan even uit want zoals jullie allemaal wel weten komt er bij electrolyse H2 (waterstof) vrij wat behoorlijk brandbaar is.(zie Hindenburg) Op m\'n werk is al eens een 24V vrachtwagen accu uit elkaar geklapt. *D
 
ik weet niet wat je wilt gaan lassen, maar allereerst moet je gevoelige electonica (dus computer etc.) en de accu losmaken.

vervolgens is het zo dat lassen van een frame zijn berekend, dus om met een huis-tuin-keuken lasdraad te lassen is redelijk gevaarlijk. eerst informeren wat het materiaal is, en daar je lasdraad op aanpassen. Bij Aluminium is het ten strengste af te raden om te lassen, omdat je hiermee de verbinding aanzienlijk gaat verzwakken (in tegenstelling tot staal is bij Alu de las ALTIJD de zwakste schakel)

dus oppassen is het devies.
 
Terug
Bovenaan Onderaan