Achterband

Kawa

Rookie
8 aug 2001
23
0
Ik ben binnenkort aan een nieuwe achterband toe.Ik weet nog nie welk merk en breedte ik moet nemen.Ik heb er nu een Dunlop 204 , 170 breed opliggen.Ik heb zitten denken aan een Dunlop 207.Heeft iemand nog ervaringen , tips over het merk en breedte van de band ?
 
Kan aan mij liggen, maar ik weet niet wat voor motor je rijdt.. Ik neem aan een Kawa, maar die heb je in vele vormen en maten... Dus ik kan je geen echt zinvol advies geven over welke band je moet nemen... Sorry
 
Ik heb een kawasaki zx-6r voor de duidelijkhied.Was het vergeten erbij te vermelden. :)
 
'k zou in iedergeval de zelfde maten aanhouden dan die de fabrikant op geeft.
Een bredere achterband b.v. staat wel stoer maar heeft wel nadelig effect wanneer je de bocht om wil.
 
stupid2.gif


Hou idd de standaard maten aan, anders verandert de "karaterstiek" van de motor, hij gaat anders sturen enzo...
 
Waarom niet een BridgeStone BT010 :?
Kleeft lekker in de bochten en is harder in`t midden (voor snelwegkilometers) dit heet Dual Compound.

Ik zweer bij de 010`s (Kawa ZX7R :9~ ) maar ik ga de Metzlers Sportec M1 proberen....eens kijken of dat wat is...komt in Sep uit.

Suc6 ermee :]
 
Sorry hoor, kan aan mij liggen maar bijna elke bridgestone heeft dual compound!

als het in hun site niet staat vermeldt, betekent het niet dat het er niet in zit.
maar ga ff op zoek naar details om het je te laten zien.

hier dan:
http://mc.bridgestone.co.jp/mc/eu/tech/index.html

quote uit verhaal:The new Battlax radials are the first Bridgestone motorcyle tyres with D.A.C. technology. (Dual Aligned Compound)

Hier nog maar een paar links: (zomaar met google gevonden)
http://www.accwhse.com/bridgest.htm
http://www.motoworldracing.com/bridgestone.html
http://partsmag.com/spring2001_vol8_issue2/bridgestone_8_2/bridgestone_editorial_8_2.html

Verder niets mee bedoelt hoor.....maar wanneer je iets zegt....zeg het dan goed.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Rozz op 2001-08-18 12:45 ]
 
Jij haalt 2 dingen daar elkaar |( nl. D.A.C. en SACT kijk maar naar de eerste link die je zelf gegeven hebt.

Hier D.A.C

With the new technology called D.A.C., Bridgestone can control the alignment of molecules in a single sheet of rubber. Now, one tread rubber can have different characteristics.
The center area of tread rubber has strong wear resistance against acceleration and braking while the shoulder area gives strong cornering performance. The new Battlax radials are the first Bridgestone motorcyle tyres with D.A.C. technology. The fact that D.A.C. uses only one tread rubber, guarantees constant performance throughout tyre life.

Hier SACT

The unique SACT System - Straight And Cornering Technology - is another example of Bridgestone's intensive research and development. It's the perfect choice for the sporting rider seeking mileage and value for money. The key to the SACT success is a process called Dual Compound Construction. By combining two different rubber compounds, the result is a tyre which delivers long-wearing durability for upright everyday riding, plus aggressive shoulder grip when cornering. So at last there is a tyre which wears to the way you ride, with traction enhanced shoulders and a mileage boosting centreline.

Dus als je iets zegt zeg het dan wel goed })

Of mischien is je engels niet zo goed dat je niet helemaal snapt wat er staat ;)

Zal het even vrij vertalen:

Dual Compound = 2 soorten compound (compound is het soort rubber)

Dual Aligned Compound = Hetzelde compound alleen door het richten(Aligned) van de moleculen heeft het rubber nu 2 verschillende eigenschappen aan de zijkanten zacht en in het midden een stuk harder.

Dus bij D.A.C. slaat Dual niet op compound maar op aligned.
Goed lezen blijft moeilijk

Ik hoop dat het nu helemaal duidelijk is en zo niet roep het maar :)

Kan het niet laten om het nog een keer neer te zetten:
Verder niets mee bedoelt hoor.....maar wanneer je iets zegt....zeg het dan goed.[ Dit Bericht is bewerkt door: Gertjan op 2001-08-18 19:45 ]
 
Tuurlijk blijft het leuk :+

Alleen in`t volksmond heet het dual compound.
maar als je het letterlijk bedoel, ben ik niet beroerd om te zeggen dat je gelijk hebt...(maar toch ook weer niet :P het heet tenslotte Dual Aligned Compound)

in ieder geval......twee soorten rubber (2 hardheden)
zeg ik het nu goed })

[ Dit Bericht is bewerkt door: Rozz op 2001-08-19 03:33 ]
 
Tuurlijk blijft het leuk :+

Alleen in`t volksmond heet het dual compound.
maar als je het letterlijk bedoel, ben ik niet beroerd om te zeggen dat je gelijk hebt...(maar toch ook weer niet :P het heet tenslotte Dual Aligned Compound)

in ieder geval......twee soorten rubber (2 hardheden)
zeg ik het nu goed })

[ Dit Bericht is bewerkt door: Rozz op 2001-08-19 03:33 ]

Nee nog niet goed })
Het zijn NIET 2 soorten rubber bij D.A.C het is 1 soort, alleen sommige eigenschappen zijn op bepaalde plaatsen van de de band veranderd.

Ik zou het ook niet zo'n probleem vinden als je het over Dual Compound had maar Bridgstone heeft wel een band met een echte Dual compound :)[ Dit Bericht is bewerkt door: Gertjan op 2001-08-19 18:02 ]
 
Bla bla bla... }) Hij slijt in het midden dus minder hard dan aan de zijkant... :? En dat is mooi want daar rij je meer op als je ook woon- werkverkeer doet.

Ik vind keuze tussen Dunlop D207 en Bridgestone BT010 moeilijk. Voor is in ieder geval duidelijk de Bridgestone is voor mij veel beter. Veel minder nerveus en meer grip. Achter weet ik niet. Ik heb het gevoel dat ik harder de bocht om durf met de Bridgestone, maar hij glijdt wel een beetje, die Dunlop gaat er heel strak door heen, maar minder hard. Maar ik hou bij de Bridgestone meer glimrandje over dan op mijn Dunlop... Volgens mij is Bridgestone een rondere band. Je motor wordt ook iets beweegbaarder. Ik weet het nog niet. Wil de gereden kilometers nog eens zien... Ik zou nu zeggen toch Bridgestone.
 
Ok zand erover 8-)

Ik wil de nieuwe Metzeler Sportec M1 :9~ wel proberen...anders blijf ik bij m`n 010
Ik vond de 207 te snel slijten.
 
Ja ,maar ik heb een 25 kw dus die achterband slijt niet zo hard :P .Heb met deze band (Dunlop 204) ruim 9000 km meegereden.Das toch netjes dacht ik zo.
 
ik heb zoals ik al eerder vermeld heb ik dit forum een bt-010 achter en een bt57 voor. (voor is nog niet af anders wordt dat ook een 010.

gewoon een wereld band...duur, maar zeker goed...kan er in de bocht makkelijk 140 pk opzetten en die band geeft geen krimp....

dus met jou 25kw moet dat makkelijk lukken dacht ik zo....
;)
 
Ik heb sinds kort ook de BT010 achter op de R6 en ben gisteren naar het ANWB cirquit in Lelystad geweest. De band gleed af en toe wel weg, mischien is dat vrij normaal als je de stepjes aan de grond rijdt, maar het maakte mij er niet zekerder op. Ik had de bandenspanning op 2.6
 
Totaal geen verstand van motorbanden, maar hoor dat sommige banden toch flink minder scoren (zoals Avon...) Ik heb achter op de fiets een Continental Contiforce & vond deze band met de proefrit wel ok... Was nieuwe band & regenweer, maar toch zeeer stabiel... Nu is mijn vraag: rijdt dat ook nog een beetje met droog weer? Voor ligt een Dunlop D207, btw.....

... En de fiets is een full-powered \'98er ZX-6R...
 
Laatst bewerkt:
Ik ben binnenkort aan een nieuwe achterband toe.Ik weet nog nie welk merk en breedte ik moet nemen.Ik heb er nu een Dunlop 204 , 170 breed opliggen.Ik heb zitten denken aan een Dunlop 207.Heeft iemand nog ervaringen , tips over het merk en breedte van de band ?

Simpel, Pirelli Dragon GTS :}
Ik heb er 9.000 km meegereden met mijn achterband en ik kan je zeggen dat ik echt niet flauw ben en die band hield het heel goed!
Dus nogmaals : Neem een GTS !

Als je alleen maar bochten rijd en bijna geen snelweg dan zou ik voor Dragon evo gaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan