Af en toe gillend geluid

Aprilia4fun

MF veteraan
11 sep 2002
8.809
419
Kwam gisteren van de TT af , veel stilstaand en langzaamrijdend verkeer.
Nu kwam ik in m`n woonplaats aan , moest langzaam in z`n twee rijden en ineens kwam er even een krijsend geluidje ergens bij m`n blok vandaan, beetje gas en het was weer weg , later nog een keer.(Net een gillende V-riem van een auto)uiteraard zijn dit geen gezonde geluiden. Nu heb ik de motor al 3 jaar en deze heeft altijd al een piepend/schurend geluidje gehad (zoals een stationair lopende BMW). Zoals gisteren was het behoorlijk warm , en met dat langzame verkeer gaat tie nog wel meer piepen als je weer eens stil komt te staan tussen die koekblikken.Ik verdenk zelf m`n dynamo deze zit bij de FZ boven op het blok gemonteerd. Maar stel toch even de vraag voor degene die dit herkend? Blok heeft 68000 km gelopen en de motor is goed onderhouden. bvb dank O-)

PS tis een yam - FZ750
 
Laatst bewerkt:
Of misschien had je koppeling het wel zwaar. Dat is bij mijn motor iig zo, het is een 82-er en in 83 kwamen ze met een modificatie zodat ie meer olie kreeg :)
 
en met dat langzame verkeer gaat tie nog wel meer piepen als je weer eens stil komt te staan tussen die koekblikken.

PS tis een yam - FZ750

Blijkbaar ook als ie stilstaat en de uitgaande as niet draait.
Blijft Dynamo en startkoppeling over.

gewoon de dynamo er even afhalen (en aansluiting waterpomp om de 3e bout los te draaien)

Frans
 
Laatst bewerkt:
Hey Frans bedankt,jij als FZ specialist heb menige FZ uit elkaar gehaald. :Y

Het piepende geluid heb ik idd ook als ik stilsta/ stationair, dan draait die as niet , dus kan ik dat lager waarschijnlijk wel uitsluiten :}
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan