Airco voor motorrijders

Status
Niet open voor verdere reacties.

ChopperCase

Die hard MF'er
31 aug 2004
968
0
Nederland
Wat denken we hiervan ?

De Israelische ingenieur Glen Guttman van het bedrijf Entrosys heeft een airco-systeem uitgevonden voor motorrijders. Toegegeven, het nieuws komt wat laat op het jaar, maar kan ook volgend jaar nog van pas komen. De airco van Guttman werkt niet met een compressor, maar zet elektrische stroom om in koude of warme lucht die met een soepele toevoerslang is verbonden met een thermisch shirt dat onder de motorkleding wordt gedragen. Het systeem is erg compact, past in het opbergvak van de motor en wordt gevoed door de batterij. Naar keuze kan zowel koude als warme lucht worden geproduceerd. Guttman werkt nu aan een reeks neventoepassingen, zoals een thermisch koelshirt voor brandweerlui.

www.haaretz.com/hasen/spages/470878.html
 

Radish

MF veteraan
18 jul 2003
1.009
0
Bloemendaal
Geweldig idee! Met de zomer is gaarstomen onder je kloffie wel een van de minst aangename dingen op de motor. In de racerij (auto's) gebruiken ze al een tijd koelpakken die koel water in speciale vesten rondpompen.
 

S.i.d.

Die hard MF'er
23 sep 2003
413
0
Posen bij je brommert kan wel lastig worden, als je afstapt en je moet eerst je airco slangetje (wie weet waar zij denken dat het voor is...) los gaan kopppelen :+
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan