alle tochten sloom?

mad2

Die hard MF'er
27 nov 2001
887
0
amsterdam
Van het weekeinde een toer tocht gemaakt die op mij toch wat sloom overkwam. Zijn ze allemaal zo? ben niet uit mijn 2e versnelling geweest... nou vooruit dan 3x de 3e behaald en 2x de 4e en dat was welgeteld op een mooi recht lang stuk :? Als ze allemaal zo zijn (misschien heten ze daarom toertochten :+ ) nou dan haak ik af en rij ik mijn eigen tochtjes wel.
zal er ff een polletje tegenaan gooien.
 

Maximum

Banned User
6 sep 2001
5.267
1
Sweet Lake City
Jah...ach...wij gaan binnekort naar Duitsland toeren...over de N258...daarna een paar rondjes ring toeren...en daarna de tourtocht naar huis... *D
 

mad2

Die hard MF'er
27 nov 2001
887
0
amsterdam
kijkt dat klinkt al interessanter!! })
slomotion was nix vergeleken bij die tocht
 
Laatst bewerkt:

CBRgirl

Die hard MF'er
12 jun 2001
542
0
Opheusden
Het ligt ook wel een beetje aan je motor denk ik!
Als ik tourachtig zou gaan rijden... zou ik me best rot schamen op een Fireblade |( Dan kan ik ik beter een "tour"motor aanschaffen.
 

mad2

Die hard MF'er
27 nov 2001
887
0
amsterdam
Is het sloom qua bochtensnelheid of op het rechte stuk...of allebei

in de bochten (*lees hele mooie neembare bochten)
werd er veelal terug geschakeld naar de 1e versnelling, zeer traag kruipend door de bocht dus. het rechte stuk :? volgens mij hadden ze die bocht nog in gedachte want t ging echt traag.
antwoord: beide dus
 

Johan

MF veteraan
17 jan 2002
2.852
0
Ik ben gestrikt voor een toertocht de 9e.. Ik vrees dat het een vreselijk slome rit gaat worden maar ik vermoed dat er na afloop wordt gezopen dus dan ga ik wel ff een paar honderd kilometer achter een paar ouwe lullen op een chopper aan rijden :)
 

DGP

MF veteraan
12 mei 2002
1.300
7
De aard van de toertocht lijkt me afhankelijk van de aard van de beestjes waarop gereden wordt.

Zo zal er op een Vulcan- of een Diversion-tourtocht veeeeeeeel slomer gereden worden dan tijdens een tourrace van supersporters.

Dus als je tijdens een toertocht op de dijk lekker 180 km/h wil rijden en 110 km/h wil blazen door de bebouwde kom dan lijkt me een gezelschap van supersporters het beste.

En nee, ik hoor niet tot die figuren die omdat ze op sexueel vlak wat te kort komen van vrouwlief 180 km/h op de dijk gaan rijden en 110 km/h door de bebouwde kom })
 

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
1
En nee, ik hoor niet tot die figuren die omdat ze op sexueel vlak wat te kort komen van vrouwlief 180 km/h op de dijk gaan rijden en 110 km/h door de bebouwde kom })
Kheb geen vrouw, zou het daardoor komen? :P
 

Plastic Power

MF veteraan
16 jan 2002
3.757
0
Zutphen
Wil je met een groepje rijden, maar toch ook lekker door kunnen rijden (dus niet touren), dan is mijn inziens een groepsgrootte van 6 man/vrouw het maximale.

Ik heb 2e Pinksterdag voor het eerst de 11-stedentocht gereden (ong. 3.600 motoren). Ik moet zeggen dat de snelheid me meeviel. Ik had al gehoord dat als je van filerijden houdt, zeker hieraan mee moest doen. Ok, we moesten een keer lang wachten bij het openstaan van de brug en bij controleposten ging het wat langzamer, maar verder toch zeker bepaalde stukken 100 à 110 km per uur kunnen rijden.

We hebben de tocht niet geheel uitgereden, te lang pauze gehouden op een heeeerlijk terras in de heeeeerlijke zon!! :9~
Af en toe kwamen we de groep weer tegen en dan reden we weer stukjes mee. Leuke ervaring, maar ik rijd de tocht liever een keer met een kleiner groepje. De route heb ik nog, dus dat komt wel goed :] .


CAT
 

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
4
Veghel
Doen jullie toch iets verkeerd. Rijdt regelmatig een toertochtje van een club. Gewoon met een eigen groepje van 4 of 5 man rijden. Is er niks aan het handje en kun je lekker doorrijden: 120 op de rechte stukken en lekker vlot bochtenwerk.

Het leuke van toertochten is dat je weer bochten tegenkomt waarvan je niet wist dat ze er lagen.

Die toertochten waar ze met een groep van 30 man gaan rijden heeft niks met motorrijden te maken. |(
 
Laatst bewerkt:

Hellraiser

MF veteraan
25 nov 2001
1.151
0
Uden
Een toertocht kan idd wel sneller, maar ja... omdat je toch probeert rekening met elkaar te houden kan het zijn dat je snelheid zo rond de 100 blijft hangen. Als je echt door wil gassen ben ik het eens met de opmerking dat je dan maar beter met een kleine groep kan rijden met gelijkwaardige motoren :]
 

Gizzmo

MF veteraan
8 jun 2001
9.190
26
Ik heb het in het begin wel eens een paar keer geprobeerd, zo'n georganiseerde toertocht door een of andere motorclub.

Nou, das dus helemaal niks, okee, je komt wel eens ergens een lege bocht tegen, maar verder.

Een keer gereden, werd me gevraagd, voor de gezelligheid of op tijd, maar was de eerste keer, dus laten we normaal doen en voor de gezelligheid gaan, kom ik terug, vraagt die gozer waarom ik me niet voor de tijd had ingeschreven, was ik namelijk tweede geweest. Sukkels.

Andere keer kreeg ik een waarschuwing, als ik zo verder zou rijden moct ik volgende keer niet meer meedoen, nou vriend, dat was ik ook niet van plan, berijp nog steeds niet wat ik fout deed, reed erg rustig, en tegenwoordig zou ik me schamen als ik nog steeds zo zou rijden.

Kijk, die tour tochten met vrienden is wat anders, we rijden een tour, maar we touren niet. })
 

Santtu Pikkarainen

MF veteraan
29 okt 2001
4.476
2
Ermelo
Als je met een tourtocht hard wilt rijden moet je achter in het veld meerijden, dan rij je over het algemeen het snelst. Of met een groepje de rit rijden. In een slinger met 30-40 motoren is toch niet te doen.
 

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
4
Veghel
Als je met een tourtocht hard wilt rijden moet je achter in het veld meerijden, dan rij je over het algemeen het snelst. Of met een groepje de rit rijden. In een slinger met 30-40 motoren is toch niet te doen.

Idd achter in het veld rij je het snelst: Keihard op de rechte stukken en steppend door de bocht. Dat heeft niks met lekker vlot doorrijden te maken. En bij verkeerslichten, inhalen en oversteken van voorrangwegen (of je moet zo dom zijn om zelf het verkeer gaan te regelen) valt de groep uit elkaar. Gevolg: gejaag op de rechte stukken.
Door met een klein groepje te rijden kun je het omgekeerde doen. Vlot/relaxed op de rechte stukken en lekker door de bochten rijden.
 
Bovenaan Onderaan