alleen met volgas stationair lopen zxr400

johangixxer

Die hard MF'er
6 mei 2007
455
0
40
hallum
hallo allemaal,

mijn maat heeft een probleempje met zijn kawasaki zxr400,
hij liep altijd wel goed alleen gooide hij steeds al het koelwater eruit.
dus alles na gekeken, en volgens ons moest het de koppakking wel zijn.
dus kop laten vlakken,afpersen. deze was verder goed gelukkig.
toen weer in elkaar gezet.
het probleem sindsdien is dat hij alleen met volgas wil starten en wil blijven lopen.
hij reageert totaal niet op het gas of de choke.
zodra je het gas dicht doet slaat hij meteen weer af.
we hebben al veel geprobeerd, nieuwe bougies,binnenkant tank gereinigd,nieuwe benzine.
kan het iets met het vacuum van de carbs. zijn?
de zxr is van '92.
misschien dat iemand van jullie een idee heeft wat het kan zijn.

gr. Johan
 

SP1R

MF veteraan
11 apr 2002
7.839
58
Veenendaal
Nokkenastiming in orde? Bougiekabels er goed om op?

Goed logisch nadenken en alles even controleren aan de hand van het WPHB.
 

johangixxer

Die hard MF'er
6 mei 2007
455
0
40
hallum
het gekke is dat hij wel een paar keer goed gelopen heeft zonder de tank.
we gebruikten toen een fles met benzine, zo hebben we de carbs synchroon afgesteld.
nokkenastiming is goed, bougiekabels zitten goed.
het moet wel iets met het mengsel zijn of de vacuum, maar wat.
 

Mennotje

MF'er
3 jun 2007
92
0
36
Hoorn
Zouw ook de co2 stels shroeven nakijken !!!
Weet niet heveel je ze moet uitdraaien met standart sproeiers maar bij mijzelf ''dynoyet ''Moeten ze 2 hele slagen uit zijn gedraait.kijk ze ff na zou k adviseren !!
 

Gieliovd

MF veteraan
12 jun 2006
2.518
1
33
Omg. Alkmaar
Wat was de aanleiding precies van dit gebeuren?

Dit komt niet vanzelf aanwaaien natuurlijk. Toch iets fout gegaan met opnieuw monteren.
 

johangixxer

Die hard MF'er
6 mei 2007
455
0
40
hallum
weer een stapje verder, zodra het het luchtfilterhuis verwijdert is, en je de vacuumkleppen handmatig open doet loopt hij wel goed. rara.
 

Puntdwoas

Rookie
6 sep 2007
29
0
30
Borculo
Weet niet precies hoe dit zit, maar zit er geen aansluiting op het inlaatspruitstuk die zorgt dat dit geregeld word. Evt die aansluiting controleren of dat er een afsluitklepje inzit. ik bedenk maar iets.
 

johangixxer

Die hard MF'er
6 mei 2007
455
0
40
hallum
haha,dat is grappig, die laatste foto die suzuki 400 ben ik wezen kijken.
viel wat tegen, niet echt mooi over gespoten, en er zit een rare rammel in het blok.
die gele is wel grappig.