• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Allroad! Of toch naked?

gvy

Rookie
6 mrt 2020
14
5
Daarom dat ik adviseer eens een tracer 700 of tracer 900 te gaan passen
 

Desmohyper

🇮🇹Ducati addicted🇮🇹
3 feb 2019
3.239
2.585
Twente
Een Aprilia Tuono is ook wel een mooie naked gezien je lengte.
succes met lessen :t

Serieus? Adviseer je een beginner nu om op een Tuono te stappen?! Lijkt me wat heftig met z'n >>100pk...
is een prima fiets, met prima stuureigenschappen.
in principe gewoon een makkelijk te berijden motor.
je draait zelf aan de gashendel !
 
  • Like
Waarderingen: M0t0rgast

gvy

Rookie
6 mrt 2020
14
5
Een leuke site om eens wat mee te experimenteren betreffende lichaamsformaat/motorfietsafmetingen is deze : Motorcycle Ergonomics

En ik wil hiermee helemaal niet gezegd hebben dat zo'n site het echte uittesten of een motor goed gaat zitten en rijden kan vervangen. Maar het geeft toch een redelijk juist beeld waar je je kan aan verwachten.
Ik heb em zelf al eens geprobeerd om een paar motoren die ik goed ken te simuleren en ja , je haalt er wel wat info uit.

Geef jouw "formaat " in en geef jouw "motorkeuzes" in en je krijgt een beeld van je zithouding. Let er op dat je bij opties kan vragen "voeten aan de grond of voeten op de steunen" en er zijn nog diverse andere aanpassingen mogelijk , zoals armhouding,zitplaats etc.....
Gewoon voor de lol eens doen.
 
Laatst bewerkt:

Jasper2020

MF'er
6 mei 2019
191
202
25
Heerhugowaard
Meer dan 100pk als eerste motor...tsja. ik ben zelf begonnen op mn huidige fz8 met 106pk 82nm, en juist hierom ga ik er verantwoord mee om. Ik weet dat de motor veel meer kan dan mij en dat ik hiervan de grens beter nog niet kan opzoeken. De mt07 van mn vriendin durf ik veel harder te rijden vanwege het mindere vermogen en lagere gewicht, vanwege het meerdere vermogen van mijn motor ga ik automatisch was meer uitkijken ermee.

beetje het idee van een Toyota aygo durft iedereen wel op zn staart te trappen, een auto met 500+pk bijvoorbeeld ben je toch even voorzichtiger...
 

Korenwolfje

XT600 - VFR750
9 sep 2018
187
312
36
Zuid Limburg
1,90 hier. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat ik prima zit op een xt, een bmw gs, een cb900rr, een gsxf, een rf900r en een vfr750. Dat zijn dus adventure, allroad, naked en sport tour motoren.
 
  • Like
Waarderingen: M0t0rgast

Lith

MF'er
5 jan 2020
39
15
Bedankt voor de tips allemaal! Leuk om allemaal verschillende merken/types voorbij te zien komen. Zoals gezegd ben ik nog niet zo bekend in motorland dus ik lees graag jullie tips en ervaringen om daarmee m'n eigen conclusie te vormen :). Ik ben niet bang om op een motor met (wat) meer vermogen te stappen hoor. Ik heb inmiddels, weliswaar in een auto, met het (te) hard rijden m'n lesje wel geleerd.

Afgelopen donderdagochtend avd examen met succes afgelegd! Dus binnenkort het nieuwe rijbewijs ophalen en dan kan het proefrijden beginnen. Was heerlijk weer om te rijden zeg donderdag. Mooi zonnetje erbij en niet al te druk op de weg. En niet onbelangrijk: twee keer de volgauto zoek gereden 8-):]
 

Bjorn_V

MF'er
26 mrt 2019
38
90
Ik ben zelf begonnen met een R1200GS, zat top met m'n 195cm, maar na onvrijwillig afscheid te hebben genomen ben ik uiteindelijk alsnog gezwicht voor m'n liefde op het eerste gezicht: een MT-10.

Het verbruik is schrikbarend, maar ik zit er meer dan prima op, en of de rit nou 6 minuten of 6 uur duurt: ik heb van begin tot eind een (enorme) grijns op mijn gezicht :]

Mijn, zeer persoonlijke, conclusie: doe een proefrit en kies de motor waar je echt blij van wordt. De eventuele onvolmaaktheden maken het alleen maar af.