Allroad roadbookrit rondom je eigen woonplaats

Status
Niet open voor verdere reacties.

Eelco Rem

Rookie
2 sep 2001
24
0
Goor
Bezoek site
Ik heb een allroad roadbook rit gemaakt rondom mijn woonplaats (Goor). Wie volgt met het maken van eenzelfde soort rit nabij de eigen woonplaats? Twee anderen (voor zover ik weet) hebben inmiddels ook zo'n rit vrijgegeven op internet. 1 hiervan staat naast mijn allroadrit rondom Goor op mijn Home Page.
De ander o.a. op het BMW GS Forum (http://groups.msn.com/BMWGSForum). Dezelfde 3 roadbook ritten staan bovendien op de volgende (leden-)site: http://www.clubs.nl/community/default.asp?club=Allroad+club

Er wordt me vaak verteld dat het publiceren van een dergelijke rit slecht zou zijn voor het kunnen blijven rijden op zandwegen, wegens het afsluiten ervan. Ik ben hier lang niet van overtuigd. M.i. ontstaat er namelijk geen overlast door het rijden van een dergelijke rit als dit niet massaal gebeurt, maar met kleine groepjes of door individuen. De overlast zou m.i. eerder ontstaan wanneer allroadrijders op een bepaalde lokatie min of meer zoekende naar zandwegen veelvuldig heen en weer zouden gaan rijden. Het gaat een stuk beter met een roadbook, waardoor er dus niet de hele tijd op 1 plek wordt rondgereden.

In ieder geval lijkt het me leuk om online de beschikking te hebben over een aantal allroad roadbook ritten die uitgezet zijn door allroad liefhebbers die de buurt het beste kennen. Bovendien kunnen deze ritten in de loop der tijd worden uitgebreid/aangepast/verbeterd door de maker. Zo ontstaat hopelijk een netwerk van allroad roadbook ritten door heel Nederland.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.