Altijd richting aangeven?

Skoezie

MF veteraan
21 mei 2001
7.367
0
44
Assen
#1
Zag gisteren een item op tv over het slechte gebruik van knipperlichten door mensen. Ik ben zelf zo van, als er niets aan komt waarom zou ik dan de moeite nemen. Scheelt weer een handeling. Meer mensen die dit ook doen of geven alle moraalridders hier braaf bij elke afslag die ze nemen richting aan?
 

Hellraiser

MF veteraan
25 nov 2001
1.151
0
43
Uden
#2
Ik geef wel altijd richting aan (ehh bijna) maar dat komt omdat het ondertussen routine is geworden. Nee, ik ben dus geen moraalridder, maar ik doe het gewoon. Daarnaast vind ik het wel mega-irritant wanneer anderen geen richting aangeven, vooral als je met de motor komt aangereden op de linkerweghelft. Dit kan gevaarlijke situaties veroorzaken :(
 
Laatst bewerkt:

HELLdesker

MF veteraan
19 mei 2001
5.402
0
www.kika.nl
#4
Kheb er een HEKEL aan als mensen het vergeten. Zowel het aanzetten als het uitzetten. Levert regelmatig ook levensgevaarlijke situaties op.

Ook als er niemand aankomt zet ik mijn knipperlicht aan ( in de auto :P )
 

Cascadeur

Die hard MF'er
12 sep 2001
749
0
42
Amsterdam
www.motormaniacs.nl
#10
Zijn dat die oranje dingen aan de zijkant van je fiets?

Rare wetgeving daarover trouwens:
het is niet verplicht knipperlichten op je motor te hebben maar als ze er op zitten moeten ze werken, zo niet.... mooie gele briefjes voor boven je bed.
 
6 nov 2001
94
0
42
Kampen
Bezoek Site
#12
ALtijd knipperlichten aan, heb eens een kamaraad onder een auto vandaan gepeuterd omdat meneer z´n knipperlichten niet gebruikte, (had het hem al vele malen gezegd dat ie ze moest gebruiken), uiteindelijk nix ernstigs maar toch, gebruiken die hap, of steek een van je klauwen uit.
Word bloedlink van mensen die ze niet gebruiken.
 

BertV

MF veteraan
21 mei 2001
11.489
0
39
Amersfoort
#14
Ik geef nog altijd bewust richting aan...

...dus op een lege verlaten landweg doe ik het niet.

Bij het verlaten van rotondes is het *&^*&% als mensen dit niet doen.
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
21.198
53
38
Nederland
www.startersmotor.nl
#15
Heb geen eens knipperlichten !!
Dus soms handje uitsteken als het druk is, en anders niet hoor.
Zat net ook te balen toen ik tussen een rits auto\'s doorwilde voor het stoplicht, en vooraan 2 bestelbusjes stonden die erg dicht naar het midden van de weg stonden, dus daar kon ik sowieso moeilijk langs, en toen ging het licht ook nog eens op groen. Kon geen kant op! :(

Maar op m\'n GS gebruikte ik altijd de knippertjes.
Ik haat het als mensen op een rotonde hun knipperlichten niet gebruiken :( Sta je soms voor de kat z\'n kut te wachten, terwijl je allang weer had kunnen gaan.
 
#16
Als ik een beetje doorrij in druk verkeer dan is de reactietijd van mijn knipperlichten trager dan mijn zijdelingse bewegingen. Dus als ik weer naar rechts terug ga heeft mijn knipperlicht de lichtflits van links nog niet eens afgewerkt...
Zo ontstaan dus verwarrende situaties en ik probeer juist zo bewust mogelijk te rijden. Bij wegrijden parkeren stoppen rotondes en verkeerslichten geef ik dan ook altijd zoveel mogelijk lichtsignalen af om in ieder geval te laten zien waar ik mee bezig ben aan het niet denkend maar wel rijdend koekblikken verkeer.
 

Mar1tin

Spa is gááááf!
Donateur
19 nov 2001
5.847
1
58
Weert (Limburg, NL)
www.motormaf.nl
#17
Ik laat in ieder geval ALTIJD zien wat ik ga doen/van plan ben!! heb er weinig zin in om voor m\'n klep gereden te worden door iemand die zowiezo al zit te pitten.
Dit doe ik voor MIJN veiligheid, niet omdat me dat geleerd is.Is ook een automatisme geworden in de loop der jaren.(dit klinkt OUD!)
Verder ga ik er sowieso van uit dat ik niet gezien word, leef ik hopelijk langer. :]
 
Laatst bewerkt:
#18
Een kameraad van me had een oude GSX1100 waarbij de knipperlichten niet helemaal normaal werkte.
Ze bleven eerst een seconde uit en daarna gingen ze aan. Normaal is dat ze eerst aan gaan en dan uit.
Dit had tot gevolg bij snel invoegen / van baan veranderen dat hij ze wel gebruikte, maar alweer uitzette voordat ze ook maar hadden gebrand.
 

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
0
41
Veghel
www.earracing.nl
#23
Doe richting aangeven tegenwoordig onbewust. Part of the job. Zeker als je lekker aan het \'toeren\' bent met een paar snelle jongens in je achterlicht.

In Italie steken motorrijders hun linkerhand kort uit als ze op de autostrada naar de linker rijstrook willen gaan. Maak dan meteen plaats, want ze rammen meteen binnen. Moeten we in Nederland ook massaal gaan doen.