Andere einddemper, wat kost zoiets en waar rekenin

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
3
Ik heb nu nog een standaard einddemper op mijn FZR400 zitten, maar dat klinkt niet echt indrukwekkend, zo'n andere demper erop zou toch wel erg mooi staan en klinken. Het moet echter ook weer niet tè natuurlijk, heb weinig zin om de buren steeds op bezoek te hebben als ik mijn motor start. :)

Wat voor dempers kunnen er uberhaupt op m'n Yamaha FZR400 en welke hebben een beetje een mooi geluid? En wat kost zoiets ongeveer?

Alvast bedankt. :)
 
Ze hebben veel Laser uitlaten geimporteerd vanuit Amerika(Een zolder vol). Dit zijn vooral tweede keus uitlaten, dus er kan iets mis mee zijn. (krasje, rameltje, deukje, geen laserembeem). Maar er zitten ook dempertjes bij die prima in orde zijn. Ik heb er zo'n laser onder gehad, en ik vondt het persoonlijk een kloote geluid. Er zijn trouwens erg veel die zweren bij Lazer. Ze verkopen ze voor ongeveer 500 piek.
 
Zat er bij jou in Ureterp niet zo'n motorzaak Auke? Ik meen gehoord te hebben dat ze daar ook wel veel dempers hebben liggen.

Boonstra Motoren heet die zaak, had er bijna een motor gekocht.

Ik zit ook nog steeds rond te kijken voor een andere demper.

Een vriend van mij heeft een gaatje geboord in zijn demper van zijn GSX750R. Klinkt goed, maar is dat wel verstandig?
 
Kijk eens naar andere merken, het is idd zo dat veel mensen zweren bij laser. Maar laser heeft zijn langste tijd gehad, ze staan niet meer op nummer 1. BOS is een hele goede, LEOVINCIE doet ook leuk mee, Yoshimura natuurlijk ook. Probeer het eens. Er zijn ook sites op internet die geluidjes van verschillende motoren hebben met zo'n uitlaat.
 
Dan was je een flink stuk uit je buurt (Rotterdam) ;)

Maar je hebt gelijk, zo heet de zaak.

Ik ben geen echte Rotterdammer, ik kom uit Marum net over de grens in Groningen 8-)

Ging altijd bij Boonstra kijken toen ik nog geen rijbewijs had.

_________________
Hoe hard mag ik hier eigenlijk....?

[ Dit Bericht is bewerkt door: JoKing op 2001-08-06 20:39 ]
 
op de site van laser staan er een paar, moei ff zoeke..
Op die van bos en yushimura hebbik nog niks kunnen vinden, maar als je eens bij een paar fanatieke motorsites gaat kijken vind je er ongetwijfled een paar.

http://www.laser-jama.nl (www.laser-jama.nl)
 
Zo klinkt een twobrothers demper op een R6.

http://www.twobros.com/TBR_Website_NEW/Cust_Service/Sounds/Yam_R6-TBR.wav (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.twobros.com/TBR_Website_NEW/Cust_Service/Sounds/Yam_R6-TBR.wav)

Ik had ook een twobrother uitlaatsysteem op mijn CBR en dat vondt ik een schitterend geluid. Dit wavje klinkt ook erg lekker

http://www.twobros.com/

 
Ik denk dan kijk/luister ik meteen hoe het op een R1tje klinkt...

We are sorry but no sound clip is available for this bike at this time.

Sorry, geen twobros voor deze jongen... Kwil nog steeds die Schnappon :9~ ( tot die tijd behelp ik mezelf wel met een Laser.)
 
ik ga denk ik voor de BOS, alleen neem ik dan wel die van carbon. Ik heb hem nu op een R6 gehoord, alleen dan de aluminium variant....klinkt echt HEEL gaaf!

Iemand toevallig een R1 met de carbon BOS demper, of een geluidje ervan ontdekt? })
 
Kwam vorig weekend een dame op een ZX6R met een TwoBros demper tegen. Dat klonk errug goed :9~ :9~ Alhoewelllll, het kan ook liggen aan het feit dat het een verschrikkelijk lekker ding was :9~ :9 :+ .

Nee geintje, de uitlaat klonk echt lekker.

Ben er natuurlijk wel ff achter gaan rijden ;) de zit op die Kawa bracht een aantrekkelijker 'feature' aan het licht dan die uitlaat })
 
ik ga denk ik voor de BOS, alleen neem ik dan wel die van carbon. Ik heb hem nu op een R6 gehoord, alleen dan de aluminium variant....klinkt echt HEEL gaaf!

Iemand toevallig een R1 met de carbon BOS demper, of een geluidje ervan ontdekt? })

Zondag heb ik een Bos uitlaat op een R1 gehoord. Ik vondt hem een beetje tam. Deze motorrijder zei tegen mij dat de R6 versie veel heftiger klonk dan de R1, dat heeft iets te maken met hoe de motoren van de motorfiets werkt:?
Toevallig heb ik vandaag de Bos ovale carbon op mijn R6 gekocht en dat klinkt :9~ Hoewel ik de Twobrother op mijn CBR nog meer :9~ :9~ vondt klinken. Maar ja, deze kon ik niet al te duur krijgen, en ik ben er zeer :) :) mee

_________________
Auke's page voor ach tja, muziek, cdcovers, motoren enzo.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Auke op 2001-08-08 00:35 ]
 
Ik zag net op de site van Bos dat er voor de FZR600 wel een demper verkrijgbaar is:

http://www.bos-exhausts.com/PDF/Y01.pdf (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.bos-exhausts.com/PDF/Y01.pdf)

Zou deze ook op de 400 passen? :?
 
Op de site staat dat ze ze wel hebben voor de FZR400 tot 1989 maar ik mijn fiets is van 1991, zal wel niet passen dus maar ik heb ze net een mailtje gestuurd. Ben benieuwd.
 
Trouwens, wie weet nog meer fabrikanten van einddempers, ik ken nu deze:

http://www.bsm-exhausts.com/
http://www.laser-jama.nl/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.laser-jama.nl/)
http://www.twobros.com/
http://www.bos-exhausts.com/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.bos-exhausts.com/)

 
Damn, ik heb toch een :9~ :} foto van een zwaar verbouwde FZR400, echt megageil en vooral die uitlaat. :9~

upswept.jpg

 
Terug
Bovenaan Onderaan