Andreasberg op herhaling.....4 t/m 6 juni 2021

®win

MF veteraan
6 mei 2002
7.576
560
Republiek Hollands Midden
LGBYF

§ 14 Gastronomie
(1) De exploitatie van restaurants, pubs, snackbars, pubs, cafés, kantines, cafetaria's en andere cateringfaciliteiten is verboden. Bij wijze van uitzondering mogen bedrijfskantines en kantines in onderwijsinstellingen worden geëxploiteerd om de werknemers of gebruikers van de onderwijsinstellingen te bevoorraden, indien de werkprocessen of een onderwijskundige werking die op grond van deze verordening nog is toegestaan, anders niet zouden kunnen worden gehandhaafd.
(2) Niettegenstaande paragraaf 1, zijn de levering van voedsel en dranken en de verkoop van voedsel en dranken buitenshuis, evenals het gebruik van en de toegang tot voedselautomaten toegestaan als de minimumafstanden en hygiënevereisten volgens deze verordening wordt nageleefd. § 11 lid 4 is van overeenkomstige toepassing. Het nuttigen van eten en drinken is verboden binnen een straal van 50 meter rond de horecagelegenheid waar het eten of drinken is gekocht.
(3) Niettegenstaande paragraaf 1, kunnen kamers en noodzakelijke catering ter beschikking worden gesteld voor evenementen die krachtens deze verordening zijn toegestaan.
§ 15 Accommodatie, toerisme
(1) Accommodatie-aanbiedingen voor privédoeleinden zijn verboden, tenzij ze dringend nodig zijn om redenen van medische of verpleegkundige zorg of om sociaal-ethische redenen. Het gebruik van permanent gehuurde of in eigendom zijnde eigendommen en van permanent geparkeerde caravans, mobilhomes enz. Uitsluitend door de geautoriseerde gebruikers blijft toegestaan. Bij het exploiteren van gemeenschappelijke voorzieningen op campings en dergelijke, en bij het onderbrengen van reizigers, inclusief de catering voor hen, moeten de hygiëne- en infectiebeschermingsnormen in overeenstemming met paragraaf 4 in acht worden genomen.
(1 bis) Beroepschauffeurs die de nacht doorbrengen in rustplaatsen en truckstops kunnen daar van catering worden voorzien. Lid 1, zin 3, is van overeenkomstige toepassing.
(2) Busreizen en andere groepsreizen per bus voor toeristische doeleinden zijn niet toegestaan.
 

TenCats

Pensionado
Donateur
27 mrt 2003
4.834
517
de polder
Ah, Google translate...

Voorlopig dus niets mogelijk volgens § 15 (1) in NRW ....
 
Laatst bewerkt:

DetoX

Dictator in opleiding
29 sep 2007
18.750
2.619
NO Veluwe
Even kijken wanneer de volgende versoepeling eraan komt. Ik verwacht voor juni dat de deuren wel weer open zullen gaan.
 

Boxertall

MF veteraan
12 okt 2004
1.858
77
Loosdrecht

DetoX

Dictator in opleiding
29 sep 2007
18.750
2.619
NO Veluwe
Als ze in NRW zo moeilijk blijven doen, dan gaan we toch naar de Eifel! Daar in Reihnland Pfalz doen ze minder moeilijk. :/
 

TenCats

Pensionado
Donateur
27 mrt 2003
4.834
517
de polder
Ik ben het met Chris eens dat we zo langzamerhand een knoop moeten doorhakken wat we al dan niet gaan doen. Wij zelf zijn tegen die tijd allebei wel 2x gevaccineerd dus dat biedt voor ons mogelijkheden, maar dat zal niet voor iedereen opgaan. En om een extra PCR test aan te schaffen à raison van ± € 100 maakt het uitje best prijzig.

Dus wat gaan we doen:
1) blijven hopen, al dan niet tegen beter weten in?
2) uitwijken naar een ander gebied?
of
3) doorschuiven naar september of volgend jaar?
 

janc'borg

MF veteraan
18 jan 2007
1.238
160
Culemborg
Ook wij zijn tegen die tijd 2x gevaccineerd maar idd geldt dat niet voor iedereen.
Doorschuiven is voor ons een mogelijkheid. Maar er zijn al data's ingepland.
We zien het wel.
 

motormaniac58

MF veteraan
Donateur
4 mei 2004
5.771
1.880
de polder
Ps...
Hoe groot was ook alweer de kans op complicaties, zoals trombose, bij een vaccinatie met AZ...?
1 op de miljoen toch..?
 

hv121456

Die hard MF'er
15 feb 2010
926
206
Bussum
Eifel, bijv. Heimbach, ligt voor een deel ook in Nordrhein Westfalen dus gelden daar dezelfde regels als in Andreasberg, Sauerland. Zuidelijker komt idd. Rheinland Pfalz. Daar ziet het er minder streng uit. Onderstaand een deel van de tekst van de bundel regering en het versoepelen van de regels.

Ab 2. Juni dürfen Hotels insgesamt öffnen. Außerdem können Hotels dann gastronomische Angebote machen. Für junge Menschen sind wieder Jugendfreizeiten mit Übernachtungen möglich.

Sollte in einem Kreis oder einer kreisfreien Stadt die Inzidenz an drei Tagen aufeinander die 100 übersteigen, greift wieder die Bundesnotbremse und die Einrichtungen müssen dann am übernächsten Tag wieder schließen.


In het kort. Vanaf 2 juni 2021 kunnen hotels weer open lijkt het. In vedergeval voor jongeren. Hoe het ouderen is, al dan niet gevaccineerd, wordt niet aangegeven.

Komt het voor dat er in drie opeenvolgende dagen het aantal besmettingen boven de 100 komt dan wordt er ingegrepen door de bundel regering.

Het ziet er op zich gunstig uit. Het kan gebeuren dat wanneer daar verbleven wordt je ineens wordt geconfronteerd met een quarantaine plicht omdat het aantal besmettingen de pan uitrijst.
 

hv121456

Die hard MF'er
15 feb 2010
926
206
Bussum
Er wordt contact opgenomen met het hotel in Andreasberg met de vraag of zij voorzien open te gaan/open te zijn tijdens het geplande weekend. De mogelijke scenario's:
1. Is het hotel in Andreasberg open dan is er niets aan de hand en is aan de deelnemer(s) om te bepalen of ze meegaan;
2. Is het hotel in Andreasberg dicht dan kunnen we uitwijken naar een ander gebied;
3. Het hotel is dicht en we annuleren het weekend om het later in het jaar te (her)plannen.

Ondanks de aangekondigde versoepelingen is er nog veel onzeker en is er geen enkele garantie of een motor weekend in juni te plannen is en of een groep motorrijders uit Nederland welkom is. Immers, Nederland staat bij de oosterburen nog als een hoog risico land te boek.

Komende week wordt een knoop doorgehakt.
 

motormaniac58

MF veteraan
Donateur
4 mei 2004
5.771
1.880
de polder
Is het optie een andere locatie vast te inforneren over mogelijkheden?
Niet alleen of zij open zijn maar ook of er ruimte is voor een hele groep..
Dus een wat groter hotel...
Ik ga morgen vast wat onderzoek doen...
 

hv121456

Die hard MF'er
15 feb 2010
926
206
Bussum
Zoals aangegeven is er contact geweest het hotel in Andreasberg. Onderstaand het antwoord op de vraag of het hotel in het geplande weekend geopend is. De kans is dat het hotel geopend is maar dat de keuken hoogstwaarschijnlijk niet in bedrijf is. Daarbij komt dat voor de lokale horeca hetzelfde geldt en dat er voor een lunch en/of koffie onderweg weinig of geen mogelijkheden zijn.

Er is nog (te) veel onzeker. Zoveel onzekerheid naar mijn mening dat het geplande weekend weinig realistisch lijkt.

De mogelijkheid om uit te wijken naar een andere locatie mogelijk in een ander land zoals Luxemburg wordt onderzocht.

Goedemorgen Hans,

Dank voor je mail.
Helaas mogen we op dit moment nog niet open. De hele regio Noord Rijnland Westfalen is op dit moment nog niet geopend.
Er zijn een aantal delen in Duitsland waar er lichte versoepelingen zijn.
Mochten er voor juni wel wat meer versoepelingen komen in onze regio beperkt zich dat voor een deel van het hotel (60% open) en mogen wij nog niet de keuken openen.

Ik begrijp dat dit een vervelende situatie is en echt duidelijkheid kan ik jullie ook niet geven.
Jullie mogen natuurlijk de boeking omzetten naar een latere periode of annuleren. Zoals het er nu uit ziet kan ik jullie pas een paar dagen voor aankomst duidelijkheid geven.
Ik hoor graag wat jullie willen.

Met vriendelijke groet,


Parkhotel-square-small.jpg
Parkhotel Andreasberg
Administration
Parkhotel Andreasberg & Parkhotel Schmallenberg
Boutique Hotels Sauerland GmbH
 

hv121456

Die hard MF'er
15 feb 2010
926
206
Bussum
Het is helaas niet mogelijk om met enige zekerheid te kunnen aangeven dat het weekend Sauerland dit jaar door kan gaan. Besloten is om het weekend Sauerland te annuleren. Op deze wijze ontstaat er binnen de deelnemende groep duidelijkheid en kan er individueel verder worden gekeken of zelf iets worden gepland.

Het verzoek is om zelf contact op te nemen met het Parkhotel in Andreasberg en de reservering te annuleren.

Wellicht komt er later dit jaar een mogelijkheid om alsnog een weekend te organiseren. Anders schuift het op naar volgend jaar.

Een fijne zomer!
 
Bovenaan Onderaan