• Hoi Bezoeker, we hebben weer iets nieuws voor je, de MF Marktplaats! Test deze nieuwe functionaliteit en laat weten wat je er van vindt. Kijk hier voor meer informatie.

Aprilla RS250 houdt vaak in en stuurt zwaar

michel631970

Die hard MF'er
9 apr 2008
896
0
50
Hellevoetsluis
Bezoek site
Ik heb enige tijd geleden een RS250 voor mijn vriendin gekocht, die haar rijbewijs aan het halen is.

Verschrikkelijk mooie motor maar deze RS heeft 2 problemen
1) Vaak (in ongeveer 50% van de gevallen) houdt deze in. Als je het gas erop houdt, blijft hij wel trekken, maar minder hard. Soms gaat hij dan ineens weer, of stottert hij. Het lijkt een electronisch probleem, en komt ook niet altijd voor. Soms trekt hij ook loeihard door naar het rode gebied. Iemand enige ervaring hiermee ?

2) Hij lijkt heel zwaar te sturen. Als je een bocht in gaat, lijkt het stuur niet mee om te komen, waardoor je het gevoel krijgt om te vallen. De banden staan hard genoeg.Alle suggesties zij welkom !!
 

x7

MF veteraan
23 aug 2006
7.942
2
Erica
Goeie keus al is het niet echt een beginners motor:Kontroleer of laat kontroleren of de power valves goed werken en balhoofd lagers misschien.
 

smokey_rs250

MF veteraan
14 mei 2003
2.549
0
FF carbs er af en goed schoonmaken, ontsteking controleren (kabels naar de spoelen en vooral van de spoelen naar de bougies, goed aandraaien, bougie doppies controleren en aandraaien), verse bougies, goeie 2-takt olie (Motul 600 of 710) ouwe benzine er uit, verse er in, powervalves even controleren en goed afstellen, vork 2 ringen door de kroonplaat heen laten steken...

Zo, ben je ff bezig :) En hier het werkplaatshandboek, ben je ff zoet :) :) [NORML]http://www.solo2tempi.it/...na/manuale%20officina.htm[/NORML]

En hoezo geen goede beginnersmotor ? Zijn weinig motoren die beter sturen (eeh, deze dan ff niet) en remmen als een RS.. En je leert tenminste schakelen.
 
Laatst bewerkt: