Baehr communicatieset

10 mei 2004
17
0
Emmen
Ik zoek een aansluitschema voor de sprechanlage Baehr AVC 13 Genio 2 en steuergerat SGS 01 02. Ik heb namelijk een Pan gekocht in Duitsland met het systeem ingebouwd, er steken twee 5 polige dinstekkers onder het buddyseat uit deze wil ik in eerste instantie aansluiten op een paar speakers in de helm.
Later wil ik 2 headsets kopen maar die zijn me nu nog te duur. Dus wie o wie heeft er een aansluitschema. Alvast dank voor een reactie.
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
2
Houten
De hobbyist in Hunsel is importeur van dat spul en kan je wellicht aan een schema helpen, maar echt nodig heb je dat niet.
Die setjes van Baehr zijn mono en daarom heb je maar twee draden van de vijf nodig, (je kunt ze daarna wel splitsen naar links en rechts in je helm, zo zitten ze origineel ook aangesloten).
Gewoon een kwestie van proberen welke twee draden de uitgang naar de luidsprekers zijn is niet zo moeilijk, ik heb het zelf ook zo gedaan om een kabel te maken om een GPS systeem aan te sluiten.
Let wel even op dat je luidsprekers met het juiste vermogen en weerstand gebruikt!
 
10 mei 2004
17
0
Emmen
Ik heb de documentatie reeds binnen. Hobbyist hartelijk dank ervoor.
Maar de headset is me nu nog te prijzig want de aanschaf van mijn Pan is iets duurder uitgevallen.

Wie o wie heeft er nog een headset liggen met een 5 polige din aansluiting en die hem niet meer gebruikt?
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
2
Houten
Niet elke willekeurige headset is zo maar aan te sluiten, verschillende merken gebruiken verschillende aansluitingen op dezelfde soort stekker. Ook worden verschillende soorten microfoons (wel of niet electrisch versterkt), en verschillende soorten luidsprekers gebruikt.(weerstand/vermogen).
 
10 mei 2004
17
0
Emmen
nee ok snap ik maar een setje voor 2 helmen kost 231 euro, stel dat het apparaat wat ingebouwd is het niet meer doet heb ik er niks aan.
ik had de verkoper (volgens hem deed het comm. apparaat het wel) al gebeld of hij de helmen er niet bij wilde verkopen maar dat wilde hij niet want het waren oude helmen en als hij nog een keer een motor ging huren hij er een nam met zo'n systeem erop.
Het ging mij alleen maar om de inbouwset die ik dan weer over wilde zetten op mijn helm.
 

jb37

MF veteraan
30 nov 2003
7.893
2
Houten
Ja dat is de pest, het spul is erg duur en zeker als je het allemaal los gaat kopen in verhouding nog veel duurder.
De goedkoopste complete set inclusief 2 headsets en helmkabels kost 269 euro.
Maar het is wel de beste intercom die je kunt hebben naar mijn mening, wij verkopen ze ook en ik heb nog nooit een kapotte gehad.
Misschien een advertentie zetten op marktplaats of andere sites?
 

Genuis

Rookie
11 mrt 2005
4
0
Etten leur
Misschien is dit handig , om zelf een paar hifi oorschelpen in je helm te knutselen , heb je gelijk een "stille helm" ik ben het ook van plan

in interessantes Ausstattungsdetail aller BAEHR-Helme ist die fest eingebaute Hör- und Sprecheinrichtung. Über einen DIN-Stecker kann eine BAEHR-Sprechanlage angeschlossen werden. Wird der Stecker nicht benötigt, so verschwindet er in einer kleinen Tasche seitlich im Polster. Mit wenig Aufwand kann man auch ein Radio oder Walkman an den Helm anschließen. Hierbei ist die Stiftbelegung des DIN-Steckers zu beachten:

Stift 1 = Lautsprecher links
Stift 2 = Masse Lautsprecher
Stift 3 = Mikrofon
Stift 4 = Lautsprecher rechts
Stift 5 = Masse Mikrofon
 

gpz900r gek

Die hard MF'er
6 jan 2004
691
0
http://www.motorbeursutrecht.nl/sites/motorbeursutrecht/nl/index.asp

heb ik ook al naar gezocht maar volgens mij komt hij zelf niet, misschien bij een ander ondergebracht, kan ook nog.

hierboven de link

 
Bovenaan Onderaan