BE: analyse oorzaak ongeval

Waarschijnlijke oorzaak ongeval

 • Manoeuvre (vrouwelijke) autobestuurder

  Stemmen: 0 0,0%
 • overdreven snelheid motorrijders

  Stemmen: 0 0,0%
 • verkeerde reactie motorrijders

  Stemmen: 0 0,0%
 • wegdek

  Stemmen: 0 0,0%
 • andere

  Stemmen: 0 0,0%

 • Totaal aantal stemmers
  0
Status
Niet open voor verdere reacties.

Neanderthaler

MF veteraan
6 jul 2003
16.043
14
Brugge (West-Vlaanderen)
Motorrijder komt om in Doornik
Privacy settings


Een 47-jarige motorrijder is gisteren bij een verkeersongeval in Doornik om het leven gekomen. Een andere motorrijder en een duozitter raakten bij het ongeval zwaargewond.

Drie Fransen
De motorrijders haalden waanzinnige snelheden in een zone waar maximum 30 kilometer per uur gereden mag worden. De drie slachtoffers zijn Fransen.

Waanzinnige snelheden
Volgens het parket van Doornik was overdreven snelheid wel degelijk de oorzaak van het ongeval. Het parket schakelde een expert in en die zei dat de twee in de omgeving van een school zowat 150 kilometer per uur reden. De verkeersdeskundige stelde remsporen over een afstand van 86 meter vast.

Het ongeval gebeurde gisteren omstreeks 17 uur in de chaussée de Tournai in de deelgemeente Ramegnies-Chin. Een auto die van de parking van taverne Le Pétrus de weg opreed, werd door een van de motorfietsen aangereden. De 38-jarige motorrijder werd zwaargewond naar het ziekenhuis van Doornik gebracht.

Vrouw nog in levensgevaar
De tweede motard ging tegen de vlakte toen hij probeerde te remmen. De 47-jarige bestuurder van dit voertuig (Noël Hermand), die in Moeskroen woonde, was op slag dood. Zijn passagier, een 52-jarige Française uit Rijsel, werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en verkeerde vandaag nog steeds in levensgevaar. De vrouw die aan het stuur van de auto zat, bleef ongedeerd. (belga/eb)
 
Laatst bewerkt:

Kofferrek

MF veteraan
Donateur
23 jun 2003
83.252
3
Topics over ongelukken waarbij, voor zover op dat moment bekend, geen medeforummers betrokken zijn geweest, gaan op slot. Het betreft hier dus bijv. ongevallen waarover je in de media gelezen hebt, waar je van gehoord hebt of waar je langsreed toen het al gebeurd was, zonder dat je weet wat er gebeurd was. Het staat natuurlijk vrij om een topic te starten over een ongeluk waarbij je zelf betrokken bent geweest, waarbij je geassisteerd hebt, moet getuigen, het hebt zien gebeuren oid.

slotje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan Onderaan