Beetje schade

Heino

MF'er
3 jun 2004
77
0
Elsloo
Ik ging vanmorgen vol goede moed op weg voor een mooi ritje , na ongeveer een km klonk er ineens een vreselijk geluid uit m'n blokje.
.Motor aan de kant gezet bij m'n maat achterop naar huis en toen de motor weer opgehaald. Thuis heb ik hem helemaal uitmekaar getrokken, wat ik toen aantrof(ik kon wel janken) zag er zo uit(zie foto's)

Weet iemand wat ik ongeveer kwijt ben wil ik dit weer in ere herstellen
d.w.z nieuwe zuiger plus een nieuwe kop incl. kleppen e.d (Huskie 610TE '91)

MZL FRED

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/127798/2564744c27d01a7555af61df2584c32b (Cap0111.BMP.jpg)​
 
Wow, dat is nooit grappig...

Bel even Paul Bon van http://www.bonmotoren.nl (www.bonmotoren.nl) , die kan het je zo vertellen...
 
er is waarschijnlijk een klep afgebroken

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/127805/f56a1f9fe3b287ba961c62bacff358c1 (Cap0110.BMP.jpg)​
 
Of de distributie heeft het begeven. Man wat een ellende. Ik ben bang dat reparatie meer kost dan de motor waard is ;(

Als je mazzel hebt is de kop nog te redden en dan valt het met een zuiger van http://www.woessner-piston.de/ nog wel te doen.
 
Of hij niet is gescheurd, en met oplassen of uitvijlen en nieuwe klepzittingen en kleppen dat ding weer gaat lopen.. Maar je zuiger ziet er ook aan de zijkant niet uit, net of hij al eens is warmgelopen. Dan ga je vast nog een hoop extra dingen tegen komen.
 
Hallo daar ben ik weer, Ik heb via marktplaats een andere kop gevonden alleen deze is van 94 of 95 . Wie weet of deze gewoon past op een 91er.
Dit wil ik graag weten omdat ik voor de kop naar limburg toe moet en dit ritje (een uurtje of drie) niet graag voor niks rij.

MZL ..FRED
 
Hallo daar ben ik weer, Ik heb via marktplaats een andere kop gevonden alleen deze is van 94 of 95 . Wie weet of deze gewoon past op een 91er.
Dit wil ik graag weten omdat ik voor de kop naar limburg toe moet en dit ritje (een uurtje of drie) niet graag voor niks rij.

MZL ..FRED

Hey Heino,

Ik heb nog niet in je profiel gekeken, maar ik kom geregeld in Maastricht.
Als wij goede afspraken kunnen maken wil ik die kop wel voor je ophalen(zodra ik in de buurt ben) te rijden. Ik kom uit Dongen(nabij Tilburg).

Groeten Gixxerscout
 
Hee bedankt voor het aanbod maar ik kom uit Friesland dus daar schiet ik weinig mee op,
MZL Heino
 
Welk plaatje? :)
ALs je inlaatkleppen niet krom zijn dan hoef je maar 2 nieuwe uitlaatzittingen erin te persen en 2 nieuwe kleppen.Lijkt me wel veel,300 euro voor de kleppen zoals hier vermeld word.Ik heb zelf jaren in de motorenrevisie gewerkt en dit is zekers wel te redden.
Dus kop vlakken,eventueel helicoil voor bougie,2 zittingen en 2 kleppen en je kunt weer rijden.(mits je kop niet gescheurd is,en je inlaatkleppen niks geleden hebben.)Onderste inlaatklep lijkt me niet lekker te sluiten,kun je testen door wat benzine in je poorten te gieten en kijken of het niet doorlekt.
Misschien kun je de uitlaatzittingen een keer na laten frezen door een revisiebedrijf en dus de ouwe zittingen laten zitten.Kleppen komen dan wel iets dieper te liggen wat ten koste gaat van je compressie.Kun je opvangen door je kop iets meer te laten vlakken.Wel je klepstelen dan wat in laten korten.kijk wel uit met je spanning van je distributieketting!!
Succes ermee.
 
Laatst bewerkt:
He jongens nu effe weer serieus.
Ik moet nu alleen nog een zuiger, die wil ik best nieuw kopen maar nu hoor ik bedragen van + - 300 Eurootjes en dat is me net wat te gortig.
Weet er iemand nog iets.

Bedankt alvast
HEINO
 
bij Bon motoren staat een wossner zuiger voor een 610 voor net 200 euro,is dat een betere prijs?
anders eens bij JST motoren proberen, daar heb ik goeie ervaringen mee
 
Terug
Bovenaan Onderaan