Benelli proefrijden bij MVM De Meern

Henri-Alexander

Die hard MF'er
23 feb 2018
284
236
27
Utrecht, Utrecht
Ja, maar een topic-start met 3 kwartier test-rijden zou ons iets meer info mogen brengen..................
Dat zou wel wat netter zijn geweest. Dit zal voor de TS ook geen ongepland iets zijn geweest. Ik heb het eerdaags ook ergens voorbij zien komen maar niet gedacht het hier te melden.

25 & 26 mei Benelli opstapdagen


25 & 26 mei Benelli opstapdagen bij MVM Motoren de Meern
Benelli is terug en hoe!

Met de nieuwe TRK 502 en de TRK 502X maken ze de all-road categorie nu nog bereikbaarder! Of de toon aangevende Leoncino met zijn stoere scrambler uiterlijk.

MVM Motoren de Meern staat daarom 25 en 26 mei volledig in het teken van Benelli!

Proefrijden op de Benelli naar uw keuze!

Zaterdag 25 en zondag 26 mei bent u van harte welkom om 1 van de nieuwe Benelli modellen zelf te komen ervaren. Doormiddel van een ruime proefrit kunt u zelf de wendbaarheid en comfort testen! De volgende Benelli’s staan voor u klaar:

Benelli TRK 502 X ABS
Benelli TRK 502 ABS
Benelli Leoncino Trail ABS
Benelli Leoncino ABS
Benelli BN 302 ABS
Benelli Tornado Naked 125 TNT CBS

Vergeet u niet uw rijbewijs dan mee te nemen?
 
  • Like
Waarderingen: Stoffels1980

dylanpilot

MF veteraan
30 jan 2011
1.729
159
53
Holland
Valt mij zelf op dat ik erg weinig tot bijna geen Benelli’s zie rondrijden en ik draai toch voor werk en privé behoorlijk wat kilometers.
Nou zijn er ook Japanse merken die hun motorfiets modellen in bijvoorbeeld Inda laten produceren, maar ik denk haast zeker te weten dat de algehele eindcontrole van een merk zoals Honda of Yamaha die bepaalde modellen buiten Japan laten produceren toch wel van een hoger kaliber is dan Benelli.
Moet toegeven Benelli maakt optisch mooie motorfietsen maar ben toch wel erg blij verleden jaar voor een Honda MSX125 gekozen te hebben inplaats van een Benelli TNT125 die ik aanvankelijk optisch mooier vond maar er veel meer storingen en klachten aanzitten zo van wat ik lees dan mijn huidige Honda.
Uiteraard zal de prijs daar een bijdrage aan zijn dat men met een Benelli iets meer troubles kan krijgen.
Succes voor degenen die uiteindelijk toch voor een Benelli kiezen.
 
  • Like
Waarderingen: Stoffels1980 en rzwanink

tonnetje

Die hard MF'er
5 dec 2007
532
49
drenthe
mis deze benelli in lijstje weer kink in kabel met leveren?
zou in mei leverbaar zijn tenzij het door handels embargo komt_O-
gelukkig heb ik wat anders gekocht anders had ik nog gewacht:?
 

Dutchy748

MF veteraan
23 jun 2015
2.393
728
IJsselstein
@Dutchy748 , is Benelli tegenwoordig Chinees met Italiaanse naam of nog redelijk Italiaans met Chinese eigenaar?
Ik denk dat enkel de naam Italiaans is en het ontwerp/styling concept.
Maar dat hoeft zeker niet slecht te zijn (tenzij je Trump heet).
Blok is soepel, geen probleem om laag in de toeren te laten zakken. Pakt keurig op, is uiteraard geen pk monster. Stuurt, veert, remt prima. Deze fiets had 27km op de teller, achterrem had wel wat meer bite mogen hebben. Versnellingsbak kan wel wat meer km's gebruiken. Van 2 naar 3 wilde af en toe niet.

Dus.... Ga morgen maar naar De Meern en ga rijden mensen. Daar hebben ze ze voor staan.

Zal zo nog ff wat foto's van mijn camera uploaden.

Zou een prima woonwerk motor zijn
 
  • Like
Waarderingen: Stoffels1980

Dutchy748

MF veteraan
23 jun 2015
2.393
728
IJsselstein
Ben minstens zo benieuwd hoe ie het na 27.000 km doet ;)
Net dit gedronken? _O-
En ja, 27,000km zou voor mij een jaar rijden zijn, voor anderen 20..... Voor iets van 8,200 euri koop je denk ik geen kat in de zak.... Zeker als je je motor regelmating naloopt en schoonmaakt. Zo zie je of er iets de verkeerde kant opgaat.
Als straks de Tenere 700 op de markt komt zal ik daar -waarschijnlijk- ook ff op gaan rijden; kost wel 3 ruggen meer....
 
  • Sad
Waarderingen: LePensZeur

Dutch

MF veteraan
5 mrt 2003
7.937
165
Boxmeer
www.motorbazaar.nl
Nee hoor, niet zwartgallig bedoelt. Ben gewoon echt benieuwd of de kwaliteit goed genoeg is voor de nodige zorgeloze kilometers of dat het toch tegenvalt.

Ik heb bv pas een goede aftermarket schokdemper geleverd voor een vrijwel splinternieuwe Royal Enfield Himalayan. De kwaliteit van de oem schokdemper was onacceptabel voor die persoon.

Dat blok van de Tenere blijft wel lopen. Als een Chinees (of Indisch oid) blok na 20-30 dkm aan alle kanten rammelt was die Yamaha de meerprijs echt wel waard.

Alleen de tijd zal het leren, vandaar dat ik wel benieuwd ben hoe zo'n Benelli het na verloop van tijd volhoudt.
 

Monomuis

MF veteraan
Donateur
11 jul 2001
21.745
230
Nederland
www.startersmotor.nl
Er staat ook nog een BN302R. Het sportieve broertje van de BN302 en die staat er denk ik alleen morgen nog, want die is van de importeur.

Waarom je zo weinig Benelli's ziet rijden is omdat het pas net een jaar op de markt is, eigenlijk is het netwerk pas halverwege 2018 langzaam aan uit gaan rollen.
Dan moet je nog durven kopen. Zelf zou ik de kat uit de boom kijken en het eerst anderen laten kopen. :)

Heb eerder al eens gereden op de TNT125, geinig dingetje voor een leuke prijs. Verder op de BN302 en dat vond ik echt totaal niets .Maar anderen vinden het wel weer leuk rijden. Ik heb op 130+ verschillende motoren gereden en de BN302 vond ik denk ik de minst fijne van allemaal. Een ander heeft misschien op een paar motoren gereden en vind 'm prima rijden. Voor 500 euro meer ga ik liever voor safe en zou ik een Kawa Z400 kopen. Maar nogmaals; dat ben ik. Leoncino en TRK moet ik nog eens op rijden, vanmiddag was ik wel langs geweest maar ik voelde me iets te moe om fatsoenlijk een motor goed uit te laten. Ik kom er wel vaker, dus dat komt wel goed.
 

jongdera

Rookie
24 aug 2017
25
15
Ik ben ook langsgeweest en een proefrit gemaakt. Al langer vond ik de TRK502X een hele mooie motor. Dus een proefrit gemaakt op dezelfde motor als waar dutchy748 foto’s van heeft gemaakt. Er stond toen 175 km op en hij reed en schakelde fantastisch. Ik heb ook nog op twee Kawasaki Versys 650 gereden maar de Benelli wint het wat mij betreft dik op gevoel, minder trilling, fijner rijgedrag (minder nerveus) en uiteindelijk maar niet voor mij het belangrijkste ook het uiterlijk. Ik ga niet over 1 nacht ijs dus ook veel forums, testen maar bovenal FB pagina`s bezocht. Gebruikers die hem al 30k km of meer hebben kunnen echt praten over lange termijn kwaliteit. En er zijn er ook al veel die meer dan 50.000 km hebben gereden. De kwaliteit blijkt echt goed te zijn en dat heeft me dan ook doen besluiten om de TRK502X aan te schaffen. En zoals hierboven ook al gezegd, onderhoud is (voor elke motor) van belang.
Ps. Hele fijne zaak dat MVM in De Meern, top!
 
  • Like
Waarderingen: Stoffels1980

tonnetje

Die hard MF'er
5 dec 2007
532
49
drenthe
gefeliciteerd, mooie motor en motorisch betrouwbaar google maar eens op verschillende forums met google translate
oa turkije heel populair en frankrijk op paar kleine manco,s bij eerste serie 2018 zeer betrouwbaar gebleken
voor mij te hoog en te zwaar maar zeker in wit geweldige machine voor het geld,restwaarde moet nog blijken.
hier wat links waar je veel kennis bij weg haalt wel google translate gebruiken en dan met beetje ruimdenkend lezen na vertaling redelijk beeld van de motor te verkrijgen.
spanje.... Club TRK España Foro s
italy....... Benelli Trk 502
turkije...... Benelli TRK 502 ABS Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
het gehate facebook teminste bij mij wel dus geen lid.... Benelli TrK 502/TRK 502X BenelliBikers
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Stoffels1980 en jongdera

Stoffels1980

MF'er
16 dec 2018
72
26
38
Deventer
Ik ben nu in Italië op vakantie en vorige week ook naar het Benelli museo in Pesaro geweest! Wat een historie heeft dat merk met veel ups and downs en veel overwinningen... Wel grappig dat ik tot nu toe heel veel motoren hier heb gezien, ook veel GS en KTM maar geen enkele Benelli.... Ik ben ook blij als ik thuis weer kan opstappen op mijn 502.... :)
 
  • Like
Waarderingen: jongdera