Biaggi in 2007 op een Alstare Corona Suzuki?

alex barros

Die hard MF'er
5 jan 2004
591
0
sommelsdijk
Alstare Suzuki baas Francis Batta heeft onlangs toegegeven dat het aantrekken van ex-MotoGP ster Max Biaggi voor het seizoen 2007 zijn allerhoogste prioriteit heeft.


Max Biaggi rijdt als het aan Francis Batta ligt volgend jaar op een Alstare Corona Suzuki in het WK Superbike.


Aangezien er in 2007 niet meer in Imola, maar op het circuit van Vallelunga nabij Rome wordt gereden, lijkt een eventuele overstap van Biaggi naar het World Superbike kampioenschap steeds meer vorm te krijgen. Dit zou het team overigens wel in een precaire situatie brengen, aangezien Troy Corser en Yukio Kagayama voor volgend seizoen allebei nog onder contract staan. En vanaf de wedstrijd in Assen zal Max Neukirchner voor het team van Batta als derde rijder aan de start staan. Hij vervangt de rest van het seizoen de inmiddels aan de kant geschoven Fabien Foret, die in Brands Hatch slechts als toeschouwer aanwezig was en al niet meer in actie kwam op de derde Alstare Suzuki.

Aangezien Batta een aantal weken terug op bezoek was bij de Suzuki bazen in Japan, zal er zeker gesproken zijn over de plannen voor 2007. Wat Batta na zijn bezoek in Japan wel liet weten is dat er in 2007 in het WK Supersport kampioenschap definitief geen officiële Alstare Suzuki fabrieksmotoren aan de start zullen staan. Of het vertrek van Fabien Foret hiermee iets te maken heeft werd noch bevestigd noch ontkend.


Zo te zien keus genoeg voor de Belgische teameigenaar. Echter, wie er in 2007 daadwerkelijk op de gele Corona machine zullen zitten, zal al naar gelang het seizoen vordert wel duidelijk worden. In ieder geval weten Corser en Kagayama wat ze de rest van het seizoen moeten doen: wedstrijden winnen. Want één ding is zeker; als er in de paddock iemand is die zijn rijders niet graag ziet verliezen, dan is het Batta wel.
Wie zal het zeggen, maar misschien is het naar buiten brengen van dit soort geruchten wel de manier om zijn twee Alstare Corona Suzuki mannen de rest voor van het seizoen op scherp te zetten.

*O* *O* *O*
 
Bovenaan Onderaan