Biker's Classic 13, 14 en 15 augustus

Sander [ CR750 ]

Die hard MF'er
16 jul 2004
281
13
Eindhoven
Hallo allemaal,

mocht je dit weekend nog niks gepland hebben,en heb je nog vakantie of ben je alweer aan vakantie toe dan hier misschien een leuke tip:
full


http://www.bikersdays.com/bikersclassics/nl/presentation.html (2e BIKERS' Classics op 13, 14 en 15 augustus: De terugkeer van Grand Prix-motoren op Francorchamps).

Veel oude racers, grote namen van weleer en een onderdelen markt en toegang tot de paddocks. Ik ga zeker ff wat inspiratie opdoen en sfeer proeven [er staan een paar Cr750's :9~ ].
 
Laatst bewerkt:
De meeste oud-wereldkampioenen komen uit op de motoren waarmee ze hun grootste successen behaalden. Zo bestuurt Freddie Spencer een Honda RS 500 met 3 cilinders en Kevin Schwantz zijn beroemde Suzuki RGV 500 V4. Randy Mamola stapt niet zonder emotie op de Cagiva 500 V4, waarmee hij in 1989 zijn overwinning in de Ardennen behaalde en John Surtees op een van de MV Agusta’s 500 die hem de titel bezorgde. Maar tijdens Bikers’ Classics verschijnen niet minder dan een vijftigtal fabrieksmotoren aan de start: 50 cc: Kreidler Van Veen (wereldkampioen met Jan de Vries), Yamaha FB302, Jamathi en Honda CR110 (wereldkampioen met Ralph Bryans);
125 cc: Yamaha OW15 (wereldkampioen met Kent Andersson), Piovaticci (wereldkampioen met Eugenio Lazzarini), Honda CR 93 (wereldkampioen met Luigi Taveri), Mobidelli, Maico, MZ RE, Bridgestone en MV Agusta;
250 cc: Yamaha RD 56 (wereldkampioen met Phil Read en winnaar in Francorchamps in 1964), Yamaha TZ (wereldkampioen met Sarron), Honda RC162, Yamaha RD05A met 4 cilinders, Yamaha TD2 en TZ, Benelli met 4 cilinders, MZ RE, CZ en Parisienne (Zwitserse motor);
350 cc: Yamaha met 3 cilinders (wereldkampioen met Katayama), MV met 3 cilinders (wereldkampioen met Surtees en Ago), MV met 4 cilinders, Moto Guzzi, Benelli (voorheen Pasolini en Saarinen);
500 cc en meer: Honda RS 500, Yamaha V4, Yamaha OW20 (voorheen Agostini), Kawasaki KR500, Cagiva V4, Gilera met 4 cilinders, MV Agusta met 4 en 6 cilinders, Guzzi V8, CZ V4 (zeer zeldzaam), Konig, Paton, Norton Manx, AJS Porcupine, Seeley Matchless en Suzuki GSXR 1000 (wereldkampioen met Hubin/Moineau).
Yamaha Motor heeft vier van zijn mooiste museumstukken uit Japan overgebracht: de RA97 (125 cc), de RD05A (250 cc), de OW20 (500 cc) … en de beroemde RD56 met 250 cc, waarmee Michelle Duff veertig jaar na haar historische overwinning kan terugdenken aan die eerste Grand Prix-zege voor Yamaha.

http://www.bikersdays.com/bikersclassics/nl/liste_pilotes.htm (volledige lijst met deelnemende grand prix coureurs)
 
Laatst bewerkt:
Ik ben er ook. Je kan me herkennen aan..... tja, waaraan eigenlijk. snor, bril, zwart motorpak, 1 nokkenas... Oh ja, 750 K0 badge op het leren pak.

Veel plezier.
 
Hee renee cool! zie u dan. Ik ben er trouwens wel alleen zaterdag. Je kan me herkennen aan [inderdaad een goede vraag :) ]: ehmm military [lees mm] haircut en waarschijnlijk jeans en een t-shirtje. Of je kan gewoon diegene aanspreken die als een idioot aan het fotografen is en teveel vragen stelt :)

btw. ik ben nog naar enkele 2e hands ]onderdelen op zoek;
oa. schijfrem + toebehoren voor spaakvoorwiel en [binnen]voorpoten

heb zelf veel onderdelen [achterbrug, elektra, zijkapjes,f2 wielen en remmen etc etc. Als je iets hebt en/of nodig hebt wil ik graag kopen/ruilen als we toch allebei daar zijn?

ps neem ook een flesje van dat wondermiddel belray motowash mee voor me?!
 
Het was errug leuk, hele vette bikes gezien, en vastgelegd op de gevoelige plaat [binnenkort op een website near you] en erg aardige en behulpzame gasten gesproken voor mijn cr750 projectje. Hele vette races gezien en het yamaha fabriekteam was ook geweldig omte zien [compleet met japanse mechanics in van die old school witte overalls] En zelfs een voor de verandering is niet- ongelooflijk-duur-maar-wel-goede-onderdelen adresje in italië ontdekt. Al met al een hele geslaagde dag!

Alhoewel; Renee ik ben je misgelopen! waar was je :) ?
 
Vrijdag ben ik via de Eifel naar Spa'dÓr gereden, een camping nabij. Zaterdag de hele dag op het circuit. Zondag via de Eifel (ca 700km) weer terug naar Apeldoorn.

Overigens was het inderdaad een mooi weekeinde. Heel leuk dat er nauwelijks beperkingen waren, alles was zo goed als letterlijk aan te raken. Dat viel me reuze mee.

full
 
Helemaal acoord met Renee, ik werd zelfs aangemoedigd om op museumstukkies te gaan zitten, super aardige mensen. Ik heb zelfs een uur zitten babbelen in een camper met een engels echtpaar onder het genot van "cup of tea" toen het ff regende. De man heeft me al zijn adressen opgezocht voor onderdelen, [je raad het al] hij racete een CR750 :) Dat er nog vriendelijke mensen bestaan zou je als het nieuws volgt af en toe bijna vergeten, maar op dit weekend stond alles en iedereen door elkaar zonder problemen....

Maar goed, al dat gebabbel.... --> foto's willen jullie natuurlijk zien :)

full


geen idee wie die lelijkert is trouwens :+
 
full


dit en nog veel meer [meer dan 100 foto's in totaal] op http://www.sandermulder.info/motorcycles (mijn website) waaronder ook een hoop nieuwe [detail]pics onder de categorie CR750 zoals gespot op BC 2004....

enjoy, sander

ps. ik heb alles in hoge resolutie dus als iemand iets ziet wat ie hard nodig heeft als illustratie/inspiratie voor een project ben ik wel bereid het een en ander door te mailen [en nu niet allemaal tegelijk m'n mailbox spammen omdat je een nieuwe wallpaper wil op je compu a.u.b. 8-) ]
 
Laatst bewerkt:
Sander, hier zijn ook nog wat foto's van Francorchamps.

http://members.lycos.nl/gt750/page10.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/members.lycos.nl/gt750/page10.html) ;)

Ennnne die jongeman links dat ben ikke.

Ron%20en%20Wil%20Hartog.JPG
 
Hee Ron, ik had ze al gezien. :) Btw zijn die foto's van jou digitaal van oorsprong? anders heb ik er nog wel wat high res van die GT750 voor je.

@jkoehorst; zeker de moeite waard. 100% doen. Ik ga proberen er volgend jaar ook weer te zijn, en dan ook op het circuit met mijn CR als het ff kan...
 
Sander, hier zijn ook nog wat foto's van Francorchamps.

http://members.lycos.nl/gt750/page10.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/members.lycos.nl/gt750/page10.html) ;)

Ennnne die jongeman links dat ben ikke.

http://members.lycos.nl/gt750/Ron%20en%20Wil%20Hartog.JPG ((Afbeelding))

Wil Hartog is gekrompen? ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan