BMW C Evolution scooter

Vampie

MF veteraan
8 mrt 2004
6.660
4
deze week mijn eerste C Evolution in het wild gespot sinds zijn introductie.

Op de A4 vanuit Amsterdam in de richting van Den Haag thv Hoofddorp. Ik reed over de A4 heen op een viaduct Evolution onde mij door.

Best dapper om met zo'n ding over de A4 te rijden. Ik heb ermee over de A9 gereden ( klein stukje) Kon wel redelijk meekomen, maar ik heb toch liever wel wat reserve's qua topsnelheid .
 

ambu

MF'er
11 mei 2005
122
0
Leiden
Het project BMW EVO is voor mij gestopt, na eerste keer onderzoek door BMW werd er gezegd dat één van de drie accucellen het niet voor 100 % deed. Na de "software reparatie" nog steeds een teleurstellend resultaat van circa 65 km terwijl bmw in de gebruikershandleiding circa 100 km opgeeft in road modus. Voor de tweede keer terug naar bmw en daar kwam men tot de ontdekking dat er niets mis was met de bmw. De bmw ingeruild met een goede tegemoetkoming op de afschrijving middels kortingen op een nieuwe.......s 1000 rr..met dank aan de dealer.

Project op mijn traject geflopt circa 60 km snelweg en 5 km binnen de bebouwde kom, dat mag bmw wel extra vermelden in de gebruikershandleiding.......actieradius circa 100 km op PROVINCIALE wegen. Nogmaals het rijdt goed, mocht iemand er een aanschaffen, probeer hem eerst uit op je eigen traject...had ik ook moeten doen...Voor woon -werk komt er een
Honda NC 700 X met dank aan.....
Cyou in een ander forum...
 

Hybride

Zero S ZF 14.2
6 sep 2006
8.500
794
Het groene hart
Zonde...

Maar toch goed opgelost. Wel heel iets anders dat je ervoor terug neemt.

Dit lijkt op mijn verhaal met de Vectrix destijds, die haalde mijn woon/werk afstand over de snelweg ook niet. Het rijdt geweldig maar dat alleen is niet genoeg.

De Brammo Empulse is momenteel opnieuw in de aanbieding, vorig jaar heb ik hem al laten lopen en ook nu doe ik het niet. De BMW is veel meer het type motor dat ik zoek maar door jouw ervaring haak ik af. Zolang mijn trouwe Majesty het goed doet heb ik alle tijd en wacht ik het gewoon af.

Maar het blijft jammer.

Ik wens je veel plezier met de 1000 RR.
 
Laatst bewerkt:

Scoot_020

MF veteraan
29 mei 2009
4.345
16
Inderdaad jammer dat het zo loopt. Je hebt het in ieder geval geprobeerd. Geeft wel aan dat er nog wel een hoop moet gebeuren voor een definitieve doorbraak.
 

sossa

MF veteraan
15 dec 2005
4.112
10
utrecht
Ik vind die nc 700 helemaal niet zovet van de bmw.
het zuinighe7d technische toch heel erg overeenkomstig.
Een vlotte motor die toch 1 op 25 a 30 doet is toch een prachtige alternatief die ook niet met veel lawaai rond rijd, integenstelling tot een s1000 rr.
 

davide

Rookie
27 mrt 2015
2
0
Hoi,

Ik had graag mijn ervaringen even gedeeld.

Zelf heb ik als eerste klant in België een C-evolution gekocht in april 2014. Ik was zodanig onder de indruk tijdens een testrit dat ik hem (vrij impulsief) meteen gekocht heb.
Alternerend met een GSA reed ik zo'n 80-90km in centrum Brussel, dus ideaal dacht ik.
Uiteindelijk bleek de scoot een geweldige performance te leveren. In Dynamic mode geraakte ik meemaals tot 110-115km effectief. Zelf bij 0% kan je vrij gerust nog 9-10 km verder rijden, echter bij zeer beperkt vermogen. Toch heeft hij mij om één keer na, iedere keer thuis gebracht. Praktisch was hij zeer goed met een topkoffer, en je blijft er iedereen mee verbazen qua prestaties en "stilte".

Echter, eerstdaags breng ik hem terug naar de dealer, en verkoop hem met een minwaarde van 45% na 10 maanden. Mijn grootste probleem was de weinig ergonomische zitpositie waardoor (zelfs met het comfortzadel) ik ontzettend veel rugpijn heb ondervonden. Ik wisselde dagelijks af met een 1200GSA, maar kon dit niet volhouden. De scoot staat echt te hard afgeveerd, waardoor ik maar moeten stoppen met rijden. Ondanks meerdere vragen bij BMW om de veren wat zachter te zetten of zelf te veranderen, wenste BMW hier geen enkel gevolg aan te geven.

Ik wens bij deze gewoon andere leden te informeren over mijn ervaringen na 6000km. De eerste indruk is geweldig, maar voor dagelijks verkeer is dit ding uitgesloten mijn inziens.
 

sossa

MF veteraan
15 dec 2005
4.112
10
utrecht
Ok niet bij bmw. En aftermarkt veering dan?
de veering is helemaal niet instelbaar?
Andere zachtere zadel?
 

davide

Rookie
27 mrt 2015
2
0
Het 'comfort' zadel gekocht en beproefd. Vermijd het "naar voor schuiven", maar is niet beter qua ondersteuning van de rug. Veering is niet instelbaar, en gezien de beperkte veerweg in vergelijking met het gewicht, is een zachter alternatief niet mogelijk.
 

Hybride

Zero S ZF 14.2
6 sep 2006
8.500
794
Het groene hart
Als BMW geen passend zadel heeft kan het een heel goede optie zijn om gewoon naar een bekleder te gaan. Iemand die jouw zadel precies kan vormgeven zoals jij dat nodig hebt. Ik heb het bij mijn motor ook laten doen en ik zit nu een heel stuk beter.

Wat de vering aangaat, idem dito. Als het je echt niet bevalt ga dan naar een veringspecialist; een bedrijf als Hyperpro kan de vering voor jou instellen, aanpassen of samenstellen precies zoals jij dat wilt.
 

Vervem

MF'er
1 feb 2007
119
0
Hallo, ik heb eind vorig jaar een BMW C Evolution aangeschaft en ik wil mijn ervaringen graag met jullie delen.
De motor wordt zakelijk gebruikt. We hebben een kantoor op 74 km afstand van mijn huis. Dit is binnendoor, zonder snelweg, gemiddeld tussen de 60 en 100 km/u.
Over de snelweg is het 85 km. Veel sneller met de auto, maar ook meer kans op files in de spits.
Ik had al begrepen tijdens mijn voorbereiding dat de actieradius op de snelweg tegenvalt bij snelheden boven de 100 km/u. De motordealer zit vlak bij ons kantoor, dus een proefrit gemaakt naar een plaatsje ongeveer op 1/3 van de route naar mijn huis en weer terug. Dat ging heel goed, ik was ongeveer 50 procent acculading kwijt. Ik had er alle vertrouwen in dat ik het van huis naar kantoor ging halen. Op ons kantoor kan de motor overdag aan de lader zodat ik voldoende stroom heb voor de terugweg.
De motor toen maar besteld. Ik vond het scherm bij de proefrit niet zo denderend, dus een verhoogt scherm bijbesteld. Tevens handvatverwarming en een alarm.
Door aftrek van BTW, KIA en MIA ging de prijs stevig naar beneden. Als particulier had ik deze aanschaf niet gedaan als ik eerlijk ben. Mijn vorige scooter, een honda sh300i, kost 1/3 van deze en daar heb ik jaren met veel plezier op gereden.
Nou is de BMW natuurlijk wel een veel zwaardere scooter, maar de voordelen daarvan (stabiel op snelweg en comfortabeler op langere ritten) zijn in dit geval niet van toepassing door de beperkte actieradius.
Door het vele zout op de weg ben ik pas een maand geleden voor het eerst gaan rijden. De eerste keer heel rustig aan. Het was koud, dus de actieradius schijnt dan lager te liggen. Maar ik kwam bij mijn kantoor met nog 30 procent acculading. Helemaal goed. De terugweg naar huis gereden zoals ik altijd rij waarbij ik de laatste 20 km echt mijn best gedaan heb om zoveel mogelijk stroom te verbruiken. Ik had nog 10 procent over. Dat gaf veel vertrouwen. Na een maand gebruik heb ik eigenlijk altijd tussen de 20 en 30 procent acculading over.
Tot nu toe bevalt de motor uitstekend. Ik heb ondertussen een viertal routes die ik kan rijden naar kantoor door prachtige natuurgebieden.
Zo kun je ook de dag beginnen :]
 

icedevil

Die hard MF'er
10 jun 2005
847
0
Is er iemand die ervaringen heeft met het leasen van de c-evolution? En zo ja, bij welke maatschappij?

Ik heb een offerte liggen van bmw-nederland voor operational lease.
Maar die is zo belachelijk dat ik het idee heb dat ze deze e-scooter liever niet verleasen...
(offerte is dusdanig hoog dat in 3 jaar het aanschafbedrag van de scooter betaald wordt, en na 3 jaar is de scooter weer eigendom van bmw-nl)

Blijkbaar is het risico voor hun te hoog dat ze na 3 jaar met de scooter blijven zitten... Wat mij overigens ook tegen houd om de scooter zelf aan te schaffen! Restwaarde is toch een onzekerheidje...

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

kermax

MF'er
7 dec 2014
58
1
Waasland
Hoi. Ook ik heb héééél erg dicht bij de aankoop van de C-Evolution gestaan. Maar uiteindelijk heb ik toch niet doorgezet en dat om twee hoofdredenen; (1) topsnelheid/actieradius (2) aankoopprijs/restwaarde.

Ik wilde hem gaan gebruiken voor woon/werkverplaatsing (enkel reis 30 km) waarvan de helft autosnelweg. Uiteindelijk heb ik het toch maar niet gedaan vooral omwille van die beperkte topsnelheid, ik meen dat 140 km/uur een minimum is om het veilig te kunnen houden op de snelweg. Hoe vlotter je vooruit wil, hoe sneller dat je actieradius inkrimpt en de gedachte alleen al dat ik niet kan opladen onderweg geeft me een oncomfortabel gevoel. Daarenboven neemt de capaciteit van die batterijen na verloop van tijd af, ik dacht tot 70% na drie jaar. Maar wat als je élke dag rijdt, hoe lang blijven die batterijen dan oké, en op koude dagen? En wat kosten nieuwe batterijen?

De investering is hoog en de restwaarde is een groot vraagteken. Wie riskeert zo'n scoot met pakweg 35.000 km over te nemen? Voor mij is de tijd alleszins nog niet rijp om de stap te zetten naar full elektrisch, ook met de Vectrix heeft dat me weerhouden.

Daarenboven had ik een aantal praktische vragen gesteld aan een BMW-dealer maar het enige dat hij me bezorgde was een offerte en geen enkel antwoord. Bij die offerte repte hij dan zelfs met géén woord of de speciale promo-actie van BMW (- € 3.000,- !!!) Tja,dat was helemaal geen motivatie om er aan te beginnen.

Dan maar terug aan de T-MAX, een overjaars stockmodel van 2014 met 240 km op teller aan een gereduceerde prijs zorgt voor heel wat minder kopbrekens (namelijk géén) en rijdt overigens super.
 
Laatst bewerkt:

Hybride

Zero S ZF 14.2
6 sep 2006
8.500
794
Het groene hart
Jouw overweging begrijp ik helemaal, het criterium om 140 te kunnen rijden op de snelweg begrijp ik niet.

Met mijn vorige benzinescoot reed ik eigenlijk nooit harder dan 110, hij kon maar 125. Meestal hield ik net onder de 100 aan op de snelweg. Het was een lichte 250 cc motor en die moet je niet overbelasten. Toch heb ik in al die jaren dat ik dagelijks met hem over de snelweg reed me nooit onveilig gevoeld.


De elektrische motor die ik op het oog heb heeft een hogere top en een snellere accelleratie dan mijn huidige 400 cc benzine motorfiets. Dát zal me dus zeker niet weerhouden.
 
Laatst bewerkt:

kermax

MF'er
7 dec 2014
58
1
Waasland
Jouw overweging begrijp ik helemaal, het criterium om 140 te kunnen rijden op de snelweg begrijp ik niet.

Ik heb het wel degelijk over topsnelheid, net dat beetje reserve dat je sporadisch moet kunnen aanspreken om effe los te komen van die bumperklever achter jou of om die sliert middenstrookrijders voorbij te geraken langs de derde of vierde rijstrook. Ik doe dagelijks snelweg en ik vind dat helemaal geen overbodige luxe, alhoewel ik gebruikelijk aan een snelheid cruise van een 110 à 115 km /uur, zelden sneller. De C-Evolution haalt max 127 km/uur op teller en dat is voor mij net onvoldoende om de hierboven aangehaalde redenen.
 

ferry34

MF veteraan
15 apr 2011
3.533
131
Amersfoort
Ik zou graag een tesla model s willen rijden, maar de bmw elektrische scoot heeft n dermate kleine actieradius, dat ik m nooit zou willen.

Vervem rijdt van zn werk naar huis 74 km en heeft 10-30% over....dat vind ik close hoor.
Dadelijk is t koud en krijg je n omleiding en zit je met t zweet in je handen.

Ik ben gek op nieuwe ontwikkelingen, maar dit is nog niet ver genoeg.
Voor woon werk kan het net, maar toeren in je vrije tijd gaat gewoon niet
 
Laatst bewerkt:

Vervem

MF'er
1 feb 2007
119
0
Ik weet dat het een oud onderwerp is, maar ik reageer toch nog even. Ik ben nu een jaar verder en rij nog steeds met veel plezier op en neer naar mijn kantoor. Met gewoon stevig doorrijden kom ik nooit onder de 20 procent reststroom over 74 km.
Ik heb ook wel eens moeten omrijden en als je dan wat rustiger aan doet is dat geen enkel probleem. Ik ben zelfs een keer met slechts 50% stroomverbruik naar huis gereden. Ik was 10 minuten langer onderweg, 80 ipv 70 minuten.
Als ik een keer de snelweg pak voel ik mij geen moment in gevaar door de beperkte maximum snelheid. Maar ik rij ook erg defensief, bij een plakker ga ik naar rechts.
De onderhoudskosten liggen tot nu toe op hetzelfde niveau als alleen de 1000km beurt bij mijn vrouw haar MT-07 :-)
Nog steeds erg tevreden met deze motorscoot.
 

DMonster

Die hard MF'er
23 mei 2002
707
8
Eindhoven
Goed om te horen hoe het electrisch rijden zich houd.
Batterij blijft gewoon okay (net zoals bij de Prius' en Tesla's) en onderhoud is dus ook gewoon *O*
 

klaeser

Rookie
31 mei 2017
1
0
Hallo,

de laatste reactie op dit topic is alweer enige tijd geleden, maar omdat ik twijfel over de aanschaf van een BMW C-Evolution ben ik op zoek naar ervaringen.

Ik heb alle berichten vanaf begin doorgelezen, maar lees eigenlijk vooral over de actieradius. Voor mij geldt een dagelijks woon-werk verkeer van +/- 25km (heen- en terug) dus daar maak ik me geen zorgen over.

Waar ik mij wel zorgen over maak is dat auto's en andere weggebruikers mij niet horen als ik langs en tussen de rijen auto's ga in de spits (Brussel). Ik rijdt nu op een Vespa gts en maakt ook weinig geluid, dus misschien valt het wel mee, maar ik zou graag ervaringen van gebruikers lezen.

alvast bedankt!
 

Skidz

MF'er
29 mei 2009
110
4
Ik rijd Zero, die is ook best heel stil en ik merk er niks van tijdens mijn woon-werkstukje. Automobilisten rijden doorgaans toch met de ramen dicht en de radio aan, die horen je alleen als je een uitlaat zonder DB-killer hebt...
 

Hybride

Zero S ZF 14.2
6 sep 2006
8.500
794
Het groene hart
.....Waar ik mij wel zorgen over maak is dat auto's en andere weggebruikers mij niet horen als ik langs en tussen de rijen auto's ga in de spits (Brussel).....

Hier nog een Zero rijder.

Ik lees ook wel eens dat motorrijders dat geluid zo belangrijk vinden, sommigen beweren zelfs glashard dat het veiliger zou zijn om herrie te maken.

Mijn ervaring na ettelijke maanden elektrisch rijden is dat lawaai absoluut overbodig is. Lawaai voegt niets toe, het is hooguit irritant.
Je kunt er sowieso niet op vertrouwen dat automobilisten je horen; sommigen hebben de stereo op standje 10, die gaan jou echt niet eerder opmerken.

Ik durf zelfs te beweren dat het veiliger is om zelf geen lawaai te maken want het geeft jou als berijder een zintuig extra. Je hóórt het verkeer om je heen. Oók als die ook elektrisch rijden zoals Tesla's, aan het bandengeruis.
Je hoort waar ze rijden en dat is toch weer wat extra informatie. Je weet al dat er iets rijdt voordat je in de spiegel kijkt.Maar over die BMW, bij mijn weten heeft de C Evolution vorig jaar een update gehad. Hij deelt de techniek met de i3 en net als die elektrische auto heeft ook de scooter betere batterijen gekregen.
 

Ronvgs

Rookie
21 aug 2012
25
0
Zijn er al ervaringen met de LR?

Haal je dan tussen de 160 en 200 km?
Persoonlijk vond ik de oude kleurstelling mooier.
 
Bovenaan