BMW F-Reeks Topic deel III

Kiwi

MF veteraan
15 sep 2004
7.583
77
35
Drenthe
Mijn F800s is weer terug van de motorzaak. Hij had moeite met een snelheid vasthouden, bij een kruissnelheid van 130 en 140km/h viel het vermogen compleet weg - afgewisseld met een dot gas iedere paar seconden. Daarnaast trilde het stuur steeds meer bij aanremmen, vooral als deze remmen warmer werden.

Ze hebben het onderzocht en mijn motor was voorzien van 'een aparte mapping', waarschijnlijk had de vorige eigenaar iets geprobeerd.

Er is nu een nieuwe mapping ingelezen welke bij de Akrapovic en het K&N filter past. Lijkt nu een stuk beter te gaan. Ik ben ook benieuwd of het gevolgen heeft voor het verbruik, dat was redelijk pittig (1 op 17 bij rustig toeren, lange stukken snelweg bij 140km/h verbruikt nog meer).

Er bleek ook een remschijf krom. De voorkant is door de motorzaak nu voorzien van twee nieuwe remschijven. Best snel dat er na 23.000km al nieuwe schijven op mogen. Gelukkig heb ik de motor met garantie gekocht en is dit alles netjes opgelost.

Volgende debacle: de Tracer 900 leenmotor was wel erg interessant...wat een koppel!:}
 

RoyalClub

MF veteraan
12 mei 2008
28.643
375
Vreemde mapping?

De BMSK motormanagement module is niet iets waar je zo maar een andere map in kan parkeren.. Of zit er nog een powercommander ofzo tussen?
 

Kiwi

MF veteraan
15 sep 2004
7.583
77
35
Drenthe
Vreemde mapping?

De BMSK motormanagement module is niet iets waar je zo maar een andere map in kan parkeren.. Of zit er nog een powercommander ofzo tussen?
Geen idee of er een powercommander op zit. Zou mij niets verbazen gezien de lijst van opties, maar ik heb er nog geen sporen van gezien.
 

LinKing

MF veteraan
4 dec 2007
5.103
426
Vlaanderen
Bezoek site

Blok in puin na 38k km...
 

MasterTommy

MF veteraan
14 sep 2008
13.268
173
27
Amsterdam
klinkt als een broodje aap, wat vind jij er van @MasterTommy ?
Eens met wat je zei. Je kan niet zomaar een mapping inladen in de ECU van de BMW, of de betreffende dealer moet een hele specialistische afdeling hebben met een testbank en iemand die bij naam bekend is onder motorrijdend nederland.
Laat staan dat BMW een mapping aanbied voor een akrapovic (nee, dat doen ze niet).
Dus het lijkt me waarschijnlijker dat er een powercommander of rapidbike in zit en dat daar een standaardmapping voor een akra in is gezet, of hij heeft betaald voor iets dat niet is gebeurd.
 
  • Like
Waarderingen: RoyalClub

SierraEcho

Rookie
20 okt 2019
5
0
Hi all,

Mijn naam is Stefan en sinds een maand of 2 in het bezit van een F800GT. Heerlijke motor welke ik gebruik voor woon-werk en af en toe een rit in het weekend samen met mijn zoon.

Tijdens het starten van de motor valt mij op dat deze netjes de zelftest doet na aan zetten contact, echter wanneer ik de motor daadwerkelijk start het scherm uitvalt en deze, terwijl de motor loopt, opnieuw een zelftest gaat doen. De dealer heeft de motor nagekeken maar kan helaas niets vonden. De motor zelf loopt prima. .

Iemand hier enig idee?
 

SierraEcho

Rookie
20 okt 2019
5
0
Ok, maar dat zou een dealer toch moeten kunnen vinden zou je zeggen..... We gaan dinsdag maar weer eens terug. Tnx iig