BMW k100RS Cafe Racer

Joossio

Die hard MF'er
23 okt 2014
590
67
Zuid-Holland
Ik zal me even voorstellen, want ik ben niet op het motor forum.
Mijn naam is Joost, ben 20jaar en woon in een klein dorp naast Hellevoetsluis (wat bekender).
Momenteel studeer ik Scheepswerktuigkundige, gespecialiseerd in baggerschepen.

Voordat ik begon met de BMW K100RS ben ik druk bezig geweest met een Zundapp. Motorisch zwaar gemodificeerd. Uitkomst van 7PK naar 19PK op het achterwiel :P


Nu over de BMW, ik was al tijdje aan het kijken voor een nieuw project. En omdat ik toch wat zwaarders wilde kwam ik uit bij deze K100RS.
Ik heb m vorige week vrijdag opgehaald met een vriend in Drenthe en toen heeft hij m naar huis gereden (ik ben nog bezig met rbw).

Hij heeft m volle bak getest onderweg. Na een kleine 200km was ik maar 15min later thuis })

Toen die eenmaal thuis was meteen die foeilelijke koffers eraf. En toen na 45 min knutselen was die al een stuk kalerDe volgende dag ben ik mn bed uit gerold, snel wat gegeten en toen weer verder uitkleden die handel. Wilde m helemaal kaal maken zodat alles schoon gemaakt kon worden.Ging allemaal wat langzamer dan ik dacht, er zat niks vastgerot ofzo, maar kabelboom tegelijk labelen enz was ook tijdrovend werk. Dag 2 had ik wel weer grote stappen gemaakt.
het frame was eraf en heel de kabelboom van het frame gehaald die straks hopelijk zonder al te veel getob weer aangesloten kan worden.


Ik dacht ergens gelezen te hebben dat het blok geïnspireerd was door een Peugeot auto blok. Weet alleen niet of ik dat goed gelezen hebt, als iemand daar meer over weet. Vind ik wel leuk om te weten. Ding weegt wel als dieplood. Heb m met veel pijn en moeite naar buiten gekregen en schoon gemaakt met DASTY, geniaal spul XD Toen weer terug naar binnen met dat ding en wilde ik de Cardan controleren. Al was ik daar niet zo huiverig voor. Hij was in motorische top staat. De spline bleek ook netjes ingevet te zijn, helemaal top.


Toen was het frame aan de beurt. Daar moet het nodige vanaf. Sowieso de achterkant inkorten en dan al die onnodige beugeltjes eraf.

Dan kregen we dit


Hier nog een mooi foto die duidelijk de mooie lijnen in de tank en kappen laat zien, hier moet ik dan een leuk bijpassen kontje vinden.Dit is waar ik nu ben. Nu moet ik op zoek naar leuk kontje en schakelsetje. Ik heb al leuke clipons gezien. Moet ik ff bestellen.
 
Laatst bewerkt:

Kaaskroket

MF'er
9 sep 2010
130
0
Deze ga ik volgen! Ziet er goed uit, volgens mij ben je al goed op weg. Ben heel erg benieuwd naar het eind resultaat :)
 

G. BRASLETTI

MF veteraan
Donateur
19 jun 2006
22.995
1.463
Hellevoetsluis
Klein dorp naast Hellevoetsluis? .......zit nog wel een mega frituur tussen :P (rij bijna iedere dag daar als ik naar huis rij).

Welkom en tevens volgpost :Y
 

Grandia

motociclista da bar
Donateur
27 jun 2006
24.477
513
Amsterdam
Je weet dat BMW K voor Kansloos staat (en voor niet Kapot te krijgen). Met zo'n lelijk blok en zulke lelijke wielen kun je eigenlijk nooit wat moois maken. Het wordt hooguit mooier dan origineel.

Maar ik laat me graag verrassen.
 

Tetter

MF veteraan
13 jul 2008
1.194
2
Je weet dat BMW K voor Kansloos staat (en voor niet Kapot te krijgen). Met zo'n lelijk blok en zulke lelijke wielen kun je eigenlijk nooit wat moois maken. Het wordt hooguit mooier dan origineel.

Maar ik laat me graag verrassen.

Nee niets moois van te maken ..... :X
full
 

Joossio

Die hard MF'er
23 okt 2014
590
67
Zuid-Holland
@ GSLandrover,
Die had ik gisteren avond idd ff snel doorgekeken. Ook erg gaaf ding. Ik moet het gedeelte van waar je het brandstofsysteem hebt aangepast nog ff aandachtig doorlezen. Was t gisteren te laat voor haha

@ G Brasletti
Ja vaak zeg ik maar ik woon naast Hellevoetsluis, want als ik Oudenhoorn zeg weet 9vd10 het toch nooit te liggen.

@Grandia
Had eerst bijna een CB750 gekocht. Maar die ging net voor mn neus weg. En toen zag ik wat er van een K100 te maken viel. En las dat ze super degelijk waren. Toen wist ik, zo een moet ik eigenlijk gewoon hebben, opslag verliefd :$ Veel specialer dan een Honda :p

@Sammie
Duidelijk geen bmw fan? Hahaha

@Tetter
Das ook een gaaf ding. Ik zit ook te kijken voor dubbele uitlaat. Maar daar heb ik me nog niet helemaal in verdiept. Lijkt me wel gaaf, dubbele knetterpijp erop.
 
Laatst bewerkt:

Roughneckk

Die hard MF'er
2 sep 2012
903
0
Hank N. Br.
Ik kan een kontje voor je maken van aluminium, naar je eigen wensen of model.
Als het wat voor je is laat maar weten.

Gr Roughneckk
 

Joossio

Die hard MF'er
23 okt 2014
590
67
Zuid-Holland
@Jaap43
Zou jij die woorden snel terug kunnen nemen. Oudenhoorn met Nieuwenhoorn vergelijken. Pfff.

@daddyphilipsen
Ik heb m al paar keer voorbij zien komen toen ik opzoek was naar beetje inspiratie. Vimd m heel gaaf op de kuip na.
 

GSlandrover

MF veteraan
28 jul 2014
1.589
425
@ GSLandrover,
Die had ik gisteren avond idd ff snel doorgekeken. Ook erg gaaf ding. Ik moet het gedeelte van waar je het brandstofsysteem hebt aangepast nog ff aandachtig doorlezen. Was t gisteren te laat voor haha

Ik heb tot nu toe enkel de luchtkast aangepakt. Uiteindelijk is het plan om op die plaats de accu te zetten. Ook wil ik proberen de uitlaat naar rechts te leggen. Zo blijft de eenzijdige achterwiel ophanging vrij zichtbaar. Ik moest helaas weer een aantal weken voor de baas weg, maar kon aan boord nog wel tijd vrij maken om schetsplaten voor de rem/schakelset te maken uit 12mm alu ;)

En er zijn er veel die een K gewoon lelijk vinden, maar toch krijg ik een hoop positieve reacties.

Succes!
 

Joossio

Die hard MF'er
23 okt 2014
590
67
Zuid-Holland
Ik dacht dat je ook beetje met het brandstof systeem had zitten stoeien. Ik wil denk juist beide kanten een pijp. 2 brul pijpen erop :p

Bij welke reder zit je?
Ik zit nu in mn 2de jaar. Het metaalbewerken moet ik mezelf een beetje aanleren. Het draaiwerk wat we als werkstuk moeten doen is een soort kerstboom draaien. Niet echt spannend. Maar was al bezig met een trommelnaaf uitdraaien om er een bus in te krimpen, zodat ik om mn zundapp van trommelnaaf over kon stappen op dubbelschijf voor.
We leren verder de basics van lassen. Thuis dan een elektrode lasapparaat voor beetje te bakken. Beetje jammer dat ze op school geen freesmachine hebben, dan was ik nog vaker voor mezelf in de werkplaats aan t knustelen haha

LexDB heeft een paar mooie schetsen gemaakt. Zal ik nog ff moeten posten. Echt gaaf om te laten zien.
 

Deputy Duc

Moderator
Crew
Donateur
2 aug 2004
26.571
5.919
http://link.marktplaats.nl/m860285463

Deze ook maar ff ter inspiratie.
Is van scheffers hier op MF. Heeft hij zelf zo gebouwd
Dus van een K nix moois te maken?

http://www.motor-forum.nl/forum/list_messages/320972/0/BMW-RS-1.html

Dit is de link naar zijn topic van de verbouw van de bmw


Het blijft een kwestie van smaak, en ik wil ook zeker niet zeggen dat er van zo een K niets moois gemaakt kan worden, maar dit ding van MP, en het voorbeeld van Tetter....man... :r :r wat een spuuglelijke dingen zeg.
 
Bovenaan Onderaan