BMW R1200RT ervaringen e.d. Deel 15

BeemerBeest

MF veteraan
20 mrt 2003
3.118
0
62
Tilburg
www.bmwmtc.nl
Die toko heeft van mijn vorige motor het achterframe gericht, nadat ik onbedoeld een stophulp had gespeeld voor een andere GSA. Geen ervaring met motorvelgen. Maar ik neem aan dat Van der Wouden wel kan zeggen wat de mogelijkheden zijn. Een kleine buts zou m.i. geen probleem mogen zijn.
Ik ga er binnenkort eens langs met mijn velg. Beemer staat nu bij Motoport voor een servicebeurt.
Bedankt allen voor het meedenken en de tips :t
 

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
Bij mijn R1200R:
Remschijfbouten achter T40 (M8x1,25mm)
Remklauwen aan de motor T45 zowel voor- als achterremmen
Wielbouten achterwiel T50

Remklauwen heb ik nog nooit gesplitst (ik zou het ook niet aanraden i.v.m. lekkage) en meestal zijn ze ook uit een stuk gefreesd.
(ik zag dat de voorste remklauwen wel de mogelijkheid hebben, maar gewoon afblijven dus!!)


Ik kon het schroefdraad in de naaf netjes schoonmaken met een tap 8 x 1,25

Spul zit weer vast (met loctite) en 30Nm.
Wel weer mooi zo'n nieuw remschijfje, helemaal vlak, geen enkel randje nog.
Goed werk!

V.w.b. die remklauwbouten voor mijn RT... Ik heb een foto gemaakt van de remklauwen en met rode pijltjes de bewuste bouten aangewezen en gevraagd zo veel van die bouten te leveren als ik betaald had voor 18 T30 bouten. In die bouten lijkt mijn T40 bit trouwens precies te passen, ik zal straks kijken of de T45 bit er ook in past. Nog geen reactie gehad, maar ik neem aan dat die hut ff dicht is vanwege de feestdagen.

Ik was op geen enkel moment echt van plan de remklauwhelften van elkaar te gaan halen, had alleen geconstateerd dat daar mijn T30 bit in past. Evengoed: bedankt voor de waarschuwing (Roelof ook)
 

Wobbert

MF veteraan
22 mrt 2006
1.688
0
Almere
Ik was op geen enkel moment echt van plan de remklauwhelften van elkaar te gaan halen..
Wat wel kan, indien je dat zou willen natuurlijk ;) , is de betreffende bouten één voor één vervangen door een RVS variant. Heb ik bij die van mij lang geleden wel gedaan en heeft geen problemen opgeleverd what-so-ever
 

hv121456

Die hard MF'er
15 feb 2010
555
8
55
Soest
Weliswaar niet meer op de R1200T...

Toch...

Allemaal een goed, gezond, gelukkig en veilig 2018. Dat er maar veel mooie en veilige motorkilometers mogen volgen.
 

Wilddam

MF veteraan
11 mei 2003
17.217
3
51
Almelo
Bezoek Site
Hallo luitjes, ik heb al een tijd niet gereageerd maar lees wel af en toe nog eens mee :)

Ik heb een vraag aan de techneuten alhier. Onlangs nieuwe banden laten monteren en daarbij werd duidelijk dat ik een slag(je) in mijn voorvelg heb. Nu zou ik de velg kunnen laten richten maar daar kan ik tot nu toe geen vertrouwd adres voor vinden, het is toch heel anders dan een autovelg i.v.m. de veiligheid.
Ik hoor zo wat een nieuwe velg gaat kosten maar ik ben heel benieuwd of jullie nog andere opties hebben. Zoals gezegd, veiligheid vind ik zeer belangrijk...
Een echte specialist in het richten van motorfiets wielen:

Zie hun facebookpagina:

Bakker Framebouw
 

...Ron...

MF veteraan
8 nov 2006
28.199
6
www.marktplaats.nl
Over een GSA en een RT... :/

Nou..., gisteren in een daarvoor uitstekend geschikt vervoermiddel de aangekochte klanten 2013 R1200GSA opgehaald.

En vandaag deze rondborstige GIGANT (op groen handelskenteken) naar de RDW gereden tbv de noodzakelijke schouwing.

Ik zeg : ik snap dat GSA-gedoe wel. Man, man, man..., wat stuurt zo'n kolos als een lichtgewicht van zich af zeg... :Y

Op alle fronten hoger dan een RT, maar zodra je er op zit, merk je die hoogte eigenlijk niet meer (zo heel erg).

Breed stuur in de handen, en je komt in mijn beleving gevoelsmatig een versnelling te kort.
Het ding draait namelijk net iets hoger in de toeren dan de RT..., dus..., ikke wilde schakelen..., maar van 6 naar 7 lukt zelfs bij een GSA niet... :/

En dikke geluiden uit de standaard demper.
Mooi.
Beetje opzwepend ook.

Beetje ploffen bij gas dicht.
Ook mooi.Motorman Jeroen-viel-uit-de-boom leest als eerste de persoonlijke bevindingen, en appt terug dat ik nu waarschijnlijk ook de RT aan de wilgen wil hangen, om het wijdverbreide GSA-gevoel toe te laten...

...nou..., neen vrienden..., want hoe leuk, scherp, en lichtvoetig de GSA ook van zich af rolt, de RT is toch van Lekker Gezapig Comfort & Hele Fijne Windbescherming..., en dat vindt opa op z'n ouwe dag ook geen verkeerde gezelligheid.Maar nogmaals ; ik snap het wel, zo'n GSA... :Y :Y
 
Laatst bewerkt:

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
Ha ha Ron, motorman Jeroen-viel-uit-een-boom denkt dankzij jouw beschrijving zich de moeite om eens op zo’n ding te gaan torren, te besparen. Want het ding moet wel allemachtig monsterlijk veel plezieriger rijden dan mijn DOHC voordat ik meer dan 3 seconden de aanschaf van zo’n allemans vriend zou overwegen en mijn RT zou inruilen. Want o o o wat fijn dat Sidney mij afgelopen donderdag weer netjes droog op Schiphol afleverde ondanks de motregen. Met verwarmde billetjes nog wel!

Auto- en motor importeur ...Ron... was ondertussen door ondergetekende veelvuldig lastig gevallen met advies aangaande de aanschaf van een niet te duur ootootje voor d’r bij. Om bij Co de Roodt dagen toch maar met meer dan 2 wielen me in het verkeer te storten. En boodschapje halen bij regenachtig weer.

Uiteraard kwam Ron met een verstandig advies. Dat ik dan uiteindelijk toch in de wind heb geslagen (sorry Ron) :$ omdat ik en Karin met mij, op slag verliefd werd op een Ford Puma uit 1999 met slechts 48.400 km op de telleRT, ondanks haar leeftijd, toch een frisse 125 PK ter beschikking, voor de veiligheid voorzien van ABS, traction control en airbags, voor het comfort met airco en voor het gemak van voorruit verwarming, elektrische raampjes, dito verstelbare spiegeltjes en die zijn dan ook nog eens verwarmd. Van een oud vrouwtje. Echt waar. Eerste eigenaar ook. Klopt ook volgens de RDW gegevens. Alle onderhouds factuurtjes keurig in een map, net als de folder uit die tijd met prijslijst in guldens.
Desondanks toch een aankoop keuring laten doen. Monteurs in kwestie door stomheid geslagen. Quote: “Nou, jij hebt de laatste nog gave Puma van heel Nederland gevonden!”.
Gezien mijn verleden met 3 Ford Sierras van mijzelf (en Karin) en 2 van mijn ouders, voelde het rijden met de 1.7 VTC als thuiskomen. Of zoals zoonlief zei: de Puma ruikt precies hetzelfde als jouw Sierra’s!

En dan wint de emotie het met glorieus gemak van het verstand. Ja, voor een rooitje meer kocht ik een 10 jaar jongere en modernere Seat Ibiza met nog altijd ook een net kilometrage van 100k. Maar zou ik in dat bakje ook zo’n moeilijk te poetsen grijns op mijn snuit hebben gekregen? Voorlopig ga ik daar niet achter komen, want de Puma staat op de oprit. Dinsdag krijgt ze voor vers rubber (die bandjes zijn 18k en 15 jaar oud), een nieuwe distributie riem (8 jaar oud, moet elke 100k of 5 jaar), een radio met Bluetooth voor de handsfree, de Flitsmeister waarschuwingen en de navigatie aanwijzingen over de speakers en rubberen spatlappies om de dorpels tegen opspattend zout water te beschermen, dat was een tip van ...Ron... die ik meteen ter harte nam. We gaan komend jaar ook werk maken van een dubbele carport zodat de Puma en Kuga zo lang mogelijk verschoond mogen blijven van roest.. Dorpeltjes maar vast wat in de Putoline PPF52...

Woensdag word ze dan ingeweid richting Schiphol.
Foto’s volgen.

Dus...Sidney gaat minder pekel op heur sierlijke lijfje krijgen! *O*
 
Laatst bewerkt:

...Ron...

MF veteraan
8 nov 2006
28.199
6
www.marktplaats.nl
Jeroen1969 schreef...:

Auto- en motor importeur ...Ron... was ondertussen door ondergetekende veelvuldig lastig gevallen met advies aangaande de aanschaf van een niet te duur ootootje voor d’r bij.

Om bij Co de Roodt dagen toch maar met meer dan 2 wielen me in het verkeer te storten.

Uiteraard kwam Ron met een verstandig advies.
Dat ik dan uiteindelijk toch in de wind heb geslagen (sorry Ron)
...je zult nog vaak aan mijn woorden terug denken... :+Jeroen1969 schreef...:

...want : op slag verliefd werd op een Ford Puma uit 1999 met slechts 48.400 km op de telleRT
...en liefde maakt blind..., dat is bij deze maar weer eens bewezen... :zJeroen1969 schreef...:

...zoonlief : de Puma ruikt precies hetzelfde als jouw Sierra’s!
...als in..., de geur van oude-zweterige-dik-bruine-vrouwen-steunkousen... :rJeroen1969 schreef...:

- dinsdag krijgt ze voor vers rubber (die bandjes zijn 18k en 15 jaar oud),
- een nieuwe distributie riem (8 jaar oud, moet elke 100k of 5 jaar),
- een radio met Bluetooth voor de handsfree, de Flitsmeister waarschuwingen en de navigatie aanwijzingen over de speakers
- en rubberen spatlappies om de dorpels tegen opspattend zout water te beschermen
- we gaan komend jaar ook werk maken van een dubbele carport zodat de Puma en Kuga zo lang mogelijk verschoond mogen blijven van roest..
...en toen werd het alsnog een hele dure auto... :$ :$
 
Laatst bewerkt:

Markus90

MF veteraan
2 apr 2014
1.179
1
28
Hoofddorp
Het blijven ook verhalen van die Jeroen. Maar dan had je beter 2 maal een RS voor de deur kunnen hebben en een vierwieler erbij? Of is Sidney je nog iets te lief?

Anyway, hier zit nog iemand die met code oranje en een beetje wind (volgens mij heb ik geen motorrijders gezien) de motor op kruipt, van links naar rechts zwalkt en weer heelhuids thuis aankomt.
Even uitwaaien noemen we dat ;)
 

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
Sidney is me zeker nog veel te lief. Beetje wind houd mij ook niet van de fiets. Sneeuw tot vorige maand ook niet.

De investering in nieuw rubber en distributie riem voor de Puma heb ik voor een belangrijk deel van de vraagprijs afgehaald. Die radio was net zo duur als het plaatsen van een Parrot en de carport gaat tot in de lengte der dagen plezier opleveren. Als de Puma afgevoerd is, kan ik de carport benutten om buiten droog de motoren te poetsen en zoonlief kan er zijn ootoo onder kwijt als ie zijn ouwe lui komt bezoeken.

De tijd zal leren hoe (on)verstandig de investering in de Puma is. Mijn gevoel is goed. Ik denk echt serieus een flink aantal jaren plezier van dit gebakje te gaan hebben.

Uiteindelijk is het voor Sidney ook niet beroerd als ze met smerig weer binnen mag blijven. Mijn vorige remschijven zijn versneld versleten door pekel-met-modder-en-zand-meuk....

Straks naar Thijs om de huidige lading pekel-met-meuk uit de remmerij te prutsen (dank Thijs!)
 

ootje

MF veteraan
3 apr 2006
32.850
10
53
Tussen zout en zoet
Bezoek Site
Afgelopen week noodgedwongen op de RT naar het werk, best wel spannend met die harde (zij-)wind.
Reden: N-CVT van de Micra heeft geen zin om zijn werk te doen.
Gisteren in Henk's dorrepie een ander exemplaar gescoort; paar kleine dingetjes, maar gewoon klokgaaf.
Binnenkort kijken of die CVT nog te repareren is.

Straks de RT "effe" flink in bad doen.
 
Laatst bewerkt:

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche


Gisteren avond was ik dus te gast bij Thijs en Noortje. Een boel geleerd. Namelijk dat de remklauwen met torx 45 bouten vast zitten en niet met torx 40 bouten, wat ik even dacht omdat het T40 bitje goed leek te passen. Moet dus allemaal strakker zitten blijkt. Pennetje van het klauwtje achter dat de schijfjes vast houdt zat behoorlijk vast. Boel troep in de gleufjes van de blokjes. En een boel troep tussen de gaten van de remschijf. Die zo goed als aan vervanging toe is. Bij bijna 60k. Dacht daar nog even dat het dan al schijf 3 zou worden van de RT, bleek gelukkig vanmorgen na het spitten door alle onderhoudsfacturen van MSA, Harry Meijer en Van Harten dat dit niet het geval was. Wel dat het huidige setje blokjes het 3e setje is. Het eerste setje ging er al bij 20k af, het tweede setje bij 40k. Thijs vertelde dat het mogelijk is dat ik met de tenen teveel op het rempedaaltje zou hebben geleund. Dat zou kunnen. Inmiddels rij ik een jaar met ander laarzen en lijkt mijn zithouding verandert. Want het huidige setje is dus ook 20k ervaring rijker maar nog lang niet versleten.

We hebben de schijven voor profesorisch gemeten (omdat er iets om de schuifmaat moest om "om het randje heen" te kunnen meten. Zo gemeten komen we op 4.7 mm.. Na een kleine 10k is dat wel een beetje verdrietig omdat de Lucas schijven meen ik 5 mm zijn als ze nieuw zijn. Maar er zat ook wel heel veel meuk in de schijf gaten en de klauwen..

Denk dat ik toch een keer of 3 per jaar die boel maar goed moet loshalen en schoonmaken om de levensduur van blokjes en schijven te verruimen.

Thijs kon de aandraai momenten opzoeken, remklauwen achter moeten vastgezet met 24 NM, voor met 30 NM. De aangeschafte momentsleutel (na tips van jullie, waarvoor dank) is ingewijd. Werkt erg prettig.

Komende motorbeurs maar op zoek naar een zakje met de juiste torx bouten, wat van die "veren" die het spul op de plaats moeten houden in de voorste remklauwen en een torx dop T45 (of was dat weer toch wel T40??) met lange stift om t.z.t. de remschijf achter los te kunnen krijgen.

Enfin, het lijkt er ook op dat rijden door de pekel niet alleen cosmetisch zijn prijs heeft, maar ook ofwel arbeid technisch, dan wel financieel technisch op het rem gebeuren..
 
Laatst bewerkt:

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
Hierbij nog de foto's van het Pekel Vervoer Alternatief Voor Sidney:

.... echt waar .... ik verzin dit niet ... Top Gear Car of the Year 1997! Klik!!Zo stond ze te glimpoepen bij de aankoop keuring:En zo ziet de onderkant er uit van deze "oude" dame, nog niet aangetast door pekel..


Er is een heuse Puma Drivers club, inclusief inimini Forum (105 leden).... Ben ook lid geworden van die club. Altijd handig. Zo weet ik nu dat HET grote euvel van deze auto, roest bij de wielkappen achter, op te lossen is door Peugeot 206 voorkappen te kopen, de linker voor kap past op de Puma rechts achter en de rechter voor kap past dan links achter.... Maar uiteraard hoop ik dat mijn Puma voorlopig vrij blijft van dat euvel.
 
Laatst bewerkt:

dylanpilot

MF veteraan
30 jan 2011
1.325
7
52
Holland
Ik kan beamen dat de remmerij van een tweewieler behoorlijk wat te lijen heeft door pekel.
Ik heb mijn R1200RT op stal staan en die ziet geen spatje pekel.
Maar mijn woon/werk fiets, de Yamaha Xmax250LS daarentegen krijgt het flink te verduren.
Ik rij er dagelijks mee ( 30.000 per jaar ) en alleen met ijzel en sneeuw laat ik haar staan en pak de auto.
Maar de laatste maanden met die pekel is met name de voorremmerij behoorlijk aangeslagen door de pekel.
Tussentijds gangbaar houden is dan echt nodig.
Laatst al 1 remzuigertje dat bleef hangen en op zulke momenten moet het spul toch echt los en proper worden gemaakt.
Maar........het is en blijft toch meer dan geweldig dat motorrijden.
Zelfs in de winter is het heerlijk rondkachelen, mits je er goed op gekleed gaat.
Ik kijk daarom ook reikhalzend uit naar komende lente waarbij mijn R1200RT weer flink wat kilometers gaat maken.
Nog even een aantal maanden de kiezen op elkaar en geduld beoefenen.
Tot die tijd vermaak ik me wel met de Xmax250.
Wat overigens ook een zeer prettige machine is, maar wel heel wat anders qua rijprestaties en rijcomfort dan mijn R1200RT.
Vr gr
 

dylanpilot

MF veteraan
30 jan 2011
1.325
7
52
Holland
Dat is een leuke wagen Jeroen.
Ziet er nog heel netjes uit.
Ik zie ze weinig meer tegenwoordig.
Maar lijkt me wel een prettige wagen om in rond te rijden.
Genietse ermee.
Vr Gr
 

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
dylanpilot trotseert de koude:

[...]
Zelfs in de winter is het heerlijk rondkachelen, mits je er goed op gekleed gaat.
Ik kijk daarom ook reikhalzend uit naar komende lente waarbij mijn R1200RT weer flink wat kilometers gaat maken.
Nog even een aantal maanden de kiezen op elkaar en geduld beoefenen.
Tot die tijd vermaak ik me wel met de Xmax250.
Wat overigens ook een zeer prettige machine is, maar wel heel wat anders qua rijprestaties en rijcomfort dan mijn R1200RT.
Vr gr
De afgelopen 6 winters ben ik maximaal 4 keer in totaal per auto naar het werk gegaan, de afgelopen 2 winters helemaal niet zelfs. Ik ben het met je eens, de voering in de huidige generatie motor pakken is prima. De zadelverwarming op de RT vindt ik zelf dan een fijne aanvulling. Ik reed dus met Sidney ook door de ijzel en de sneeuw. Waarvan we gerust kunnen zeggen dat dit alles behalve verstandig is. En ik weet niet of het nou echt een troostende gedachte is dat de meest recente Co de Roodt dag ik een lotgenoot van de Pliesie op een DOHC RT zag, precies dus zoals de fiets waar ik op zat. Maar dan met wat meer knoppies. Dacht toen: "Zie je wel, het is heus wel verantwoord om nu op 2 wielen te rijden". Maar ik weet niet of het treffen van een andere mafkees wel normbepalend mag zijn...

Juist vanwege de sublieme beschutting tegen het weer en de heerlijke bips verwarming en de top werkende ASC/ABS van de RT heb ik voor de RT gekozen als All Year woon werk. Maar ik kan me voorstellen dat het voor jou te veel pijn doet om de vers aangekochte RT door de pekel te sleuren en dat je daarom voor je motor scooter alternatief hebt gekozen. Ik heb voor ongeveer een vergelijkbaar bedrag dan een overdekte scooter aangeschaft zeg maar. En op 4 wielen. Want ik had nog geen auto op mijn naam staan. Nu dus weer wel.
 

dylanpilot

MF veteraan
30 jan 2011
1.325
7
52
Holland
Je bent weer helemaal duidelijk en ik begrijp jou volkomen.
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik naast mijn Scooter en R1200RT ook een auto erbij heb die ik eigenlijk alleen maar inzet voor als het net effe te gek is om met de tweewieler naar het werk te rijden.
Dat is me nu een paar keer gebeurt omdat ik het dan gewoonweg te onverantwoord vind om met een tweewieler te gaan vanwege kersvers gevallen sneeuw of ijzel.
Ik moet een afstand van 50 kilometer overbruggen om naar mijn werk te komen.
De kans dat bij ijzel of sneeuw ik onderuit zou gaan, is me net effe te link.
Niet zozeer omdat ik een bange wezel ben, maar wel omdat als ik onderuit mocht gaan en daardoor ernstig lichaamsletsel eraan zou overhouden, ik mijn beroep ook niet meer kan uitoefenen.
En daar moet ik dus totaal niet aan denken.
Ik ga dat risico niet nemen, hoezeer ik ook gesteld ben op het motorrijden en hoe onprettig ik het autorijden ook vind.

De 1200RT is een heerlijke fiets, en ondanks dat ze dateert van 2013 en met al 18.000km op de teller is ze pekelvrij.
Dat wil ik graag zo houden.
Ook is ze net effe te dik vind ik om er prettig file mee te rijden.
Die knake files heb ik doorgaans elke dag en met de 1200RT erdoorheen rijden is geen prettige bezigheid heb ik ervaren.
Teveel automobilisten die te vaak niet opletten of met andere dingen bezig zijn en dan plots van rijbaan verwisselen.
Met een dikke en breedde 1200RT is het dan net effe wat lastig anticiperen dan met een 250cc motorscooter alszijnde de Xmax.
Dat is gewoon een veredelde brommer, maar net met genoeg vermogen om rap te zijn en menig auto achter me te laten bij een groen stoplicht.
De Xmax250 is dus werkelijk een heerlijke Lane Splitter.

Ik moet je ook bekennen dat een auto veel luxe biedt, maar zelf vind ik het erg saai rijden.
Ik wil geen geld steken in een snelle sportieve mooie wagen, want daar ben ik het type man niet naar.
Mijn Aygo voldoet dus bijzonder fijn aan mijn wensen en doet wat ze doen moet.
Helaas wel achteraan sluiten als er weer eens een file staat, dus vandaar dat ik een tijdje geleden die motorscooter erbij heb gehaald.
Ik kan ongelogen zeggen dat bij elke naderende file ik een glimlach van oor tot oor krijg als ik er weer induik met de motorscooter.
Heerlijk ertussen door kachelen en na korte tijd er aan de voorkant weer uitkom.
Soms zing ik er wel eens bij.
Wat een ellende lijkt het me om dagelijks in de file te moeten staan in een koekblik.
Al met al hebben we het meer dan goed.
We werken er dan ook hard voor, en mogen er dan ook flink van genieten vind ik.
Heb korte tijd gedacht iets te verwend te zijn met 3 vervoersmiddelen, maar eigenlijk werk ik er ook hard voor dus mag mezelf dat best wel gunnen.
En omdat het leven al zo kort is, wil ik er het maximale uithalen.
Met name op het gebied van motorrijden doe ik dat gelukkig al.
Draai zo'n 30.000 kilometer op jaarbasis met de Xmax250LS voor woon/werk en daarnaast rond de 10.000 per jaar in de vrije tijd met de R1200RT.
Dus genoeg kilometers die onder me door glijden.
Fijne werkweek heren.
Vr gr
 
Laatst bewerkt:

abhteh

Die hard MF'er
29 okt 2013
703
2
64
Heemskerk
We hebben de schijven voor profesorisch gemeten (omdat er iets om de schuifmaat moest om "om het randje heen" te kunnen meten. Zo gemeten komen we op 4.7 mm.. Na een kleine 10k is dat wel een beetje verdrietig omdat de Lucas schijven meen ik 5 mm zijn als ze nieuw zijn. Maar er zat ook wel heel veel meuk in de schijf gaten en de klauwen..
..
Waarom verdrietig Jeroen :? 4,5 mm is afkeur dan heb je toch nog 40% over?
 

far

MF veteraan
2 okt 2010
1.688
1
64
Waarom verdrietig Jeroen :? 4,5 mm is afkeur dan heb je toch nog 40% over?
Maar, als ik het goed begrijp, is 60% is in een kleine 10K km verdwenen. Dus over zeg 7K of zo is het remschijf vernieuwen.... en remschijf zeg iedere 15K km vernieuwen is toch wel snel.

Roelof.
 

damted

MF veteraan
1 nov 2002
4.676
3
58
ZH
[afbeelding]

Gisteren avond was ik dus te gast bij Thijs en Noortje. Een boel geleerd. Namelijk dat de remklauwen met torx 45 bouten vast zitten

//
INGEKORT
//

Komende motorbeurs maar op zoek naar een zakje met de juiste torx bouten, wat van die "veren" die het spul op de plaats moeten houden in de voorste remklauwen en een torx dop T45 (of was dat weer toch wel T40??) met lange stift om t.z.t. de remschijf achter los te kunnen krijgen.

Enfin, het lijkt er ook op dat rijden door de pekel niet alleen cosmetisch zijn prijs heeft, maar ook ofwel arbeid technisch, dan wel financieel technisch op het rem gebeuren..

Zie hier damted in "BMW R1200RT ervaringen e.d. Deel 15"
Remschijf achter zit met Torx 40 vast.
Gewoon bij de gespecialiseerde gereedschap handel gekocht.

Ik zou dus altijd voor Brembo schijven gaan en niet voor Lucas.
Als je in 10k je schijven kunt verslijten, dan rem je met schuurpapier.
Misschien tijd om ook in een micrometer te investeren, daarmee kun je "om" het randje meten.
Mijn achterschijf was versleten tot 4,15mm (na 78k en veel filerijden)
 

Wobbert

MF veteraan
22 mrt 2006
1.688
0
Almere
~
Boel troep in de gleufjes van de blokjes. En een boel troep tussen de gaten van de remschijf. ~
Gevulde gleufjes is normaal. Aangezien je remt ;)
Verbaasd me dat je schrijft 'troep in de gaten'. Zoals je weet rij ik ook het hele jaar door. Wel spuit ik de motor altijd erg goed af als er de schijn is van pekel. Bij mij zeker geen troep in de gaten en remklauwen ook best schoon.
Dus ik vraag mij af: spuit jij de motor eigenlijk wel af?
 

Jeroen1969

MF veteraan
2 sep 2012
3.432
12
49
Lage Vuursche
Tis inderdaad snel Roelof, zo zie je wel duidelijk wat pekel en straatvuil, in de winter, aanricht.
Dus daarom wel verdrietig Ab... Het maffe is dat die remblokjes dan weer minder hard onder de pekel lijken te hebben geleden.... Enfin, de volgende remschijven voor moeten dan maar van brembo worden. En ik ga dan nog eens kijken hoe het met de slijtage gaat nu ik van plan ben Sidney uit de pekel dienst te gaan ontheffen...