Bo Bendsneyder deel 2

Racebert

MF veteraan
6 apr 2009
3.264
7
Nieuwendijk (Noord Brabant)
2017 staat voor de deur !

Bo Bendsneyder is geboren op 4 maart 1999 in Rotterdam, droom: MotoGP piloot worden

Minibikes:
Op 5-jarige leeftijd krijgt Bo het motorvirus te pakken en rijdt hij op een pocketbike zijn eerste kilometers in diverse (inter)nationale kampioenschappen.

NSF100:
In 2009 legt het Molenaar NSF100 Championship de basis voor zijn verdere motorsportcarrière. De drie seizoenen op een Honda NSF 100 worden succesvol afgesloten met 2x een tweede plaats achter Scott en Livio. Daarna kampioen in 2011. Ook op het EK NSF 100 kampioenschap staat Bo op het podium: zilver in 2010 en brons in 2011. Op het WK NSF 100 in 2010 zet Bo een nieuw baanrecord neer.Moriwaki en R125:
Naast kampioen NSF100 in 2011, zet hij ook de nieuw opgezette GP3 Junior Cup op zijn naam. Een nieuwe standaard cup met een Moriwaki 250 cc. De titel in de GP3 Junior Cup wordt in 2012 met succes verdedigd en ook het kampioenschap in de Yamaha R125 klasse kan Bo op zijn erelijst bijschrijven.

Nationale klasses Moto3:
In 2013 laat Bo 2x het wilhemus klinken op het TT-Circuit, eerst tijdens zijn wildcard op de Pata European Junior cup en later het jaar tijdens de BSB moto3. Hiernaast wint hij de ‘race of the champions’ in Assen en mag hij met een wildcard op de Nürburgring andermaal naar de hoogste trede van het podium. Aan het einde van het seizoen weet hij zich met overmacht te plaatsen voor de Red Bull Rookies cup in 2014.Ben Majoor trofee:
Tijdens het jaarlijkse KNMV Motosportgala in de Amphion Schouwburg in Doetinchem werden op 12 januari 2014 de vele 2013 motorsport kampioenen gehuldigd en reikte de nationale motorsport bond de jaarlijkse KNMV onderscheidingen uit. Bo Bendsneyder hield de eer hoog namens de wegrace en kreeg de Ben Majoor trofee uitgereikt.

Rookies cup en Spaans open:
In 2014 eindigt Bo als negende in de prestigieuze Red Bull MotoGP Rookies Cup met als hoogtepunt de pole en winst tijdens de TT-Assen. Daarnaast staat hij vijftiende in het eindklassement van het Spaans Open Kampioenschap met het Dutch Racing Team. Hij wordt opgenomen in de KNMV Talentselectie wegrace en krijgt van het NOC-NSF de IT (Internationaal Talent) status.

Rookies cup en Junior World Championship 2015:
2015 is een belangrijk jaar voor Bo. Met 8 overwinningen werd hij met overmacht kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Aan het eind van het seizoen krijgt hij te horen dat hij een felbegeerd zitje heeft weten te bemachtigen in het KTM fabrieksteam van Aki Ajo en samen met zijn teamgenoot Brad Binder in de Moto3 klasse mag gaan rijden. In het Moto3 Junior World Championship eindigt hij als 7e.WK moto3:
In 2016 reed Bo voor het fabrieksteam van Red Bull KTM Ajo in het Moto3 Wereldkampioenschap zijn 'rookie year'. Met 78 punten heeft hij de 14e plaats in het WK veilig weten te stellen. Ook stond hij maar liefst 2 keer op het podium

In 2017 zal hij de strijd aan gaan met zijn nieuwe teamgenoot Nicollo Antonelli.

Website: Bo Bendsneyder en https://ajo.fi/rider/bo-bendsneyder-64/
Twitter/instagram: @bobendsneyder
Facebook: Bo Bendsneyder
Wikipedia: Bo Bendsneyder - Wikipedia
Merchiandise: www.bobendsneydershop.nl
 
Laatst bewerkt:

NR34

n00b
1 aug 2008
42.378
2.123
:W Gave OP weer :Y

En goed om te zien dat de eerste testen voor komend seizoen positief zijn!
Doet me er direct aan denken om toch maar eens een vest te bestellen voor de wintermaanden.
 
Laatst bewerkt:

[email protected]

Aan het typen...
19 apr 2004
4.590
210
Succesvolle test Bo Bendsneyder: "Veel meer vertrouwen"

Succesvolle test Bo Bendsneyder: "Veel meer vertrouwen" - Moto3 nieuws

Het Moto3-seizoen is nog maar net achter de rug maar de meeste rijders hadden niet lang de tijd om bij te komen. Op woensdag en donderdag werd er alweer getest op Jerez de la Frontera.

Ook Bo Bendsneyder reed beide dagen. De talentvolle Nederlander kwam in actie op de 2017-motor van KTM, samen met zijn nieuwe teamgenoot Niccolo Antonelli. Op beide dagen stond Bendsneyder veelvuldig in de top van de tijdenlijsten. Hij was na afloop zeer tevreden over het verloop van de test.

“De eerste dag verliep goed”, blikte Bendsneyder terug. “We reden met de nieuwe motor en we hebben veel progressie geboekt, met name in de langzame bochten. Nu rijd ik met veel meer vertrouwen in vergelijking met de laatste test en de GP die we hier afgelopen seizoen reden. Ik ben zeer blij met de rondetijden, aangezien ik de meeste ronden helemaal alleen reed. Het goede gevoel is er. Nu moeten we gewoon blijven verbeteren.”

Ook op de tweede dag was de Nederlander sterk onderweg: “Het was opnieuw een positieve dag. In de eerste uren probeerden we verschillende afstellingen. Aan het einde van de dag monteerden we zachte banden en onze vliegende ronde was echt heel erg goed gezien de baanomstandigheden. Daarna hadden we nog tijd voor een racesimulatie. Er is nog werk te verzetten dus ik kan niet wachten tot de volgende test in Valencia.”
 

[email protected]

Aan het typen...
19 apr 2004
4.590
210
Interview Bo Bendsneyder: "Sluit debuutjaar met goed gevoel af"

http://nl.motorsport.com/moto3/news/interview-bo-bendsneyder-sluit-debuutjaar-met-goed-gevoel-af-855792/

Bo Bendsneyder kijkt tevreden terug op zijn debuutjaar in de Moto3. Met Red Bull KTM Ajo pakte de Nederlander twee podiumplaatsen en 78 punten.

Bendsneyder eindigde als veertiende in de eindstand van de felbevochten Moto3. Hij heeft zijn eigen verwachtingen ingelost. "In het begin van het jaar had ik mezelf als doel gesteld om regelmatig in de punten te rijden", doet Bendsneyder zijn verhaal van het seizoen. "Dat ging de eerste wedstrijd in Qatar meteen heel goed met een veertiende plaats. Daarna heb ik het wel een aantal weekenden wat lastiger gehad maar gedurende het jaar ben ik heel erg gegroeid en sterk teruggekomen. Daarna stelde ik mijn doelen bij en wilde ik constant in de top-tien terecht komen. Dat is regelmatig gelukt, soms zat ik dicht tegen de top-tien aan. Ik keek ook wel naar de circuits waar ik reed, op nieuwe circuits was het soms wat lastiger maar ook daar stonden we er vaak goed bij. Mijn team heeft me geen strakke doelen opgelegd maar zij keken wel naar wat ik kon op de circuits en daar werkten we dan naar toe in zo’n weekend.”

Bendsneyder mocht twee keer op het podium stappen: in Silverstone en Maleisië. Ook op Brno schitterde hij na een kanonstart. "Ik moest vanaf P25 starten in de regen, dat was geen ideale uitgangspositie voor een goede klassering. In de eerste bocht pakte ik dertien man en zat ik ineens een stuk verder naar voren. Toen ben ik uiteindelijk op de zevende plaats geëindigd. Dat was wel een van mijn mooiste wedstrijden dit seizoen. Het was heel bijzonder dat ik een van mijn podiumplaatsen in Maleisië pakte, een voor mij compleet nieuw circuit."

Leren van kampioen Binder

Bendsneyder heeft ook heel wat werkpunten meegenomen voor volgend seizoen. Aan de zijde van kampioen Brad Binder heeft de 17-jarige Nederlander heel wat geleerd. "Brad is mentaal zo ontzettend sterk", vertelt 'Bad Boy' Bo. "Hij wist vaak voor de wedstrijd al dat hij de race zou winnen, en op welk moment dat zou gebeuren. Ik wachtte in het begin veel op andere rijders, wilde achter hen aan rijden. Dat zou ik nu achteraf wel anders doen, want later heb ik echt wel het geloof gekregen dat ik ’t ook alleen kon. Qua trainen heb ik ook stappen gemaakt en heb ik meer gefocust op explosiviteit gedurende het seizoen. Daardoor werd ik in mijn hoofd ook sterker en dat gaf veel meer zelfvertrouwen. Ik moet proberen om geen penalty’s meer te krijgen. Daarnaast is het heel belangrijk om er bij de trainingen meteen goed bij te zitten. Anders loop je achter de feiten aan. In het begin van de wedstrijd moet ik er ook gelijk bij zitten, dat zijn belangrijke punten om een goed resultaat te behalen.”

In 2017 moet er geoogst worden. De eerste tests in Valencia en Jerez geven Bendsneyder een positief gevoel voor volgend seizoen. "Het testen verliep goed, ik zat er steeds goed bij en de tijden waren heel goed", aldus Bendsneyder, die in 2017 bij het team blijft. "In de winter gaan we nog een keer testen in Spanje. Tussendoor blijf ik veel trainen om fit te blijven. Ik sluit dit seizoen met een heel goed gevoel af en kijk al enorm uit naar volgend jaar."
 

Martinezz

MF veteraan
20 aug 2006
2.328
9
Oma bemoeit zich met Bo.

Geen nieuws deze laatste dagen van 2016?
 
Laatst bewerkt: