Brandstofpomp AfricaTwin

XRV rider

Die hard MF'er
Wie heeft er weleens problemen gehad met de brandstofpomp van een Africa Twin?

Dit schijnt een van de (weinige) zwakke punten te zijn, zeker de eerste RD07 modellen(vanaf '93).
Stopt de pomp er spontaan mee of nokt ie er langzaam maar zeker mee af? Wat is dan de oorzaak en is dit te repareren?
Niet dat ik er problemen mee heb maar ik ben graag dit soort dingen een stappie voor ;)
 

Ed67

Rookie
11 sep 2004
3
0
Purmerend
Heb deze vraag zelf al eens ingestuurd. Mijn motor stopte af en toe volledig en kon na even wachten gewoon weer starten, het probleem was niet reproduceerbaar. Ik ben er inmiddels achter dat de pomp inderdaad het probleem was. Hoe demonteer je deze?
Wanneer je de benzinekraan dichtdraait, het electrische snoertje loshaalt (steker zit wat lastig onder de tank) en beide slangen ontkoppeld is deze eenvoudig eruit te halen. Als je het boutje op de kop van het zwarte deksel loshaalt kan deze een stukje over de electra draad schuiven zodat de contactpunten zichtbaar worden. Bij mij werd toen zichtbaar dat deze doorgebrand waren. Een nieuwe pomp kost excl. montage 180 Euro bij de dealer maar volgens diverse Duitse sites moet het ook mogelijk zijn een andere pomp te monteren van bv KTM. Deze bleken ook niet echt goedkoop te zijn in NL. Ik heb nu op een motorsloop een pomp van een Honda VF1000 gekocht voor 70 Euro en die werkt. Overigens werd door onze Duitse broeders aangeraden om in een situatie waarbij de pomp permanent stopt ook het schakelrelais te vervangen. Daar dit bij mij niet het geval was heb ik deze niet vervangen.

Mocht je nog vragen hebben mail me dan direct op [email protected]
 

XRV rider

Die hard MF'er
Hee, daar hebben we wat aan, hardstikke bedankt voor de info Ed! :}
Ik heb zelf (nog) geen problemen met de pomp maar omdat ik hoorde dat vervanging nogal duur is wilde ik graag weten wat de oplossingen zijn.
Een pomp van een ander merk of model b.v. lijkt een goede oplossing, eventueel 2ehands, bedoel, een FZR1000 heeft volgens mij ook zo'n soort pomp en daar heb ik nooit problemen mee gehad of van gehoord. Maar we wachten af, ik weet nu in elk geval dat als tie ermee stopt, je er nog wel mee thuis komt en waar het probleem door ontstaat. :]
 

Bobbel

MF veteraan
11 jul 2004
2.496
1
Dursley, Gloucestershire (UK)
Toevallig net gisteren een Zweedse inzending voor dit probleem op "onze" Engelse Africa Twin website:

http://www.xrv.org.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=535

Ook veel info van onze Duitse vrienden:

http://www.africatwin.de/faq/faq_benzinpumpe.htm

Toen ik laatst in Nederland op familie bezoek was vanuit Engeland met mijn '94-er AT met 65.000 km kreeg ik er ook last van (dit soort dingen gebeurt natuurlijk nooit als je naar de lokale supermarkt gaat, maar altijd 150 km van huis, haastend om de veerpont in Harwich te halen :r ). Ik dacht nog: mijn moeder wordt maar 1 keer 80 dus laat ik niet op de Buell gaan maar op de oerbetrouwbare Honda.... Afijn niet harder dan 90-100 en elke 70 km tanken om de druk door de zwaartekracht hoog te houden (niet eenvoudig in Engeland, soms meer dan 60 km afstand tussen tankstations). Ik merkte dat wanneer ik met iets hards op de kop van de pomp klopte dat-ie dan weer een tijdje werkte. Uiteindelijk heb ik een bougie-pijpsleutel dop over mijn pink geschoven (ai, vergat ik haast de "n" te typen in "pink" :o ) zodat ik dit rijdende kon doen. Niet ideaal maar beter dan duwen. Dus: ga nooit van huis op je AT zonder een gepantserde vinger ;)

Ik heb inmiddels in Duitsland een Pierburg pomp besteld voor £52 (circa 80 euro), inclusief verzending naar Engeland. Zie Duitse artikel voor details hierover.

Trouwens: ondanks de gebrekkige constructie van deze (Mitsubishi) pomp wordt deze veel gebruikt in Japanse auto's en ook motoren zonder veel problemen. De reden waarom-ie er vooral in de Africa Twin mee ophoudt is dat er geen condensator wordt gebruikt om vonken te voorkomen bij het openen van de contacten. De pomp is 50 watt, dus er spettert nogal wat rond. De contacten worden slecht of lassen soms zelf tesamen (!).

Ja, zelfs Honda maakt wel es een verkeerde beslissing :}
Succes!
 

BtiMW

MF'er
5 okt 2002
194
4
49
De reden waarom-ie er vooral in de Africa Twin mee ophoudt is dat er geen condensator wordt gebruikt om vonken te voorkomen bij het openen van de contacten. De pomp is 50 watt, dus er spettert nogal wat rond. De contacten worden slecht of lassen soms zelf tesamen (!).

Is de oplossing dan niet om een condensatortje te voorzien over de contacten?
Of zie ik dat te simplistisch
 

Bobbel

MF veteraan
11 jul 2004
2.496
1
Dursley, Gloucestershire (UK)
Als dat zo is, zou dat de oplossing moeten zijn, als je pomp nog goed is dus....
kan het allicht proberen,wie weet hoe precies? :?
Als je goed in Zweeds bent probeer es hier:
http://x.x-web.nu/helahojen_se/main.php?id=1180&news=0

Het komt er op neer een afvlak-condensator van circa 22 micro Farad toe te passen tussen de twee contacten (polair of bi-polair, maakt niet zoveel uit zolang je bij een polaire condensator de min maar aan het frame aansluit). Een 63 V type is meer dan genoeg. Ook een tip voor Varadero's trouwens die met ditzelfde stuk technisch vernunft zijn uitgevoerd.

Ook nog een tip: Monteer de benzine pomp dusdanig dat de pomp uitgang naar boven wijst. Als er nl lucht in de pomp achterblijft (gebeurt als er geen benzine aangezogen kan worden als je kraan nog uitstaat of op reserve moet, of wanneer de carb nog over voldoende benzine beschikt) dan kan dit er makkelijker uit: Dit belast de pomp minder en verlengt de levensduur.

Nogmaals, dit zijn allemaal best goede tips maar wanneer je de pomp vervangt met b.v. een Pierburg 7.21440.51.0 (solid-state, geen prehistorische klapper contacten) of een Mikuni vacuumpomp dan weet je zeker dat je wat betrouwbaars hebt, vooral als je motor (zoals de mijne) al een flink hoge km stand heeft. In mijn AT (circa 65.000 km) b.v. zag ik dat de contacten niet eens zo erg verbrand waren maar dat de koperen lippen verbogen waren. Ik heb ze nog voorzichtig verbogen maar het metaal is na zoveel kilometers kleppen wel aardig vermoeid.
 
Laatst bewerkt:

Looney

Rookie
4 nov 2004
28
0
Hengelo
een kennis van mij met een africa twin heeft hetzelfde gehad tot 2 keer toe.

Bleek dat de pomp inderdaad slecht is bij de twin en er is ionmiddels een gemodificeerde pomp te krijgen en die gaat nog steeds mee.
 

Bobbel

MF veteraan
11 jul 2004
2.496
1
Dursley, Gloucestershire (UK)
een kennis van mij met een africa twin heeft hetzelfde gehad tot 2 keer toe.

Bleek dat de pomp inderdaad slecht is bij de twin en er is ionmiddels een gemodificeerde pomp te krijgen en die gaat nog steeds mee.
Honda's enige officiele reactie was ooit dat dit probleem alleen betrekking had op '96-er modellen :? Da's beetje merkwaardig want ze hebben altijd dezelfde Mitsubishi pomp gebruikt (vlgs David Silver spares - uk bestaat er maar 1 artikel-code, iig vanag 1993: op mijn HRC 650 AT uit '88 had ik dit probleem nooit, maar dat was over de hele linie een veel beter gebouwde machine). Ik ben "lid" van 2 AT forums en de pomp problemen treden op over de hele linie, inclusief de allerlaatste die in 2002 zijn geleverd. Er is zelfs iemand die beweerde de 2e pomp binnen dezelfde week kapot te hebben gehad op een 2001 model. De mijne is trouwens pas na 65.000 km stuk gegaan, dus het is wat overdreven te stellen dat die dingen per definitie hopeloos slecht zijn.
Mocht Honda na 2002 nog postuum met een verbeterde pomp gekomen zijn, dan hoor ik dat graag als het kan. Als het niet specifief voor de AT was, dan misschien wel voor de Varadero en die zijn waarschijnlijk uitwisselbaar.
 

XRV rider

Die hard MF'er
Nou, als ik zo alles op een rijtje zet denk ik dat ik eerst maar's ga kijken hoe die contacten eruit zien en dat er dan van de winter gewoon zo'n Pierburg pomp in komt.
Mijn AT heeft 43000 km gelopen maar ik heb aan de buitenkant nog niet kunnen ontdekken of die pomp ooit al eens vervangen is :? .
Maar d'r moet gewoon een goeie pomp op en niet een of ander twijfelachtig ding waarvan je met redelijke zekerheid kan zeggen dattie het ooit gewoon opgeeft...
AT-rijders die dus echt richting verweg gaan vervangen de pomp waarschijnlijk al bij voorbaat.
iig :} :} :} voor alle info!
Zit bij de weg alweer een week te wachten op een benzinefilter :Z , ja bestel maar, het heeft geen haast (10mm aansluitingen, ook nog nooit gezien, zal ook wel met die :X pomp te maken hebben zekers?
 

Bobbel

MF veteraan
11 jul 2004
2.496
1
Dursley, Gloucestershire (UK)
Zit bij de weg alweer een week te wachten op een benzinefilter :Z , ja bestel maar, het heeft geen haast (10mm aansluitingen, ook nog nooit gezien, zal ook wel met die :X pomp te maken hebben zekers?
Kijk anders eens bij David Silver, http://www.davidsilverspares.co.uk die heeft die dingen op voorraad. Ze kosten £10 (circa 15 euro denk ik), belachelijk in vergelijking met wat een auto-filtertje kost (1 euro of zo?) maar er zijn zat dealers die nog flink meer vragen. Komt natuurlijk ook porto bij naar Nederland maar als je nog eens wat meer nodig hebt en je hebt pakweg 5-6 weken geduld: Op aanvraag kan David Silver onderdelen zelf importeren direct uit Japan of uit opgekochte restpartijen (maar geen afgekeurde rommel of zo), duurt langer dus maar vaak zit je zomaar 40% onder de gangbare prijs. En da's mooi meegenomen met de prijzen die Honda rekent nietwaar? Ik heb op die manier splinternieuwe kuippanelen gekocht voor minder dan wat je b.v. gemiddeld op eBay betaalt voor 2e handse, veelal gekraste exemplaren die je toevallig ook maar net in het juiste kleurenschema moet treffen.

Ps! Ik ben niet David Silver of een aandeelhouder van hun, maar een arme Honda & Buell rijder ;)
 

XRV rider

Die hard MF'er
Filter is helaas al besteld, ik had eerst zo'n K&N filtertje gekocht (handig,klein, doorzichtig) maar kwam er later achter dat die dus gewoon 8mm aansluitingen heeft B|
Als dat filter echt 15 euri's moet kosten mogen ze 'm op voorraad houden voor iemand anders.....
 

XRV rider

Die hard MF'er
Toevallig net gisteren een Zweedse inzending voor dit probleem op "onze" Engelse Africa Twin website:

http://www.xrv.org.uk/phpBB2/viewtopic.php?t=535


Ja, zelfs Honda maakt wel es een verkeerde beslissing :}
Succes!
Heb deze week de pomp uit elkaar getrokken, contactpunten beetje bewerkt (waren nog redelijk goed) en een relais ertussen gezet.
Voorlopig werkt het prima, ben benieuwd naar de punten over een paar maanden.
Dus tot dusver: Thanks voor die link, Hobbel!
 

ZXRrider

Rookie
19 jan 2005
13
0
43
Wie heeft er weleens problemen gehad met de brandstofpomp van een Africa Twin?

Dit schijnt een van de (weinige) zwakke punten te zijn, zeker de eerste RD07 modellen(vanaf '93).
Stopt de pomp er spontaan mee of nokt ie er langzaam maar zeker mee af? Wat is dan de oorzaak en is dit te repareren?
Niet dat ik er problemen mee heb maar ik ben graag dit soort dingen een stappie voor ;)
nee.. is niet te doen!!!!!