C-licentie: 150 euri's per jaar!

Gris

Die hard MF'er
11 sep 2002
257
0
Ik wil volgend jaar beginnen met in de ZAC te rijden, dus ik denk ik vraag alvast een licentie aan bij de KNMV. Zie ik vervolgens http://www.knmv.nl/asp/page.asp?id=1352&textid=2099 (hier) dat de prijs voor een C-licentie 150 euro per jaar is geworden! De oude prijs was volgens mij 75 euro per jaar, zie daarvoor de ZAC site.

Zit ik er nou naast, of is de prijs echt verdubbeld :? ?
 
tering ... weet iemand dat trouwens... heb afgelopen juni het toms certificaat gehaald... kun ik nu in 2005 nog steeds een licentie aanvragen of moet ik dan opnieuw de cursus doen?
 
Ik ff gecheckt: lijkt wel een zus van Kim Holland :)
 
tering ... weet iemand dat trouwens... heb afgelopen juni het toms certificaat gehaald... kun ik nu in 2005 nog steeds een licentie aanvragen of moet ik dan opnieuw de cursus doen?

Nee das geen probleem. Dat ding is jaren geldig dacht ik dat dat ze toen zeiden (bij de TOMS). Beter gezegd: jij mag nog jaren van je geld af bij de KNMV.
 
Er komt nog 35 erbij(DNRT lidmatschap) *D
Dus, 185 euro en nog geen km gereden.

Ik zal uit protest mijn KNMV lidmatschap opzeggen. ;)
 
Mijn reactie aan de DNRT (ZAC-organisatie):

Zoals jullie misschien ook al weten is de prijs voor een KNMV C-licentie voor 2005 in prijs verdubbeld t.o.v. 2004 (en verdrievoudigd t.o.v. 2002!) en in prijs daarmee gelijk geworden aan een SAM tot B-licentie.
Zie hiervoor de KNMV website:
http://www.knmv.nl/asp/page.asp?id=1352&textid=2099 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.knmv.nl/asp/page.asp?id=1352&amp;textid=2099)

Ik weet natuurlijk niets van extra te maken kosten als verzekeringen of belastingen, maar het lijkt erop dat de ZAC-deelnemers hiermee financieel moeten bijdragen aan de verkeerde beslissingen van de KNMV inzake Cup/ONK.

Een goed moment denk ik om de stem van de DNRT hierin te laten horen omdat daar tot half december, zoals de KNMV-directeur aangeeft in onderstaand stuk (gekopieerd van de KNMV-site).

De keuze voor de mix ipv een scheiding tussen breedte- en topsport betekent daarmee concreet: de winstgevende breedtesport gaat de verliesgevende topsport financieren.
Daarmee wordt deze topsport niet gezond zoals beweerd wordt, maar zal de breedtesport minder populair gaan worden. Met als resultaat dat de financiële positie daar ook minder gezond zal worden en dit beleid kan dan leiden tot het failliet van de motorsport in Nederland.
De parallel komt in me op met andere sporten waar dergelijk beleid -topsport ten koste van de breedte- van amateuristische incapabele bestuurders heeft geleid tot verarming/ minimalisering van de totale sport na het wegvallen van de toppers (bv volleybal en ijshockey).

Die breedtesporters zullen zorgen voor acceptatie in de samenleving: van begrip voor onze geluidsterreur tot interesse in sponsoring. In zo'n klimaat is het mogelijk voldoende steun te krijgen voor de ontwikkeling van toptalent op een structurele basis. Dat betekent een lange termijn planning, en dat blijkt altijd slecht te rijmen met de ambities van individuele bestuurders die uit zijn op persoonlijke succesjes; kennelijk ook nu weer.

Ik hoop dat we deze ontwikkeling kunnen tegenhouden ...






- Wegrace op een keerpunt

Half november wordt het jubileumboek 100 jaar KNMV gepresenteerd. De historie 100 jaar motorrijden in Nederland laat zien dat motorrijders al heel lang geleden wilden wedijveren met hun collega’s. Van de snelheidswedstrijden op onverharde wegen komen we uit op schitterende permanente wegraceaccommodaties met alle mogelijke voorzieningen.
In al die jaren heeft de KNMV ingespeeld op de behoeften uit de markt. We hebben de vermogens van de motoren zien toenemen tot wat ze nu zijn. Dit gegeven en nationale en internationale ontwikkelingen leren ons dat het onmogelijk is nog jaren op dezelfde manier door te gaan. De wegracecommissie is al geruime tijd bezig met de beleidslijnen voor de toekomst. Een enquête onder rijders, via de klassenvertegenwoordigers, geeft ons nieuwe impulsen en bevestigt ten dele wat al verondersteld werd.
Eenzijdige informatie en uitsluitend eigen ideeën vormen onvoldoende basis om beleidslijnen uit te zetten. Geen enkele rijder kan de sport beoefenen zonder circuit en organisator van evenementen. Voorafgaand aan de internationale kalendervergadering hebben alle ONK-organisatoren - en cuporganisator CRT - gesproken met een afvaardiging van de wegracecommissie, bestuur en het KNMV-secretariaat.
Een aantal jaren geleden is een onderscheid gemaakt tussen top- en breedtesport. Het is nu in diverse gevallen weer noodzakelijk een mix te maken om een organisator wedstrijden te bieden met een gezonde financiële exploitatie en waarbij alle klassen voldoende aan bod kunnen komen. De ontwikkeling van twee- en viertakten, de instroommogelijkheden voor jeugdige rijders en aansluiting bij de Europese- en wereldtop zijn hot items en van grote invloed op de toekomst van de wegrace.
Inmiddels wordt via diverse media te veel gespeculeerd en iedereen denkt het wegracewiel opnieuw te hebben uitgevonden. Wij zijn van mening dat succes uitsluitend mogelijk is als alle partijen oog en oor voor elkaar hebben. Daar hoort ook bij dat impopulaire maatregelen soms noodzakelijk zijn om het geheel gezond te maken. Het overleg gaat door tot half december. Samen met partners, zoals alle organisatoren, importeurs, sponsors, teams en rijders, werken we aan een positieve wending van de nationale en internationale (we hebben mooie circuits over de grens) wegracesport. Publiciteit en media-aandacht zullen deel uitmaken van dit plan.
We houden jullie op de hoogte.


Martin de Graaff
directeur KNMV
 
Willen jullie nou rijden of niet???

Als jullie nou thuisblijven heeft de oude deeptone meer kans om te winnen ;)
 
150 euro, dat kwam dit jaar dus neer op 30 euro per ZAC race, de endurance niet meegerekend. Laat je ook nog eens één race niet kunnen omdat het niet in je agenda past dan gaat het al snel richting de 40 euro. Dat betekent per race: 125 euro inschrijfkosten, 15 euro transponderhuur en 30 tot 40 euro betalen omdat we vast zitten aan incompetente bestuurders. In totaal 170 tot 180 euro per racedag wat neerkomt op 40-45 euro per sessie. Zeg maar 100 ouderwetse guldens om 15 minuten te kunnen rijden :o :(

Er zijn diverse organisatoren waar je voor minder geld meer kunt rijden op een top circuit. Bij sommige krijg je er zelfs een gratis opvoedkundige les/preek bij :)


Misschien dan maar een docshop licentie aanschaffen voor 10 euri, even informeren hoeveel sessies je daar rijdt op een dag.

Wanneer worden al die incompetente bestuurders waarover gesproken wordt (en die wij moeten betalen!!!!) nu eens eindelijk de laan uit gestuurd.
 
Laatst bewerkt:
ik denk dat er veel mensen ermee zullen stoppen...
* licenties zijn belachelijk duur (300% verhoging in 2 jaar tijd slaat natuurlijk nergens op)
* grijs kenteken auto's worden wegverbelastingt (betalen voor geel met de rechten van grijs is natuurlijk niets)
* brandstofprijzen omhoog, bandenprijzen omhoog..

nou, lekker dan... NOT.
 
zou iemand die verhaal in die suidafrikaans kunnen vertalen ... :?
Dat jij betaalt voor fouten van anderen (begrotingstekorten bij KNMV, circuit Assen en ...), een verkapte belasting dus.

Ik ben overigens niet bang dat op dit moment mensen die 150 euro al een te hoge drempel zullen vinden voor de extra spanning die het racen brengt t.o.v. rondjes rijden op een circuitdag.
Maar als de licentiekosten zouden blijven stijgen op de huidige manier (in de reeks van 54,- naar 75,- naar 150,- zou het over 3 jaar wel eens 500,- kunnen worden), dan gaat de 'breedte'motorsport echt kapot.
 
Laatst bewerkt:
Meer concurrentie zou helpen maar daar heeft de KNMV een broertje dood aan gezien de mooie brief die ik kreeg over de Putoline cup. Misschien wordt het met deze prijsverhoging echt eens tijd om de NMA in te schakelen
 
...hele rekensom...

Je vergeet in de hele som nog dat je veplicht bent lid te zijn van de KNMV. Komt dus nog eens 45 euro bij die je voor je lidmaatschap moet betalen van de KNMV. Ik denk dat er met mij een hoop racers zijn die dit lidmaatschap alleen hebben voor de licentie. Kom je dus al aan 195 euro!

Ik zit er sterk aan te denken maar geen licentie aan te vragen, knmv lidmaatschap op te zeggen en lekker alleen Club MET rijden in België, aangevuld met wat circuitdagen.

Stelletje afzetters zijn het!


Ze hoeven alleen maar een papiertje te printen, in een enveloppe te doen, postzegel erop en klaar! 'k wou dat ik daar 195 euro mee kon verdienen! :(
 
Je vergeet in de hele som nog dat je veplicht bent lid te zijn van de KNMV. Komt dus nog eens 45 euro bij die je voor je lidmaatschap moet betalen van de KNMV. Ik denk dat er met mij een hoop racers zijn die dit lidmaatschap alleen hebben voor de licentie. Kom je dus al aan 195 euro!

Ik zit er sterk aan te denken maar geen licentie aan te vragen, knmv lidmaatschap op te zeggen en lekker alleen Club MET rijden in België, aangevuld met wat circuitdagen.

Stelletje afzetters zijn het!


Ze hoeven alleen maar een papiertje te printen, in een enveloppe te doen, postzegel erop en klaar! 'k wou dat ik daar 195 euro mee kon verdienen! :(

3 jaar geleden kreeg je zelfs nog een fijn pasje maar de laatste 2 jaar kreeg ik zo'n memo papiertje in een boterhamzakje...... Pasje kan er blijkbaar niet van af....
 
Rustig Brian:

KNMV-lidmaatschap 2004
Alle sporters die een licentie aanvragen dienen KNMV-lid te zijn, met uitzondering van districtslicentiehouders.



En voor die 150,- krijg je wel mooi:
-een papiertje (dat Ria dan voor hen moet maken)
-een verzekering (waarvoor ook al weer; inzage polis op hoofdkantoor KNMV ...)
-mailings voor zwaar verliesgevend evenementen als Stadioncross Gelredome
-een krachtige lobby richting Den Haag (overigens minder slecht dan die in Brussel getuige de geluidseisen op Zolder ;) )
-een heel KNMV-hoofdkantoor met professionele bestuurders
-een keuringsdienst (die kan bepalen of racen bij Plutoline gevaarlijk is)
-allerlei handige aanbiedingen voor licentiehouders (ik koop mijn uitlaatdemper goedkoper...)

Ik overwoog ooit mij in te zetten voor de motorsport op KNMV-nivo, maar begrijp steeds beter dat bestuurders voornamelijk voor henzelf in mooie gebouwen werken.
En dat bij hen de leden nauwelijks tellen, alleen geteld (of getild) worden.
 
Laatst bewerkt:
O.k. , is misschien een bruuske verhoging , maar:
150 euro voor veel lol!
weegt niet op tegen de overige kosten van het racen, moeten jullie eens in de autorace vertoeven, kan je voor 150 euro je alleen inschrijven voor 1 race!
(o.k. weet dat motorrijden ....etc, maak alleen van een mug geen olifant).
 
KNMV :)













Gaat lekker zo, alles wordt duurder.....een kleine verhoging kan ik wel mee leven, maar dit is weer echt schandalig. Net als grijskenteken....
Stel dat je als winkelier je prijzen verdriedubbeld binnen een halfjaar....dan zal je ook lekker zakendoen! Top hoor, zo'n monopoliepositie! Goed, uiteindelijk zal ik toch braaf betalen, moeten maar andere kosten laaghouden. Wel mooi van DNRT dat ze tenminste iets tegemoetkomen met die helm-maatregelen (ook weer zo'n geldklopperij van de KNMV...)


:(

|(

:r

B|
 
Laatst bewerkt:
150 euro voor veel lol!
...
(o.k. weet dat motorrijden ....etc, maak alleen van een mug geen olifant).
Welke deel van die lol wordt geleverd voor die 150,- ? Laat ze dat maar eens duidelijk maken; KNMV doet namelijk vrijwel niets voor districtlicentiehouders. Kijk maar eens naar de prestaties van de afdeling licentie administratie; Ria doet dat -onbetaald- in haar eentje (en dan nog de auto's erbij).

Voor jou is 75,- extra dus geen probleem, maar hoever kunnen ze gaan: bij 1.500,- zit je nog steeds stil?

Voel veel voor een eigen DNRT-racelicentie, al zal dat wel een illusie blijven gezien de antiPlutoline brief van KNMV.
 
Waarschijnlijk zal ik die €150 ook braaf betalen (heb weinig keus) maar leuk is anders... ik heb ook een grijs kenteken speciaal voor de ZAC en dat wordt ook duurder... Zal er wel op uitdraaien dat ik een race minder kan rijden in 2005 ;(

Rondjes rijden op een circuitdag vind ik geen alternatief, maar als er nu wat meer ZACdagen komen in 2005 dan worden de kosten van de licentie al iets gedrukt per racedag maar de meesten hebben al een beperkt budget dus daar valt erg weinig te halen...

Ik heb in 2004 maar 5 races kunnen rijden maar al zou ik in 2005 ook maar 5 races kunnen rijden dan ben ik die te hoge kosten van mn licentie alweer vergeten. Het is waarschijnlijk zo dat er veel geklaagd wordt als er niet gereden kan worden en dat dit tijdens het seizoen afneemt.

Het is erg jammer dat de licentie zo duur wordt dat het voor sommigen onbetaalbaar wordt maar persoonlijk denk ik dat er stiekum nog veel racers zijn (die de smaak geproeft hebben) die de €150 meteen op tafel leggen!

[me]Ninjabiker overwoog een andere racekuip in de winter maar ziet er toch maar vanaf...[/me]
 
Laatst bewerkt:
Welke deel van die lol wordt geleverd voor die 150,- ? Laat ze dat maar eens duidelijk maken; KNMV doet namelijk vrijwel niets voor districtlicentiehouders. Kijk maar eens naar de prestaties van de afdeling licentie administratie; Ria doet dat -onbetaald- in haar eentje (en dan nog de auto's erbij).

Voor jou is 75,- extra dus geen probleem, maar hoever kunnen ze gaan: bij 1.500,- zit je nog steeds stil?

Voel veel voor een eigen DNRT-racelicentie, al zal dat wel een illusie blijven gezien de antiPlutoline brief van KNMV.
O.K., je hebt een punt, blijft altijd een hekel onderwerp, misschien moet er toch eens gepraat worden zodat de input van de knmv niet zo vrijblijvend is!
Ik vindt het eigenlijk niet normaal ( is in de auroracesport anders) dat je een licentie kan "kopen" zonder trackrecord.
Ik zou de zac zien als op-instap in de racerij, na een ( te bepalen)trackrecord mag je naar de knmv cup, daarna naar het onk etc...
Schijnt mij logischer en de kosten kunnen naar licentiegraad aangepast worden etc...
Hoeveel racers zijn er in de zac?Quantiteit zou toch een drukmiddel ter onderhandeling kunnen zijn ( of zie ik het verkeerd)?
 
Voel veel voor een eigen DNRT-racelicentie, al zal dat wel een illusie blijven gezien de antiPlutoline brief van KNMV.

Ik wil wel helpen, we kunnen ook een eigen bond oprichten.... eens kijken wat de KNMV doet als de helft of meer van de breedtesport wegloopt
 
Ik wil wel helpen, we kunnen ook een eigen bond oprichten.... eens kijken wat de KNMV doet als de helft of meer van de breedtesport wegloopt
Waarschijnlijk niets want ondanks dat er animo voor zal zijn zal het extreem moeilijk zijn om een bond op poten te zetten. De KNMV wil geen concurrentie en zal er veel aan doen om dat zo te houden...

Waar kan ik me aanmelden...? *D
 
Terug
Bovenaan Onderaan