cb 750 k2 in aantocht!

cool, dankjewel!! Heb je net gemaild.

Heb trouwens net grotere sproeiers voor mijn cb'tje gehaald, er zit nu origineel 110 in, maar ik rijdt met imitatie K&N filters en redelijk open pijpen, dus ga er straks sproeiermaat 122,5 indraaien, ben benieuwd.... --> nog harder knallen!!!
 
HELP!!

Heb bij het verwisselen van de sproeiers 1 vlotterbak gesloopt, per ongeluk brak het koperen overloopbuisje in de bak af. Nu loopt ie dus altijd over en kan er geen benzine inblijven... Heeft iemand toevallig nog een oude carb liggen waarvan ik de vlotterbak kan overnemen?

Tevens blijkt mijn benzinekraan te lekken, standje dicht is niet dicht, hij blijft druppen... Kwestie van nieuw rubbertje of nieuwe kraan?

Wie kan me helpen???

Alvast dank!!!!!
 
HELP!!

Heb bij het verwisselen van de sproeiers 1 vlotterbak gesloopt, per ongeluk brak het koperen overloopbuisje in de bak af. Nu loopt ie dus altijd over en kan er geen benzine inblijven... Heeft iemand toevallig nog een oude carb liggen waarvan ik de vlotterbak kan overnemen?

Tevens blijkt mijn benzinekraan te lekken, standje dicht is niet dicht, hij blijft druppen... Kwestie van nieuw rubbertje of nieuwe kraan?

Wie kan me helpen???

Alvast dank!!!!!

Heb ik voor je!

Gr. Rob
 
UPDATE!!!

  • 'Nieuwe' vlotterbak is onderweg!
  • Grotere sproeiers bleken trouwens onnodig, de originele bleken geruimd te zijn tot ik denk 122, want optisch was het gat net zo groot als mijn nieuwe maat 122,5. Misschien probeer ik 127,5 of 130 nog eens, kijken wat ie dan doet.
  • Twee bougies bleken zwart te zijn, van cilinder 1 en 4. Deze samenhang lijkt mij de ontsteking, nietwaar? Heb het gisterenavond bekeken en deze stond te vroeg, van cilinder 2 en 3 trouwens ook... hoop geklooi om te stellen vind ik altijd (wel gedaan hoor), dus ik heb bij van Maanen een electronische ontsteking besteld, op mijn 550 was dat een werelds verschil! Beter oppakken, doortrekken, starten en zuiniger rijden (1:22 in de Ardennen met open carbs en grotere sproeiers! En incl. 'KNALLEEEEEEN'!!! 8-) )
  • Heb ook meteen konische balhoofdlagers besteld...

Jajaja, het wordt nog eens wat! *D
 
Vraagje:

Mijn uitlaatdempers zijn op div plekken gelast, gebutst en minder mooi dan ze lijken op de foto. Nu wil ik wel een 4 in 4 houden, maar dat wordt dure grap om compleet te vernieuwen. Nu zit ik te denken om de dempers vlak na de las met de uitlaatbocht af te slijpen en daarop 4 dunstall pijpen of megatons te monteren, dan ben ik voor zo'n 225 euro klaar (ebay, usa, incl verzenden) en heb ik 4 nieuwe dempers met vette sound en mooie look. Iemand hier ervaring mee? Origineel hoeft niet, is me ook te duur, maar bijv. ook nieuwe bochten is misschien ook een idee. De mijne zijn ook wel wat gebutst enzo.

Iemand misschien tips, nuttige adressen of nog iets in de schuur liggen?
 
heb ik gedaan, dure grap wordt dat. Ik houd voorlopig ebay in de gaten...


Wellicht is het zinniger om deze set op marktplaats te zetten? K7 sets zijn wel gewild en voor een nieuwe k7 set ben je ruim 800€ verder.... Voor de opbrengst kan je wellicht iets netters kopen/fabriceren dan zelf met dempers te gaan klooien?
 
zwarte bougies!! Wat te doen? Volgens het wphb te rijk mengel. Luchtschroeven iets uitdraaien?
 
hoi thijs

als ik je hele verhaal lees thijs dan blijf je aan het knoeien
sproeiers op geboord ? er uit! en weg gooien die zijn onderling nooit het zelfde

ik heb enkele cb 750 de eerste die ik nieuw kocht heb ik al vanaf 1971
en een 900 met alle spullen er in die snel gaan met daarbij nog twee k6 types
Mijn ervaring is dit in ieder geval met sproeiers zoals hier boven geschreven

Vind het raar dat er nu in eens allemaal de contactpunten ontsteking niet meer
zou deugen, bij de 900 racer daar zit een krober in maar dan praat je over een
echte ontsteking

Maar je moet je motor goed afstellen en dan beginnen bij het begin je ontkomt er niet aan dat dit geld gaat kosten

zwarte bougie's van cillinders die gelijk ontsteking krijgen ( b.v 1-4 ) is ontsteking meestal
wat dikwijls ook vergeten word bij de contactpunten is de vervroeger eens te smeren

groet
 
Dank je voor je reactie! Ben het met je eens, ik vond 1 en 4 ook wel toevallig dus dacht ook al aan ontsteking. Inmiddels heb ik een electronische liggen, die gaat er spoedig op, en inderdaad de vervroeger meteen checken en smeren (thanks voor het advies). Goeie tip van die sproeiers, wist ik niet, die vervang ik dus ook. Daarna hang ik mijn carbtune eraan om de carbs goed af te stellen. En dan maar eens kijken wat ie doet.

Ik houd jullie op de hoogte, komend weekend of misschien van de week 's avonds kan ik eraan werken...

Voor nu heel erg bedankt voor het meedenken!
 
Na 2 jaar van afwezigheid op het forum hier een foto van de cb in huidige staat. Hij loopt als een zonnetje, gaat als de brandweer dus de kleur is erg toepasselijk!

full
 
en mocht iemand interesse hebben, hij is te koop....

De afgelopen jaren heb ik me bezig gehouden met oldtimers (waaronder deze cb en de Citroën DS op de achtergrond) maar ik wil me nu, mede ook wegens omstandigheden, gaan richten op andere zaken en wil een zwaardere sport/toer motor gaan aanschaffen.

voor geinteresseerden: zie de verkoopafdelen op deze site en de welbekende verkooppsites.
 
Terug
Bovenaan Onderaan