CB400 Super Four

25 feb 2004
42
0
Amsterdam
Goeiedag mensen,

Ik zat laatst wat te surfen op internet en kwam echt een supergave motor tegen, een CB400 Super Four model 2006. Helaas helaas is deze motor niet te krijgen op de Nederlandse/Belgische/Duitse markt Toch zou ik wel heeeeeeel graag zon motor willen bemachtigen, vind hem gewoon supergaaf. Het is een 60 PK viercylinder. Na wat surfen en rondbellen met onder andere Honda Nederland en Belgie bleek ik nog niets te zijn opgeschoten want ze weten absoluut niet hoe ik eraan zou moeten komen, waar ze allemaal te koop zijn en hoe het evt import zit (amateurs of gewoon niet welwillend mee te werken aan iemand die eens iets anders wil dan enkel 600/750/900/1000 CC)!!!!

Mijn vraag is dus............ weet iemand waar ze te koop zijn (buiten Japan misschien iets dichterbij huis)en hoe ik eraan zou kunnen komen?? Want zeg nou zelf...... het is een cool dingetje toch?? Als je meer afb. wilt zien kun je op google zoeken naar cb400 super four 2006. Thanks alvast

Groetjes Dennis




full
 
Denk dat je het beste eens zou kunnen informeren in Engeland. Daar zitten een aantal motorzaken (en autobedrijven) die regelmatig 'grijze' import uit Japan halen.

Namen weet ik zo even niet sorry...
 
Behulpzaam als altijd (en zelf ook nieuwsgierig)


http://www.motorcycle.co.uk/lists/importer.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motorcycle.co.uk/lists/importer.html)

de had ik wel eens van gehoord / over gelezen
http://www.bat-motorcycles.co.uk/

/edit/ die vleermuiskerel heeft er zelfs 2 te koop...
 
Er zit (of zat :? ) een dame op dit forum die zo eentje heeft. :Y
Was geloof ik wel een (of enkele) model-jaartjes ouder dan 2006.

Ik weet helaas niet meer uit mijn hoofd wie dat precies was. -O-

maar dankzij google.com *O*

4-tje
 
Laatst bewerkt:
Heee dankjewel mannen heb weer ff wat te doen/uit te zoeken

Ja dat vorige model vanaf 2002-2004 was ook erg gaaf om te zien maar deze is helemaal te gaaf.

c yaaaaaaaaaa
 
cool hoor die ene batman heeft er idd een aantal staan, wel van het ouwe type maar toch het is een begin. Misschien kan ie ook wel aan de nieuwste komen. Zal wel wat gaan kosten maarja................

c yaaa
 
tsja inderdaad echt een kickeding om te zien zeg. O

Oud maar toch nieuw........... denk dat ik maar naar Japan ga verhuizen ofzo. Al dat slappe gedoe met al dezelfde modellen hier. Lijkt wel een complot ofzo......... motoren met wat minder cc worden gewoon niet geleverd. Ik vraag me af of het idd niet zou verkopen, het lijkt me sterk. Ik zou er in ieder geval meteen een kopen.
 
Houdt er wel rekening mee dat als je een Japanse motorfiets hierheen importeert je een aantal problemen tegen kan komen.

De tellers zijn in KM/H dat scheelt, maar de motor kan begrenst zijn, of bepaalde delen kunnen moeilijk te verkrijgen te zijn mbt onderhoud. Ook een kenteken kan potentieel lastig zijn omdat er mischien geen europesche type-goedkeuring is.

Tenij je via UK dat ding hierheen haalt, daar kan je een soepelere keuring hebben.
 
Lijkt heeel veel op een cb-1 en das toevallig ook een 400 4 in lijn, mijn vriendin rijd een cbr 400rr ook japanse inport, maar daar ligt ook een cb 1 blokje onder! Is alleen een volledige racer met een cb 1 blok die ietsje getuned is. In engeland zal ie zeker te koop zijn, anders in japan! Leuke fietsjes waarmee je best sportief kunt rijden en het blokje loopt erg zuinig.

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/413179/7e92534624b24e7704f1c6c2cb066cd6 (Afbeelding 006b.jpg)​
 
Km teller is begrest op 190 km per uur maar als je een beetje handig bent sloop je ff de teller uit elkaar en knip je de begrenzer eruit net zoals ik dat gedaan heb nu loopt ie 230 op de dyno!
 
zozo 230????????? Laat ik nou ook een CB1 in mijn schuurtje hebben staan!!! Een uit 1989..........topmotortje hoor dat zeker. Vandaat dat ik ook zo geinteresseerd ben in zon nieuwe cb400. Zal vast weer een stuk strakker rijden. Hij ziet er zowiezo weer wat strakker uit.

Ja qua onderhoud zal het misschien wat lastig worden al verwacht ik dat niet echt. Voor mijn CB1 zijn ook altijd alle onderdelen voorhanden.
 
Leuke maschientjes...die CB400 Super Four. Probeer inderdaad in Engeland te kijken voor een gebruikte import. Volgende week zie ik er genoeg, jammergenoeg kunnen ze niet mee in me handbagage |( Ze zijn er ook in V-tec uitvoering, maar dat wist je waarschijnlijk al.

full
 
VTech?? Nee wist dat niet direct maar wat is het verschil dan??
Trouwens de afbeelding die jij daar hebt is ook meteen de mooiste uitvoering vind ik.
 
v-tec is een systeem dat ook onder de vfr steekt.
dit betekent dat je onder een bepaald toerental je met 2 kleppen rijd(zuinig) en als je hard wil gaan rijden, hoog toeren dus, er 4 kleppen gebruikt worden
 
ahaa weer wat geleerd, maar had nog niet gezien dat je daar een aparte uitvoering van de CB400 van had. Heb trouwens contact gehad met een vent uit GB die zegt er misschien wel een te kunnen krijgen. Heb hem gevraagd wat het gaat kosten en of ie het kan uitzoeken dus hoop binnekort meer te horen van hem.

Mooi dit forum trouwens werkt perfect
 
Terug
Bovenaan Onderaan