Circuit rijden

DvO

MF veteraan
19 apr 2006
1.275
0
Gouda
Hoi,

Ik zou heel graag voor het eerst een keertje op een circuit rijden.
Maar ik vroeg me dus af, of het verstandig is om je gewoon aan te melden voor een circuitdag of bv een cursus te nemen etc?

Wat is verstandig? En hoe hebben jullie het gedaan.
Graag jullie ervaringen!


Groet, DvO
 

Orpheus

MF veteraan
Donateur
9 jul 2002
26.658
1
Lienden
>>>> Sport

MSA is meer voor zaken als ONK, MotoGP, SBK, etc.

Een cursus is leuk en leerzaam. Als je zo'n cursus gedaan hebt (VRO3, TOMS, CRT), zul je, denk ik, met meer vertrouwen op het circuit rijden en haal je meer uit je circuitdag.

Maar als je begint met een dag waarbij je de eerste sessies achter een marshall kunt rijden, is het zonder cursus ook prima te doen, lijkt mij. Als je helemaal zonder ervaring aan je lot overgelaten wordt op het circuit kan dat, denk ik, wel wat intimiderend overkomen.

Ikzelf heb vorig jaar TOMS gedaan en nu dit jaar een circuitdag gedaan in de groep minder snel (of 'langzaam', minder eufemistisch gezegd :+ ) waarbij de eerste sessies met marshall waren. Ik ga in september nog een keer en dag doen in de groep minder snel maar dan zonder begeleiding.
 

Leeke

MF veteraan
14 feb 2004
1.711
156
Breda
He, probeer eens via Motoren&Tourisme in België. Heb zelf inmiddels via hen 2x een circuitdag gedaan, 1x Folembray en 1x Croix (beide noord-frankrijk).
Dit is geweldig goed georganiseerd en je krijgt heel veel uitleg en begeleiding, met 's middags vrij rijden sessies.
Absolute aanrader!
Andere mogeljkheid is om op Zandvoort te rijden, maar de begeleiding is daar zeer matig.
 

DvO

MF veteraan
19 apr 2006
1.275
0
Gouda
Hmm, best prijzig
20 min, 105 euro.. Voor een niveau 1 cursus
 

Luigibernau

Swing met mij mee!
30 okt 2003
16.069
4
den Haag
Hoi,

Ik zou heel graag voor het eerst een keertje op een circuit rijden.
Maar ik vroeg me dus af, of het verstandig is om je gewoon aan te melden voor een circuitdag of bv een cursus te nemen etc?

Wat is verstandig? En hoe hebben jullie het gedaan.
Graag jullie ervaringen!


Groet, DvO

Je kan je prima aanmelden voor een circuitdag zonder motorcursus, heb ik zelf 2 jaar geleden ook gedaan. Gewoon de langzaamste groep nemen, je eigen tempo rijden en niet proberen aan te haken bij de snellere in die groep.
 

sanniekawa

Rookie
29 mei 2006
8
0
Heerenveen
Ik ben twee jaar begonnen met een VRO3 op Lelystad. Was ontzettend leuk en heel erg leerzaam. Je leert meer uit je motor te halen en de instructeurs geven je tips & trics t.a.v. bochtentechniek maar ook uitwijken bij hoge snelheden en uiteraard komt je remtechniek ook aan bod. Absoluut een aanrader!!

In April dit jaar heb ik twee sessies gereden op Assen tijdens de landelijke motordagen. De toersessie vond ik niet zo'n succes (zonder inleiding het circuit op en erg rommelig qua wissel) maar de stersessie daarentegen was geweldig.

Morgen (toevallig) ga ik rijden op het verkorte circuit op zandvoort. 4 sessies, vrij kort op mekaar. Wordt vast ook weer geweldig... (en flink zweten)

Voor dit seizoen wordt het erg moeilijk nog een plekje te bemachtigen op Assen, maar ik ga volgend jaar zeker voor een CRT!!!
 

Bikefreak

MF veteraan
20 aug 2002
11.190
2.545
Noord Limburg
Ik heb op Zolder (B) respectivelijk niveau 1, 1+, 2 en vrij rijden gedaan.

Bij 1, 1+ en 2 rij je achter een marshall, krijgt enkele eenvoudige theorie sessies en dat is het. Feedback van je eigen rijstijl is minimaal. Leereffect dus ook.

Wil je echt iets leren over zithouding, in- en uitsturen, rempunten, balance van de motor e.d. kun je beter een echte CRT of TOMS doen waarbij je in kleine groepjes veel persoonlijke aandacht en terugkoppeling krijgt. (o.a. op Assen mogelijk).
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan Onderaan