Color tune

bcans

Die hard MF'er
13 nov 2002
805
0
antwerpen
Heeft er iemand ervaring met een colortune setje?
http://www.carbtune.com/colortune.html (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.carbtune.com/colortune.html)

Het komt er op neer dat je de kleur van de ontbranding kunt zien en zo kunt bepalen of je mengsel te arm of te rijk is.
 
Dat kun je toch ook met je lambda :?
Colortune heb ik vroeger ooit eens gehad (meer als 25 jaar geleden) ben het kwijtgeraakt, en heb 't nooit gemist.........
Ook wil ik weleens weten hoe jij de kleur v/d verschillende belastingen wilt bekijken tijdens het rijden, en de bijbehorende toerentallen ook nog kunt onthouden. (zonder tegen een boom of iets dergelijks aan te rijden.......)
 
Hallo Peter,

ik heb (toevallig?) een week of drie zo'n ding in huis. Het moet wel een beetje donker zijn, maar dan kan je prima de kleur van de ontbranding zien. Dat wil zeggen: als ik aan de mengselschroef draai zie je hem op een goed moment heel duidelijk oranje worden (rijk). De verschillende tinten blauw zijn moeilijk/niet te onderscheiden. Maar het fijnstellen kan je doen door vanaf de overgang van oranje naar blauw twee halve slagen dicht en dan rustig gasgeven. Blijft ie tijdens het rustig gasgeven blauw nog even dan snel gasgeven en vasthouden. Wordt ie eerst oranje en dan weer blauw staat ie prima.

Ik kan hem wel meenemen naar Vielsalm!?

groeten,

martijn
 
Terug
Bovenaan Onderaan