Dainese vernieuwt D-air airbagsysteem

Toek

Die hard MF'er
1 aug 2005
318
0
39
Utrecht
www.thomasreedijk.nl
D-Air, het inmiddels bekende airbagsysteem van Dainese dat gebruikt kan worden op straat en circuit is volgens het Italiaanse motorkledingmerk vernieuwd en verbeterd. Het stand alone systeem is uiteraard draadloos en door 900 keer per seconde de positie van de coureur of rijder te monitoren weet het systeem wanneer te reageren. Als de gepatenteerde airbag wordt geactiveerd biedt deze volgens de Italianen 90% meer impactvermogen in vergelijking met Level 2 protectie.


De gecertificeerde airbag zit rond schouders, sleutelbenen en ribben bij de circuit georiënteerde systemen. Op straat beschermt D-air je schouders, rug en borst. Het systeem wordt aangezet door middel van een drukknop en de status is af te lezen op de LED interface. Opladen is op de weg elke 24 uur nodig en op het circuit na 8 uur rijden. D-Air kan ook gebruikt worden als datalog systeem met behulp van software van 2D. Dainese D-Air wordt wereldwijd door verschillende premium motor- en motorkledingfabrikanten gebruikt om motorrijden veiliger te maken.

Op basis van dit nieuwe systeem brengt Dainese de volgende drie nieuwe producten uit.

D-Air Mugello R is het nieuwste kangoeroe-leren pak dat met 32 aanpassingen volgens Dainese de nieuwe benchmark is op het gebied van ‘actieve’ racepakken. Naast D-Air is er Level 2 protectie op knie, schouder, rug, elle boog en Softshape protectie op de heup. Indien de airbag geactiveerd wordt gaat een LED lamp knipperen op de hump, om zo achterliggende coureurs te waarschuwen dat er iemand op de grond ligt. Het pak biedt ongekende bewegingsvrijheid door de Tri-Axial band op de rug, nieuwe stiknaden en lokale stretch panelen. De elbowslider 2.0 is met een simpele draai te vervangen en de hump is voorzien van een waterreservoir om aan te sluiten op de helm.
Dainese Mugello R heeft een Red-Dot design award gewonnen. Verkrijgbaar in zwart-rood en wit-rood in maat 44-60 met een adviesverkoopprijs van €3999,95.


Misano D-Air is een sportieve jas, gemaakt van het soepel leer en voorzien van reflectie, ventilatie en stretchpanelen. De jas is aan te ritsen op Dainese broeken. Leverbaar in zwart-rood en zwart-wit in maat 44 t/m 60 met een adviesverkoopprijs van €1599,95.


Cyclone D-Air is de waterdichte toerjas voorzien van 2L gelamineerd Goretex membraam. Daardoor is de jas licht, volledig waterdicht, ademend en zal de jas geen water opnemen. Naast D-Air Road heeft de jas Pro Armor bescherming rondom en zit er reflectie op de jas. Door de dubbele ventilatie ritsen, stetchpanelen en 5 waterdichte zakken heb je al het comfort bij je voor lange en barre tochten. De jas is beschikbaar van maat 44 t/m 60 met een adviesverkoopprijs van €1799,95.


De nieuwste Dainese D-Air collectie is verkrijgbaar via het Dainese netwerk en is op voorraad bij:
Arie Molenaar Motors, IJsselstein
D-Store Den Bosch, Den Bosch
Ten Kate Motoren, Nieuwleusen
Termaat Motoren, Nijmegen
 

Daanzzzzz

Die hard MF'er
9 jan 2013
931
3
Mooi spul (de vorige versies ook al) maar jammer dat zo'n systeem (lees: veiligheid) zo veel geld moet kosten.
 

Toek

Die hard MF'er
1 aug 2005
318
0
39
Utrecht
www.thomasreedijk.nl
Mooi spul (de vorige versies ook al) maar jammer dat zo'n systeem (lees: veiligheid) zo veel geld moet kosten.
Yep, goedkoop is anders... wellicht dat dit soort systemen in de toekomst goedkoper te produceren zijn waardoor de prijs zakt. Zo werkt het meestal. Eerst moeten genoeg mensen het kopen, maar dat lijkt me best een uitdaging met dit soort prijzen.
 

Rick-M

MF veteraan
Donateur
2 apr 2010
2.150
33
27
Twente
Ik zat ook al met lichte interesse te lezen totdat ik de prijs zag... Een goed pak mag wat kosten, maar voor dat geld heb je ook al een mooie motor.