De dagen van te luide voertuigen zijn geteld

  • Onderwerp starter Anoniempje442
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gingen ze maar eens wat vaker langs de weg staan met de geluids-meetapparatuur.
Dan kunnen de dijken en leuke weggetjes ook gewoon openblijven voor de motor!
De tering-herrie van 1 brulpijp is de ergernis van een hele woonwijk. :X
 
raar dat men miept over blerpijpen, terwijl er ergere dingen zijn... :/:/
full



om maar een voorbeeld te noemen... B|
 
Ach né.... Scheiße.... Ich muss schon wieder drei euro zahlen.... |(

_O-
 
Met "onnodig geluid veroorzaken" word niet zozeer een lawaaipijp bedoeld. Revven met standaarduitlaat of toeteren naar een collega valt daar ook onder.

Nope: ECLI:NL:GHARL:2018:6729, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, WAHV 200.202.584

Onnodig geluid veroorzaken. De uitleg van het hof is geen uitbreiding van (Europese) voertuigeisen. De gedragsregel in artikel 57 RVV 1990 verbiedt het om een voertuig op zodanige wijze te gebruiken dat onnodig geluid wordt veroorzaakt. Dit voorschrift en de uitleg daarvan door het hof, zijn niet aan te merken als een uitbreiding op de permanente voertuigeisen in de Regeling Voertuigen.

Aan de betrokkene is bij inleidende beschikking een administratieve sanctie van € 370,- opgelegd ter zake van “als bestuurder van een motorvoertuig of een bromfiets onnodig geluid veroorzaken”, welke gedraging zou zijn verricht op 29 augustus 2015 om 16:35 uur op de Oostweg te Zoetermeer met het voertuig met het kenteken [00-YY-YY] .

De gedraging is gebaseerd op artikel 57 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990). Dit artikel is bedoeld om op te kunnen treden in gevallen waarin een voertuig aan alle daaraan te stellen eisen voldoet, maar daarmee onnodig geluid gemaakt wordt. Onder onnodig geluid moet worden verstaan dat geluid dat sterker is dan het geluid dat het rijden met een naar de eisen van de tijd normaal ingericht voertuig onvermijdelijk veroorzaakt. Van onnodig geluid is sprake als het veroorzaakte geluid het normale, geaccepteerde, door een voertuig veroorzaakte geluid te boven gaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan Onderaan