De velgen en de TL het vervolg

The Saint

MF veteraan
21 mei 2001
5.716
1
Dorp
Spelen met de velgen in de TL 1000 S

Oke, door de crash ben ik ook mijn topic kwijt waarin we dekleur gingen kiezen van de velgen in de TL. Eh... dat wil zeggen, jullie mochten roepen maar ik ging beslissen. Ik moet er mee rijden per slot van rekening.

wit.jpg



blauw.jpg


Er waren diversen kleuren. Goud, wit, paars, oranje, blauw, zwart en rood. De keuze kwam eigenlijk uit op zwart en rood. Ik koos voor rood.

tlrood.jpg


Dan maar aan het werk. Eerst maar de velgen uit de TL getrokken. De schijven er af en aan het werk maar. Even voorzichtig met de verfafbijt, dat is nogal een tering zooi. Daar kwam ik achter nadat ik voorzichtig de deksel er af wilde wippen maar deze knalde door gasvorming omhoog en landde onderste boven op mijn arm.... AUW!

[*] TIP - Wil de bout nu niet uit de velg zodat je schijf er niet af komt spuit deze even goed in met WD 40. Probeer dit overal tussen te spuiten zodat het langs het schroefdraad kan lopen. Lekker in laten trekken en later nog eens proberen. Let wel, NIET binnen 5 minuten. Geef het een uurtje en probeer het dan nog eens.

velg-002.jpg


Zonder verf zag ze er zo uit, ik moest even licht met de staalborstel over sommige verf resten. De ene keer valt de verf er haast spontaan af en de andere keer moet je het er haast met een beitel af bikken.

wielonderhanden.jpg


Als alle verf er af is moet je gaan poetsen, een doffe bende willen we immers niet. Wij willen gilm de glom zien! Ik heb een blik commandant 4 gekocht en een lappenschijf voor op de boormachine. Zelf poetsen heb ik een hekel aan. ;)
Als de kleine krasje dan uit het alu. gepoetst zijn kan je met een polijst blok aan de gang. Dit om de velg het beetje extra glans te geven.

[*] TIP - plak een plakbanje over het aanknopje van je boormachine als er geen palletje op zit. Scheelt je een hoop geknijp.

TLuitgekleed.jpg


Inmiddels stond de TL er zo bij in de schuur.... beetje zielig is het wel.

wielachterklaar.jpg


Eindelijk 1 wiel klaar en gespoten. Dat spuiten valt ook nog eens niet echt mee. Het is een handigheid die je maar net te pakken moet hebben. Je moet wel \"dicht\" spuiten maar weer niet overdadig dat je druipers krijgt. Na een paar keer oefenen gaat het toch best lukken.

wielmaardantweestuks.jpg


[*] TIP - Zorg dat je te spuiten object op kamer temp. is en de spuitbus even 10 min. voor spuiten in heel heet water leggen. Hierdoor wordt de verf warm en stijgt de druk in de bus waardoor je een beter spuitstraal krijt en de verf makkelijker in eklaar vloeit. Dit resluteerd weer in een mooier opervlak.

wielleninTL.jpg


Toen de wielen klaar waren moest ik ze gewoon even in de TL zien O-) Geduld is een schone zaak! BIJ EEN ANDER ;) Dus hup in de brommer en naar buiten rollen dat ding. Maar dat valt even heel erg tegen als ze op lege banden staat.

[*] TIP - Na het spuiten de velgen een dag of 7 uit laten harden. De verf is meestal na een paar uur wel handdroog maar uitharden duurt gewoon langer. Ga je eerder lopen rommelen met de velgen is de kans op beschadigingen erg groot. Na het even in de TL hangen kon ik dus ook opnieuw beginnen.... :( Daar heb ik nu wel van geleerd.

Suc7 met spelen *D
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan! Wat vind je er zelf van? Ben je tevreden met het resultaat?
Ik vind dat rode niet mooi. Waren je banden nou een beetje rood geworden, of lijkt dat maar op de foto?
 
Saint, waarom heb je ook je halve kuip eraf liggen? Ga je nog meer verbouwen?
Resultaat is mooi, maar niet mijn smaak. Hou meer van SM dan van porno (zwart dus :) )
 
TIP - Wil de bout nu niet uit de velg zodat je schijf er niet af komt spuit deze even goed in met WD 40. Probeer dit overal tussen te spuiten zodat het langs het schroefdraad kan lopen. Lekker in laten trekken en later nog eens proberen. Let wel, NIET binnen 5 minuten. Geef het een uurtje en probeer het dan nog eens.
deze bouten zijn geborgd met lock-tide.

rubster ...
 
Deze banden zijn totaal versleten er komen toch nieuwe op. En zoalang die bandjes er opzitten krijg ik ook geen deukjes in het randje van de velg *D

Ik heb alleen op het rode blanke lak gezet, de rest hou ik gewoon bij met een beetje commandant.

deze bouten zijn geborgd met lock-tide.

rubster ...

Dat weet ik, maar veel bouten oxideren er ook nog een beetje bij. Door die lock-tide draai je de kop er niet van af, wel als ze geoxideert is. Door de WD of een ander wondermiddel er in te spuiten komt
 
Laatst bewerkt:
Origineel is het natuurlijk niet..... })

Volgens mij heeft ie ditgewoon klakkeloos gecopieerd van een zekere Belg :P


Wil trouwens de persoon die de topicstarter moderator rechten heeft gegeven dringend zijn arts raadplegen :P



PS Ik hou ook van jou })
 
Als ik het goed begrijp schuur je eerst de gehele velg, vervolgens polijst je de randen, en tenslotte spuit je het hart van de velg?
Hoe krijg je de velg dat netjes afgeplakt als je het hart gaat spuiten? gewoon met tape?
 
Origineel is het natuurlijk niet..... })

Volgens mij heeft ie ditgewoon klakkeloos gecopieerd van een zekere Belg :P

Alleen heeft de Belg goed betaald voor de velgjes en is dit gewoon kinderarbeid dus lekker goedkoop. *D

Wil trouwens de persoon die de topicstarter moderator rechten heeft gegeven dringend zijn arts raadplegen :P

:^ What can I say *D

PS Ik hou ook van jou })

})
 
Op zondag 05 januari 2003 18:33 schreef The Saint het volgende:Alleen heeft de Belg goed betaald voor de velgjes en is dit gewoon kinderarbeid dus lekker goedkoop. *D

Maar die velgen van die Belg zijn wel ECHTE magnesiums met alu spider (demonteerbaar) en geen wanna be race wielen O-)
 
Over dat hele hete water en die spuitbus erin leggen... ik dacht eerst... Hee, das een coole tip!!

Mja, hoe zit dat met die waarschuwing op die spuitbus... iets van 50 graden en niet doen ofzoiets?

Offe gewoon teiltje kokend water buiten neerzetten, bus erin en ff bakkie doen en er het beste van hopen?
 
Ik hoop wel dat er nu meer kleine accentjes rood gaan worden, want [mooie zwoele stem zodat het wat aardiger klint-modus]alleen dit rood ziet er niet uit.[/mooie zwoele stem zodat het wat aardiger klinkt-modus]

Wel netjes gedaan.
 
Terug
Bovenaan Onderaan