Demperklem (laten) repareren omgeving Nijmegen

RoelofJH

MF'er
23 jun 2016
202
4
23
Nijmegen
Beste mede motorrijders,

Na een heerlijke dag touren kwam ik er met het nalopen van de motor achter dat de uitlaat erg losjes in zijn klem hing, bij nadere inspectie bleek de klem er slecht aan toe te zijn (zie foto).
De klem had al langere tijd een kleiner scheurtje maar dit heb ik eigenwijs genegeerd :t

Nu is het tijd om deze klem te vervangen maar ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Het makkelijkst (gezien het gebrek aan kunde) is een hele nieuwe uitlaat bestellen maar dit lijkt me niet nodig.

Als ik zelf over het inzicht (en materiaal/gereedschap) zou beschikken om een stukje aluminium te buigen dan zou ik dit uiteraard al gedaan hebben maar hierin zit het probleem.
Ik ben op zoek naar iets/iemand/wie dan ook die mij in de goede richting kan wijzen wat ik hier mee aan moet. Aangezien het metaal is dacht ik er goed aan te doen een metaalbewerker in de omgeving (Nijmegen) te googelen omdat die misschien zoiets zou kunnen fabriceren. Maar dan nu de crux: wat voor 'soort' metaalbewerker kan dit klusje voor mij klaren en hoe vind ik die (er gaat een wereld voor me open wat men allemaal wel/niet kan/doet met metaal en in wat voor aantallen, vaak niet enkele oplage zoals wat ik zou willen, men dit produceert). Kan ik gewoon bij een willekeurige metaalbewerker uit de telefoongids binnenwandelen en verwachten dat ik nog dezelfde dag een demperklem in handen heb of kijk ik er dan te simpel naar?

Wie kan mij helpen of heeft zelf de kunde om zo'n klem te fabriceren en wil mij uit de brand helpen? Het is misschien heel basic, maar het zou mij enorm helpen en een hoop wijzer maken :}

foto:
https://www.dropbox.com/s/bue0ixzd69q92v8/photo_2018-08-05_21-49-06.jpg?dl=0
 
Laatst bewerkt:

Ninjaturtle

MF veteraan
Donateur
28 nov 2005
4.814
23
44
Alkmaar
Bezoek site
Gewoon een nieuwe kopen bij je dealer. Dingen kosten volgens mij geen drol. Als je je demper hebt vervangen kan je evt. op de site van je demper een nieuwe bestellen.
 

Ride Dirty

MF veteraan
3 mrt 2017
2.140
2.596
Ede
Ik heb op google ingevoerd: demperklem motor universeel

Dan zou je de diameter even moeten nameten en dan bestellen maar, keuze te over en sommige 1 werkdag levertijd.

Je kan er 1 laten maken alleen durf ik niet te zeggen wat dat moge gaan kosten, dat komt onder de noemer speciaal gemaakt dn zal stuk duurder zijn dan die 12 euro hier en 15 euro daar die ik in de google resultaten aantref ;)

succes :t

-Edit- Om er maar 1 aan te klikken:
 
Laatst bewerkt:

Horstman

MF'er
25 mei 2014
86
45
Friesland
Of de oude helemaal vlak maken en natekenen op een plaatje aluminium. Dan uitzagen. Gaatjes boren, in de bankschroef hoekjes omzetten, om een ongeveer passende fles of buis of je demper weer rond buigen, stukje carbonlook folie erop plakken, oude rubbertje er weer omheen en klaar. Even werk, maar als het niet los te koop is moet je soms wat...
 

RoelofJH

MF'er
23 jun 2016
202
4
23
Nijmegen
Dank voor alle tips! Ik dacht natuurlijk dat ik de enige was die met zo'n uitlaat rondrijdt en dat reserveronderdelen daarvoor niet bestaan :+

Mijn moeilijke gedachtekronkel heeft een simpele oplossing: gewoon even langs de dealer dus. Nogmaals dank *O*
 
Laatst bewerkt:

jos-gsx

Die hard MF'er
11 apr 2009
411
14
30
Ik zou gewoon een stukje aluminium pakken op de zelfde breedte slijpen buig je netjes pas om de demper dana matzwart spuiten rubber der omhen kloar.
 

sanscorp

MF veteraan
21 sep 2010
2.805
165
33
Almere
Ik zou dan van alle opties die je hebt geen aluminium pakken maar iets wat langer heel blijft bij trillingen.

Een thuisklussen pakt een platstaf van de gamma, niet geschikt om even te buigen en voor langere tijd te gebruiken.
 

Ivan

MF veteraan
22 dec 2003
10.739
570
Voor 21.95 ex verzenden kun je met een strip rvs nog wel wat hobbyen :)