Deuk in de tank

saien

Die hard MF'er
24 jan 2004
658
91
zwolle
In de tank van mijn honda vlx zit een deukje van +/- 4cm. doorsnee en 1,5 cm. diep. mijn plan was deze op te vullen ,de tank helemaal te schuren en opnieuw te spuiten. Is dit een goed idee?? is dit zelf te doen.....of kan ik er maar beter van af blijven?? En welke materialen kan ik daarvoor het best gebruiken?? Alvast bedankt voor jullie reacties. Groeten Ineke.
 
Ik heb zojuist mijn tank met deukjes geplamuurd en weer glad gekregen, binnenkort gaat hij de spuitcabine in. Het plamuren heb ik wel gedaan met advies van professionele spuiters. Het spuiten doe ik sowieso niet zelf, op zo'n tank zie je echt alles (kleine foutjes) en dat is doodzonde. Houdt er rekening mee dat als je 'm zelf voorbewerkt dat wel moet kortsluiten met de spuiter, de kans is aanwezig dat je plamuur op kan gaan werken. En dan heb je dus nog alles voor niks gedaan. Plus dat de spuiter zich niet verantwoordelijk acht voor het eindresultaat omdat bijvoorbeeld de tank niet goed was voorbewerkt.
Al met al: uitbesteden of een mannetje vinden!!!!
 
de enige die weet of jij dit zelf kunt ben je zelf, wij weten niet hoe handig jij bent. ikzelf zou eerst van binnenuit de deuk er zoveel mogelijk uit proberen te duwen en daarna pas gaan plamuren en spuiten.
 
Ooh daar ben ik ook net mee bezig, tank van een 750 soezje, zat een deuk in van cm of 15 bij 10?? een soort floep, even twee pak doperwten erin gedaan (hele) water erbij, nacht laten staan, deuk was er uit, toen tank scheuren, plamuren, scheuren, plameuren en nu ben ik hem aan het aflakken, verwacht dat ie eind van de week klaar is, 3 x de kleur en 1 x blanke lank
 
even een foto proberen

Bijlage: http://files.motor-forum.nl/forum/download_document/136737/f7a37f68c3e246d952034afda668acb5 (motortank 001.jpg)​
 
nou die staat er op.....of deze deuk verdwijnt door twee pak erwten??? en uit deuken?? hoe kom ik erbij? de tankdop opening is snel beschadigd lijkt mij.3 maal in de verf en dan blanke lak.....hoe heb je deze verf aangebracht?Groet Ineke
 
full
dit ziet iets beter :)
 
Lijkt me een redelijke deuk welke in die hoek zit.
Opzich is het wel te doen maar tís niet de makkelijkste deuk,om weg te werken.
bij het uitdeuken bestaat de kans dat ie op de scherpe kant voor een vouw geeft.


Zelf zou ik voor het uitrekken kiezen (een draadeind erop lassen en met een trekker deze deuk trekken,allen snap ik dat dit specialistisch gereedschap is en dat dit niet voorhanden is voor jou.

Mijn advies is dan toch ga/vraag een bekende vriend(in)of die wellicht iets iemand weet(je woont te ver anders had ik je graag willen helpen,Friesland)
 
Dat is wel een flinke deuk!
Tapend en eruit trekken is idd een optie. Of een tool lassen waarmee je via je tankdop druk kunt geven aan de binnenkant van de deuk.. dan kun je ze er vaak met veel gedult ook wel redelijk uit krijgen.
Risico van vouwen is wel erg groot trouwens, met beide opties.. :)
 

Heb je ook een vlotter in de tank? Zo ja dan kun je die demonteren en via daar uitdeuken

Hier mijn tankie

Zo tank is ook weer klaar, mooi strak en goed.

DSC00184.JPG

DSC00185.JPG

DSC00186.JPG


Zo klaar, nog ff een week na-harden, dan embleem plakken, er zat een forse deuk in, ff eruit getikt middels de vlotter. en nu kosten 10 euro en de rest DHZ en nog een bagger lak over

En zo zag ie eruit

109-0916_img.jpg
 
Dat is wel een flinke deuk!
Tapend en eruit trekken is idd een optie. Of een tool lassen waarmee je via je tankdop druk kunt geven aan de binnenkant van de deuk.. dan kun je ze er vaak met veel gedult ook wel redelijk uit krijgen.
Risico van vouwen is wel erg groot trouwens, met beide opties.. :)
Idd, lekker poeren met een 'kachelpook'...schijnt prima te werken :)
 
Ik heb een keer een deuk (aan de linker zijde) in m'n tank er uit gebotst. Kwam met m'n knie tussen vangrail en tank ietwat hardhandig tot stilstand. Gevolg deuk in rechterkant van m'n tank, deuk aan linkerzijde eruit en deukje in m'n ego.
Als de deuk zonder "vouwen" is kan perlucht een optie zijn. Doe dit wel met beleid anders zou je tank kunnen exploderen!!!
 
Hulzie,

Dat overweeg ik ook voor mijn XZ, maaaarrrreee, hoe krijg je die erwtensoep er naderhand weer uit ????

cu,
John

Gewoon schudden, het is geen heet water wat erin gaat want dan krijg je idd soep, erwten zetten ook uit in koud water, maar vallen dan niet "uit elkaar" en hele erwten nemen, (je hebt ook van die halve, dan krijg je een smurrie)
 
Terug
Bovenaan Onderaan