DragStar XVS1100 start niet meer en teller danst op en neer

Jeff12

Rookie
10 sep 2017
2
0
38
De Kwakel
Beste leden,

Ik heb het probleem dat na een gezellige motor toertocht van de week met wat vrienden de motor bij de laatste stop ineens niet meer wilde starten. Een lichte zoem was wel hoorbaar, maar starten ho maar.
Aanduwen ging prima en tijdens het rijden daarna bleef de motor ook lopen gedurende de daaropvolgende 30km, alleen danste de naald van mijn snelheidsmeter op en neer.

De accu is nog geen jaar oud. Motor is een Yamaha XVS1100 Dragstar Classic uit 2000.

Wat o wat is er aan de hand???
 

sanscorp

MF veteraan
21 sep 2010
2.429
74
33
Almere
Ook een accu van een jaar oud kan al kaput zijn, maar idd eerst de aansluitingen controleren.
 

rebel1982

Die hard MF'er
3 jun 2012
840
7
37
temse
de zekeringen hebben soms last van corrossie bij deze modellen, zelf ook meerdere malen gehad en gezien bij anderen
 

Jeff12

Rookie
10 sep 2017
2
0
38
De Kwakel
Allen bedankt voor de reactie!

De gel accu staat helemaal bol!

Spanning zonder contact aan is netjes 12.6V en zodra het contact aan gaat, valt dit terug naar 8.5V en zodra ik wil starten zelfs naar 5.5V.
De zekeringen zien er nog allemaal prima uit.
 

Broos

MF veteraan
2 jan 2009
4.166
9
Ik heb dat ook gehad.
Toen was de oorzaak, de stekker van de dynamo naar de spanningsregelaar.
Die was door oxydatie als weerstand gaan fungeren en daarbij was 1 van de dikke draden zelfs doorgebrand.
Die stekker zit links achter het grote chromen deksel.