Ducati ST2 goede motorfiets voor beginners ?

joviaan

MF'er
13 aug 2001
58
0
friesland
Hallo allen,

Ik ben nieuw hier en val maar meteen met de deur in huis. Ik droom al heel vele jaren van een motorfiets. Tot begin dit jaar was de vlam een beetje uitgedoofd, maar na een bezoek aan de motorbeurs op de Heizel (Brussel) ben ik helemaal verloren.

Ik heb nog nooit met een motor gereden en moet dus m'n rijbewijs halen. In België kan je blijkbaar kiezen tussen 6 lessen en een tijdje een leerperiode in acht nemen (max. een jaar) om dan je examen te doen of 8 lessen en dan bijna meteen je examen doen. Voor mijn geval lijkt het verstandiger de eerste optie te kiezen, zodat ik wat kan leren.

Maar dan moet ik uiteraard al een motorfiets hebben (in het tweede kun je denk ik makkelijk die van de rijschool gebruiken). Is het echter verstandig om, als je nog nooit met een motor hebt gereden en bij wijze van spreken niet weet waar de koppeling staat, dan maar meteen met een ST2 te beginnen, want da's mijn droommotor momenteel ?

En is een tweedehands verstandiger in dit geval dan een nieuwe ?

Dank bij voorbaat.
 
Nog een Belg!!!!! :} :} :}

Belgen roelen jongens :)
EneeuhH.. na die 8 uurtjes ben je echt nog niet klaar voor het examen.. heb'k zelf uit de eerste hand mogen ontdekken. (3e keer goede keer).
Geen idee wat die ST2 is, dus daar laat'k me niet over uit.

Je weet trouwens zelf ook dat de kans op pech (vallen enzo) in het begin veel groter is dan als je ervaren bent dus een 2ehands motor is zeker geen slecht idee. Kosten toch iets minder mocht je iets meemaken
_________________
http://www.pricewatch.be/images/mybike/ (Mijn Suzuki GSX-R600) http://www.pricewatch.be/cossiepower (My brothers high performance car)

[ Dit Bericht is bewerkt door: poohbeer op 2001-08-13 14:05 ]
 
Ik zou zeker beginnen met een tweedehands.


Ps, voor alle andere, een ST2 is een toer/sport motor van Ducati, een soort VFR.
 
Hey Mario,

Een tweedehandsje is zowieso aan te raden in verband met de kosten. Dat gezegd moet ik bekennen dat mijn tweedehandsje toch nog best prijzig was en ik dus alsnog het zaadje ben als er wat gebeurd.

Ik wel bewust gekozen voor een motor zonder volledige kuip dus als ik dan toch een schuiver maak ben ik niet meteen een arm en een been kwijt om de kuip weer op te knappen.
 
Ik zou zeker niet met een ST beginnen.
Alles behalve.

Ik ben wel heel erg klein begonnen, maar ik zou eerder met een oude Kawa ER5 of een honda CB500 beginnen.
Dat zijn rustige en zeer vergevingsgezinde fietsen. Want ookal is die Duc ST een toerbak, hij is alles behalve vergevingsgezind. Vergis je je in een bocht, en schat je die verkeerd in, en je denkt te kunnen gaan remmen, zal een Honda daar geen krimp om geven, een Duc echter zal zich oprichten in de bocht met alle gevolgen van dien.....
En bochten zijn al niet gemaakt om te gaan remmen.....


Doe alsjeblieft lekker normaal, en koop een goedkope en lichtere toerbak. Dan maakt het ook weinig uit als je een keer onderuit schuift.

Succes met je keuze.....

Mustang

 
Ik wel bewust gekozen voor een motor zonder volledige kuip dus als ik dan toch een schuiver maak ben ik niet meteen een arm en een been kwijt om de kuip weer op te knappen.
Wat een redenering.. je neemt een lelijke motor opdat je je mooie motor niet meer mooi zou moeten maken alstie lelijk is geworden >:)
 
Op 2001-08-13 14:34, schreef MartijnL:
Ik wel bewust gekozen voor een motor zonder volledige kuip dus als ik dan toch een schuiver maak ben ik niet meteen een arm en een been kwijt om de kuip weer op te knappen.
Wat een redenering.. je neemt een lelijke motor opdat je je mooie motor niet meer mooi zou moeten maken alstie lelijk is geworden >:)

Maar geen verkeerde redenering...
Ik ben ook op een lelijk oud hok begonnen en vallen daarmee kost gewoon een stuk minder.... ( we blijven hollanders he :P )

Je kunt natuurlijk ook een zgan GSXR600 kopen en daar binnen een jaar 2 keer goed mee op je plaat gaan... eens kijken wie het financieel het langste volhoud })
 
Hehe, ik ben inderdaad een zuunige hollander (niet eens een Zeeuw). Maar om nou te stellen dat een motor zonder kuip lelijk is ?

Verder kan ik me wel bij Helldesker aansluiten ;) })
 
Ai, ik heb weer iets in gang gestoken. :9

Hallo Martijn; nog eens bedankt voor de tip (this here boy showed me the way). :)

Tja, het zal sowieso niet voor het einde van dit jaar zijn. Ik wacht in ieder geval tot het nog eens een motorbeurs is in Brussel, maar alle info is welkom en hoe meer hoe liever.

Dat van het stuurkarakter in de bocht is wel interessant... En rationeel bekeken zou ik ook niet met een nieuwe Golf GTI hebben willen rijden toen ik de eerste keer achter het stuur stapte van een wagen. We zien wel. Suzuki GSX 750 F is ook een kanshebber trouwens: niet zo duur en vind ik ook mooi, maar wel met kuip })
 
Mario, zo is't hier altijd hoor. Styelletje Nederlanders he, niks mee aan te vangen })

BTW, 2 keer helldesker? Bedoel je die eerste crash ook of heb je nog een minder leuke toekomst voorspelt voor me?

BTW, ik persoonlijk vind zo'n halfkuip gedoe aartslelijk.. maar er zijn vast ook mensen die mij en m'n gsxr aartslelijk vinden. :)
 
Begin gewoon met een tweedehandsje: dat is een stuk goedkoper bij een aksident. De kans is om in je eerste twee jaar iets vervelend mee te maken is namelijk zeer groot. Ook kan het geen kwaad om qua vermogen een bescheiden motor te nemen.

Een ST2 is natuurlijk erg mooi, maar waarom niet beginnen op een tweedehands van pak 'm beet 10.000 piek?


 
Zie deze site maar eens... http://www.student.kun.nl./wouter.timmer/index.htm (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.student.kun.nl./wouter.timmer/index.htm)

( Effe voor de duidelijkheid, ik heb hem niet gevonden... ( in supersport is een soortgelijke discussie gaande...)
 
Ik merk het, en dan te bedenken dat ik hem van jou heb, via het Grand Prix Legends forum :+
 
2 uit turnhout :?
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

"kernfysicus" whehe, droog! :)

maar euhh.. leeftijd, ....... meer info!!

[ Dit Bericht is bewerkt door: poohbeer op 2001-08-13 21:24 ]
 
ROFL ;)

25 kw rijbewijs >

Plaatje_Rijbewijs_24kW.jpg

 
oke, Revolution , jij was eerder met dat toffe plaatje :)

Plaatje_Kleding_Crash.jpg


"ik kwam van rechts"


Waarom beginnen met een tweedehands motor?

-Je gaat vallen (kans is in het begin behoorlijk aanwezig, al is het maar stapvoets)

-Verkrampt rijden (die 100pk voelen waarschijnlijk naar aan, net als die "30.000 gulden")

-Slechter is beter (laat je hightech motor niet alles oplossen maar ga zelf voelen waar de grenzen van de zwabber CB250 ligt)


[ Dit Bericht is bewerkt door: BertV op 2001-08-13 21:38 ]
 
Kernfysicus = fictief beroep
leeftijd = tja, net de kaap van de 30 overschreden :(
Turnhout = sinds een jaar en enkele maanden, ben van Brabant, rond Brussel en daar ook de laatste zes jaren gewoond voor we naar Turnhout verhuisden
 
Heeft Poohbeer eindelijk iemand om mee te rijden :}
Jammer alleen dat zijn motor nog in kreukels ligt. :(

Heeft iemand trouwens pics van zo'n ST2? ben erg benieuwd!
 
Dat ziet er erg heftig uit voor een eerste motor! Wel mooi overigens.

Ben zelf een jaar geleden begonnen op een TDM 850 uit 91 en ben er zeer tevreden over ... En uiteraard ben ook ik (of liever gezegd zijn WE) al een keer onderuit gegaan (olie op een rotonde). Heb gelukkig veel vergoed kunnen krijgen van het waarborgfonds .. maar die eerste krassen op een bijna onbeschadigde motor zijn toch wel zuur hoor ;( ;(


_________________

Greetings
Bascy

[ Dit Bericht is bewerkt door: Bascy op 2001-08-13 22:59 ]
 
Terug
Bovenaan Onderaan