Duur verkoop

Hoe lang stond jou motor te koop?

  • minder dan 2 weken

    Stemmen: 16 37,2%
  • 2 weken tot een maand

    Stemmen: 9 20,9%
  • 2-3 maanden

    Stemmen: 3 7,0%
  • 3-4maanden

    Stemmen: 0 0,0%
  • 5-6 maanden

    Stemmen: 1 2,3%
  • 6-9 maanden

    Stemmen: 1 2,3%
  • Laten we het daar maar niet over hebben...

    Stemmen: 13 30,2%

  • Totaal aantal stemmers
    43

rvh

MF veteraan
28 nov 2001
10.381
8.272
Ergens in Zuid-Holland
Ik ben benieuwd. Regelmatig zit ik op marktplaats door de motoren te bladeren en regelmatig kom ik dezelfde motoren tegen.

Hoe lang duurde het bij jouw dat je motor eindelijk verkocht was? En hoeveel is er van jouw vraagprijs afgegaan totdat ie verkocht was?
 
Ik heb mijn motor nog nooit verkocht, dus daar kan ik niet over meepraten.

Maar als een motor al weken op marktplaats staat, dan moet het toch wel een gaar hok zijn? Als ie zo goed was, was ie vast al snel verkocht ;)
 
twee weken geloof ik. Heb er iets minder voor gehad wat ik wilde. Maar ik heb de motor erop laten staan om te kijken of ik er nog reacties op kreeg. Niet dus. Dus ik ben niet ontevreden.
Degene die hem gekocht heeft is nu ook aangemeld dacht ik, dus als je meeleest, hoe bevalt hij? (Nick uit A.doorn)
 
Mijn Monster 600 (bj. 96) was binnen twee dagen verkocht... voor de vraagprijs. En zover ik kan beoordelen was die niet eens zo laag *D . Zeker omdat er nog een 10.000km beurt moest gebeuren. En hij had een klein deukje in de tank.
 
Mijn Suzuki GS500 E Challenge heeft ongeveer 6 maanden te koop gestaan (weet het niet precies meer) en er is 900 euro van de prijs gegaan :( dit was uiteindelijk de helft van de aanschaf waarde, een jaar ervoor! (4000 kilometer)

Kon hem zelf niet verkopen (niemand wilde hem) dus heb hem maar ingeruild...dan doet het financiele verlies ook minder zeer, omdat je op iets beters naar huis rijd! :]

Maar ik baal(de) wel dat ik de helft heb afgeschreven in 1 jaar tijd...

@ SVDIRK: ik heb hem er ook op gehad en er werd ontzettend laag geboden, meerder malen hebben mensen gebeld en hebben we een afspraak gemaakt, maar zijn nooit op komen dagen! Mijn ervaring is slecht met Marktplaats...maar mijn GSje was geen HOK ;) Hij staat trouwens nog te koop:

http://www.motoroccasion.nl/data/zakelijk/advertentie/framein/details.asp?Idnr=92569&KlantId=1632 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motoroccasion.nl/data/zakelijk/advertentie/framein/details.asp?Idnr=92569&amp;KlantId=1632) (weet ff niet hoe ik een link moet maken)

Ik heb er 1500 euro voor gekregen... ;(

 
Laatst bewerkt:
Kon hem zelf niet verkopen (niemand wilde hem) dus heb hem maar ingeruild...dan doet het financiele verlies ook minder zeer, omdat je op iets beters naar huis rijd! :]

Maar ik baal(de) wel dat ik de helft heb afgeschreven in 1 jaar tijd...

Ik heb er 1500 euro voor gekregen... ;(

Vindt je het gek ?
Je heb er teveel voor gevraagd op Marktplaats.
Je gunt de dealer wel een koopje en een particulier niet.
 
Mijn '91 FZR1000 staat nou een weekje of 6 geloof ik te koop. Vraagprijs gezakt van 3400 naar 2995 euro, en met dat laatste bedrag is de bodem aardig in zicht gekomen vindt ik.

Ik wilde hem verkopen om een goedkopere (schade) 1000 te kopen als donor voor een streetfighter, maar die 1000 van me gaat echt niet voor nog minder weg, dat verdom ik, daar is hij echt technisch en optisch te netjes voor.

Dus we wachten braafjes af en hopen op een serieuze koper die voor een heel redelijk bedrag graag een beest van een motor wil hebben, welke in uitstekende staat van onderhoud verkeert.


(zooo, gelijk een beetje reclame gemaakt ;) )
 
Mijn 13jr. jonge kawa KLR650 vorig jaar in Mei, zodra de mensen hun
vakantie geld krijgen. Binnen 5 dagen was ie verkocht.
full
 
Laatst bewerkt:
Binnen een week had ik mijn Magna 750 cc verkocht voor een zeer goede prijs. Ik had er zelfs twee kopers voor en koper twee had gezegd de vraagprijs te willen bieden als koper een wilde afdingen. Koper een wilde de motor toen helemaal graag hebben :)
 
Een Magna VF700 welke ik gekocht had om op te knappen binnen 2 weken verkocht voor 100 Euro onder de vraagprijs. Deze was dan ook wel lager dan de gemiddelde vraagprijs voor dit type en bouwjaar, omdat ik er toch genoeg winst op maakte.

[edit]bleek zelfs al binnen een week te zijn na het topic nogmaals gelezen te hebben: Honda Magna VF700C te koop
 
Die van mij staat nu 2 weken te koop, veel reacties maar nog geen echte geintresseerden.
Dus neem contact met me op.

full




:] :] :]
 
je kan je motor veel beter ook in de viavia krantjes zetten,de mensen die daar in neuzen hebben igg geen 8-) internet en geen flauw benul waar alle :? anderen soortgelijke motoren tekoop staan. :}

je kunt op marktplaats je oldtymermotor gratis tekoop zetten door eerst een opknapper advertentie met bijpassende foto te plaatsen waarop geboden mag worden en deze adv de volgende dag te wijzigen in wat je werkelijk hebt staan,maar belangrijk laat het weer op bieden aankomen anders verwijderen ze je adv. ;)
 
Laatst bewerkt:
Hoi
Vorig jaar stond mijn Firestorm een maand te koop..geen reacties, toen twee maandjes gewacht met het opnieuw plaatsen. Daarna binnen twee weken verkocht wel van 6200 gezakt naar 4800. Klint erger dan het is het was maar 200euro minder dan ik er eigenlijk voor wilde hebben. Op dit moment staat mijn RF600R een kleinen twee maanden tekoop en wordt a.s. week opgehaalt door een gelukkige koper :) . Wel weer gezakt met me prijs van 2700 naar 1900. Maar dat is ook maar weer 100 euro minder dan mijn minium prijs. dus redelijk :) :)
En nu lekker :] op mijn TL1000R
 
Mijn Suzuki RMX 50 was verkocht na 5 dagen. Vorige donderdag zijn ze hem komen halen. Met deze eindigd een hoofdstuk in mijn leven en slaag ik een nieuwe bladzijde open ! Op naar mijn 500 cc :)

Probeer http://www.2dehands.nl (www.2dehands.nl) of .be, koopjeskrant.be .
 
In het voorjaar verkoopt heyt ook stukken makkelijker dan nu.
@bear: met 2x verkopen onder je minimumprijs zou ik toch minder vrolijk van worden :?


Ja,... je hebt een beetje gelijk, Maar het was nou niet echt heel veel onder het minium prijs. Dus er was mee te leven. Het is gewoon zo dat je na een aantal maanden lichtelijk hopeloos begin te worden.
 
@ Elevator: in eerste instantie vroeg ik er veel voor, omdat er op marktplaats altijd belachelijk lage prijzen worden geboden...ik wilde kijken of er iemand in de buurt zou komen van mijn echte vraag prijs...dat gebeurde niet, dus ik heb erop gezet dat ze een bod moesten doen...op de site niet hoger dan 1700 (heb ik een email gestuurd, niks op gehoord) en telefonisch meerdere keren een bod gehad van 2100 euro, maar die mensen zijn niet geweest...als ik hem dan toch weg moet doen voor een voor mij veel te laag bedrag, dan ruil ik hem liever in dan dat ik ermee moet zeulen en afspraken moet maken met mensen die niet komen!
 
Zelf ook al redelijk wat gekocht en verkocht via Marktplaats.

Het criterium op Marktplaats is duidelijk de prijs.
Persoonlijk vind ik dat een hoop mensen ook veels te veel vragen voor hun motor.

Het is gewoon een kwestie van vraag en aanbod (en het aanbod is heel erg groot).

Er staan soms oude beestjes te koop voor de prijs van wat ze toen bijna nieuw hebben gekost.

Mijn ervaring is dus, vraag er iets minder voor en het is veel vlugger verkocht.
 
en koop voortaan ook zelf de motor voor een zacht prijsje in dan weet je gelijk dat je je geld grootdeels weer terug ziet bij verpatsen *D
 
Terug
Bovenaan Onderaan