Een gear display

Philippe

MF'er
8 feb 2002
83
0
België
Hey,

weet er iemand hoe je zo een gear display moet monteren? ik vind dat wel handig want soms denk ik heb ik nu nog een versnelling over of niet en dan probeer ik nog eens te schakelen en neen ff snelheid kwijt :(
 
Voor de eerste 3 versnellingen weet ik de theoretische topsnelheid wel uit me hoofd. Dus ff kijken hoeveel toeren je draait en wat voor snelheid je hebt en daarmee je versnelling gokken...

(Gewoon gokken staat zo dom)
 
ik heb de Datatool, bevalt goed...aansluiten is makkelijk, paar draadjes maar aan elkaar solderen.....maar om nou te zeggen dat ie echt nodig is? nee dat niet, maar heel soms wel es makkelik....
 
ff wat pics voor de mensen die denken waar lullen we over: :)

full
 
Het lijkt me wel handig, vooral als je begint met motorrijden en het ziet er ook nog eens mooi uit.

Maar 100 euro? Afzetters.
Dit kan nooit veel voorstellen en iemand met een beetje verstand van electronica moet dit kunnen nabouwen.
Het is hobby en dat mag wat kosten, maar dan moet je er wel wat meer voor terugkrijgen.
De helft van die prijs lijkt me al meer als genoeg voor zoiets.
 
kan tot 5 tellen, en zit dus op m'n motor van eeeeeeeeen, twee, drieeeee, vieeerrrrr, en vijffffffff *D *D , 'k heb een ouwebrik kom dus niet verder als tot vijf, als ik een nieuwe brik koop moet ik misschien eerst naar school toe om tot 6 te kunnen tellen ;)
 
Misschien handig linkje: DiGi Connection Knowledge Base

http://www.bohnarmor.com/digi.asp (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.bohnarmor.com/digi.asp)

En anders ff zoeken met http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF8&q=datatool+digi&btnG=Google+zoeken&lr= (Google). Echt de wereld info over het apparaat te vinden.
 
Laatst bewerkt:
Ik heb een oude Honda CB650SC waar gewoon standaard een LCD schermpje in het dashboard zit, waar je af kan lezen welke versnelling je zit.

Echt handig, vooral voor m'n vriendin die hopelijk snel haar rijbewijs haalt. :)
 
Daar hebben ze toch de toerenteller voor uitgevonden? Als je maar in het goede toerenbereik zit is de versnelling niet boeiend. Waarop moet je zo'n ding eigenlijk aansluiten? Een schakelaar op je schakelpedaal?
 
Daar hebben ze toch de toerenteller voor uitgevonden? Als je maar in het goede toerenbereik zit is de versnelling niet boeiend. Waarop moet je zo'n ding eigenlijk aansluiten? Een schakelaar op je schakelpedaal?

Dat klopt wel, maar als beginneling (zoals ik)is het toch wel handig , vooral bij het terug schakelen.
En waar je zo`n ding op aansluit weet ik ook niet , maar het lijkt me dat je het op de elecktronica van de motor aansluit en daarom het ook niet overal op past. Iemand had hier namelijk gepost dat hij maar een paar draadjes hoefde te solderen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan