een rs125 kopen..

25 mei 2004
40
0
hakendover
Voor m'n vriendin zoek ik een lage moto (want haar beentjes zijn niet zo lang :X ) onder de 25KW (want ze is slechts 19) en eentje die ze kan rechthouden zonder al te veel problemen (want zo'n super-sterke beerin is het nu ook weer niet :} maar het is een lieveke :} )
Nu heb ik er eentje gevonden van 2001 voor 2500euro. Met slechts 5500km op de teller.
Hij is na X km vastgeslagen en toen is de hele cylinder en de piston vervangen geweest onder garantie...(dus ik veronderstel tijdens de rodeer-periode)
Er staat geen krasje op, de banden en de ketting zijn nog ok... en om eerlijk toe te geven (als SV650 rijder) hij rijdt goed!!!! Had ik nooit gedacht van zo'n licht kleine motor!!! Nuja;... op lage toeren valt het natuurlijk wel dik tegen in vergelijking met m'n 650 twin :Z

Kan iemand me vertellen wat zoal de kosten zijn die je hebt aan een tweetakter als die rs125 van Aprillia? (om de zoveel km een nieuwe piston, en een nieuw ditje en een datje... enz)
Kan iemand me (stel met een gemiddelde rijstijl) het verbruik laten weten?
Kan iemand me vertellen hoeveel kilometers je ongeveer doet met 1L olie?

En (als afsluiter) kan iemand me vertellen of dit eerder een aanrader of een afrader is? Of er nog iets van de prijs moet of dat eigenlijk alles redelijk Ok lijkt.
cataloguswaarde van eentje van 2000 is 2185euro en eentje van het jaar2002 is 2715euro... die van 2001 ben ik vergeten vragen :(
 
Laatst bewerkt:
Ik zelf heb geen ervaring met het nieuwe model van aprilia, een vriend van mij echter wel. Je hoort veel vervangen cilinders wat ik eigenlijk al een link punt vind, maar wat ik nog erger vind is dat ze in het nieuwe blok plastik tandwielen gebruiken voor de oliepomp, en de waterpomp (oliepomp kan ook balansas geweest zijn). Die plastik tandwielen lopen op een gegeven moment stuk, met als gevolg geen koeling, of geen olie, als je er op tijd bij bent dan is het geen probleem. Bij die vriend van mij was echter het hele blok vastgelopen. En ik meen dat er meer mensen hier op het forum waren die die plastike tandwielen stuk hadden. Het oude type heeft geen plastike tandwielen.

Wat ik wel moet zeggen is dat 125 cctjes redelijk hoog zijn, om de 10 000 km ongeveer zuiger wisselen, en voor de rest is het onderhoud redelijk standaard, alles op zijn tijd controleren en schoonmaken en vastdraaien.

Ik heb een mito gehad en ik heb er geen problemen mee gehad, alleen persoonlijk zou ik als ik mocht kiezen niet meer voor een 125 cctje gaan als 25 kW fiets. En voor 2500 euro zijn er ook goede lage 4takters te vinden.

Succes iig :]
 
alvast bedankt voor de (snelle) reactie, maar het prbleem is niet enkel die korte beentjes :X ... op zo'n moment heb je dan al direct een shopper tussen je benen of een loodzware old-timer(die ze ook nog wel mooi vind... maar te lomp). Een viertakter weegt ook al iets zwaarder als zo'n kleine ( en lees daarbij ook nog: superlichte) 2-takt...

Ik ga voorlopig wachten op meer reacties en meer ervaringen...
Even over die plastic tandwielen: normaal gezien is zo'n probleem wel gekend bij de dealers hé... en bij een regelmatig onderhoud bij eenzelfde (echte) aprillia-dealer zal dat wel tijdig vervangen worden veronderstel ik... :? niet :?
 
Nee die tandwielen worden alleen vervangen als ze stuk gaan want dan moet het blok open meen ik, of iig voor een groot deel. En je merkt ook pas dat ze moeten vervangen worden als ze stuk gaan, en het nare is dat je dan tegelijk ook meestal te laat bent.En over dat gewicht, tjah ik heb nu een VFR400R en ik kan niet zeggen dat deze erg veel zwaarder aanvoelt dan die 125cc Mito. Dit omdat de blokken van zwaardere motoren toch wel wat lager liggen. Je zou haar er gewoon op een paar verschillende moeten laten zitten en rijden dan weet je snel genoeg of ze het te zwaar vind of niet. Over het algemeen zijn 400cctjes niet zo heel zwaar hoor.

En ik denk dat het probleem bij dealsers wel bekend is van die tandwielen, maar een 2takt vraagt nou eenmaal meer liefde en aandacht, maar als je voor een 125cc zou willen gaan zou ik of het oude type RS125 pakken of een Mito. Het nieuwe model tjah ik hoor er alleen maar slechte verhalen van.
 
Ik zelf ga binnenkort beginne lessen, en heb dus ook al zitten rond kijken, horen, vragen stellen, over welke 125cctjes enzo...

Nu zou ik zelf eigenlijk ook wel die RS125 willen kopen. En heb ook daar eens over rond gehoord, en de meeste vinden het toch wel een fijn fietsje, ook technisch. Nu weet ik niet hoe dat dat juist zit met het 2003 model omdat ik daar ook niet specifiek veel over te horen heb gekregen, gewoon algemeen de RS125. Nu over de mito, heb ik ook navraag over gedaan, en technische gegevens van opgezocht en vergeleken en ... En ook dat lijkt me wel een fijn fietsje om mee te beginnen, alleen zou ik ook wel is eerst op een paar 25Kw een test ritje willen maken als ik mijn rijbewijs heb, om het dan aan de lijve te ondervinden wat de verschillen zijn, hoe ze aanvoelen enzo... Maar ik denk dat die aprilia zeker geen slechte keuze is ook dat je spreekt over het 2001 model. En de prijs/kilometers vind ik zeer goed meevallen, ik heb hier in belgië ook eens zitten rond kijken op 2dehands.be en daar ligt de prijs, voor het ongeveer even veel aantal kilometers te hebben gedaan, rond de 3000 - 3500€ soms zelfs meer, maar dat vind ik dan geen redelijke prijs meer.

Dus ik denk dat je daar wel goed zit, maar zoals peter zei, probeer eens een paar fietjes uit en kijk welke haar nu echt bevalt ;) :]
 
Heb al 2 jaar men RS 125 en zal er is even iets over vertellen.

'T is een hele lichte fiets (114kg droog) en stuurt dus haarscherp en heel snel. Het vermogen is laag maar piekerig, geeft extra fun aan de fiets. Na enkele maanden heb je het vermogen onder de knie en dat ben je dus snel beu.
Tweetakt vraagt veel onderhoud wat je dus ook zelf kan doen, is niet zo moeilijk als bij viertakt. Het zuipt natuurlijk olie (hou het niet echt bij maar dacht zoiets van 1l per 1000km) maar das normaal voor tweetakt. Zuigerwissel om de 13K om het veilig te houden (vastlopers vermijden). Steeds braaf warmrijden, goede olie gebruiken, op tijd onderhoud laten doen. Om heel eerlijk te zijn zou ik 'm toch niet aanraden. Weet niet hoe het is met anderen, maar ikzelf heb er heel veel problemen mee gehad. Zout in carb tijdens winterweer, achtervering kapot gegaan, powervalve stuk, vastloper gehad: cilinder, zuiger, lagers,... naar de kl*ten, relais vd knipperlichtjes kapot, batterij dood,...

Maw, al enorm veel kosten gehad aan een fiets die ik zo snel mogelijk kwijt zou willen B| moet spijtig genoeg nog even rijden voor dat ik een dikke mag rijden. Nog even geduld voor mij dus.

Besluit: mijn was mss een maandagochtendproduct, kan zijn dat anderen er minder last mee hebben, maar raad het je toch af.

greetz,

Bas
 
Noujah powervalves zijn inderdaad ook nog een punt, bij een andere vriend van mij is die ook vervangen geweest, het zijn gewoon gevoeligere fietsen, als je het niet erg vind om problemen op te lossen dan is het perfect. Maar ik denk voor een meisje dat ze al dat gezeik niet echt zoekt, gewoon een fiets die het doet als je zin hebt, en waarbij je ook echtniet bang hoeft te zijn dat ie ooit stilvalt, en die risico's zijn idd bij een 125cctje wat hoger. Het is alleen zo dat veel ex-brommerrijders het als enige optie zien, ik eigenlijk ook om eerlijk te bekennen, ik was het snel beu ook al stuurde het retestrak. Maar nu ik een 4takt heb moet ik eerlijk zeggen dat je makkelijker ergens heenrijd, dat het toch allemaal wat functioneler is. Maarjah het ligt er maar net aan wat je wil en waar je het voor wil gebruiken, 125cctje en snelweg is absoluut niet te doen, jah ik weet het het kan wel, maar nu ik een 4takt heb gereden voor een langere tijd met kuip dus neit zo'n lesfrikandel moet ik toch zeggen dat het idd niet zo geschikt is.
 
ga nou voor een gs500e...
net zo goedkoop in aanschaf, goedkoper in onderhoud, en veel meer motor...
 
ga nou voor een gs500e...
net zo goedkoop in aanschaf, goedkoper in onderhoud, en veel meer motor...

smaken verschillen, en al een geluk :) Dan denkt een mens van "nu weet ik wat ik me ga aanschaffe" late ze je toch nog twijfelen :9

maar ff serieus, ik zou de motor niet alleen gebruiken om eens met goed weer buiten te komen maar ook voor dagelijks gebruik, en ook ik zoek gewoon een goede motor, die niet om de 2 maand bij de garagist staat, die lekker rijd, der fijn uitziet en die me niet al te kostelijk is in aankoop. Een bedrag van 4000€ zou ik wel kunne vrijmaken (helm, pak,... enzo... bedrag inbegrepen) dus mja, wat zijn dan nog opties?

Ik had mijn zinnen ook al gezet op een 125cc omdat blijkbaar als je een ...CC hebt en deze naar 25Kw laat zetten deze dan op papier niet meer terug te zetten zou zijn. En omdat er nu niet zoveel mooie, fijne, toch iets of wat snelheid, ..., 125cctjes zijn... had ik ook al gedacht aan de RS125, ook de mito heeft door m'n hoofd gespookt.

Nu, ik heb nog wel even tijd voor ik een fietsje ga kopen dus ik kan nog wat nadenken, maar toch, ik wil wel een degelijke fiets kopen dus...? andere opties?

alvast bedankt :)
 
ga nou voor een gs500e...
net zo goedkoop in aanschaf, goedkoper in onderhoud, en veel meer motor...
Misschien helemaal geen slecht idee, maar die voldoet voorlopig niet aan de eisen:
* licht
* en ze moet met haar voeten op een VEILIGE manier aan de grond kunnen komen.

Voor mij is het tegenwoordig allemaal geen probleem, aangezien ik ondertussen 21 ben geworden... en in België mag niet zowat elke moto op 25kw gezet worden! En daar geld de regel: eens ingeschreven, altijd ingeschreven. Dus een betere 4-takt omzetten naar 25kw... zet het maar uit je hoofd!
op dit moment uitgelsoten: suzuki sv650, honda CB550e
nog te bezien: Suzuki water wolf, rs250, kawa er500

En als er dan niets anders opzit... tja ... dan is het de rs125

Blijkbaar zijn er alleen negatieve ervaringen mee... Misschien iemand die positief erover is eens aan het woord laten? Dan heb ik tenminste verschillende meningen gehoord?
 
Laatst bewerkt:
Blijkbaar zijn er alleen negatieve ervaringen mee... Misschien iemand die positief erover is eens aan het woord laten? Dan heb ik tenminste verschillende meningen gehoord?

Zoals ik eerder boven in het topic gepost heb, er zijn nog al een aantal topics over de RS125 vs mito en gewoon over de RS125. Daar had ik ook al een heel aantal vragen gesteld, en daar ben ik goed geholpen :} en inderdaad de meningen verschillen. Maar zoals je zei, in belgië 1x 25Kw altijd, dus daarom dat ik een +125cc uit m'n hoofd had gezet. en omdat ik dan toch nog wel een redelijk fijne fiets wou bleek dat de Cagiva mito en de RS125 zowat de enigste leken te zijn die nog wat vooruit wilde, en er nog een beetje goed uit zagen (zien) ook :)

de mito is nog wel iets kleiner als de RS125 wat misschien goed is voor je vriendin, alhoewel dat de RS125 ook niet extreem groot is. Het schijnt een fijne fiets te zijn, leuk voor in de bochten, heeft toch een top van +-170km/u (hangt dan weer van verschillende factoren af), het is ja inderdaad een 2takt dus vraagt iets meer onderhoud, maar persoonlijk naar de reacties die ik gelezen heb denk ik wel dat het een fijne fiets is. Nu hoor je mij misschien binnen kort een heel ander verhaal ophangen nadat ik eens een test ritje heb gemaakt :X of misschien ook net niet :+ Allezins, neus eens wat rond tussen andere topics en je vind echt een hele boel terug. Ik hoop dat je er uit geraakt, ik ook trouwen :X en moest je nog wat eigen ervaringen hebben, mag je ze me altijd laten weten ;)
 
De RS125 en mito zijn allebij met een hoog zitje en het blok ligt hoger, een er500 heeft een heel erg laag zadel net als een zxr400 de gewichtsbeleving van het overeindhouden is hetzelfde alleen voor en achteruitduwen word een ander verhaal...
 
Zeker nog nooit stilgestaan bij een zzr 250 :?

- Motor is binnen de 2500 zeker zeer goed te kopen, in goede staat
- de nieuwere (vanaf 1998 geloof ik) is std 25kw
- de oudere zijn 26,4 maar zet em op de testbank en hij haalt dat nooit, dus is GOED te verzekeren met uitdraai (vraag wel om een handtekening op de uitdraai zelf van je verzekering)
- ze zijn goedkoop in onderhoud
- hebben een volle kuip
- draaien lekker veel toertjes
- zien er gewoon goed/leuk uit
- heeft een top van max 170 (en draait makkelijk 140)
- weegt 140 kg droog en 160kg helemaal zeiknat :)
- Is vrij laag, maar kan je hoger zetten dmv de vering (kan allemaal standaard hoor) (ik, 1.90m had em op de 1na hoogste stand staan, maar iemand van 1.65 kan er ook makkelijk op, vering in de 1na laagste stand)


suc6!

[me]smitjr die 12.000 pleziervolle km's heeft gereden op een zzr 250![/me]
 
Zeker nog nooit stilgestaan bij een zzr 250 :?

- Motor is binnen de 2500 zeker zeer goed te kopen, in goede staat
- de nieuwere (vanaf 1998 geloof ik) is std 25kw
- de oudere zijn 26,4 maar zet em op de testbank en hij haalt dat nooit, dus is GOED te verzekeren met uitdraai (vraag wel om een handtekening op de uitdraai zelf van je verzekering)
- ze zijn goedkoop in onderhoud
- hebben een volle kuip
- draaien lekker veel toertjes
- zien er gewoon goed/leuk uit
- heeft een top van max 170 (en draait makkelijk 140)
- weegt 140 kg droog en 160kg helemaal zeiknat :)
- Is vrij laag, maar kan je hoger zetten dmv de vering (kan allemaal standaard hoor) (ik, 1.90m had em op de 1na hoogste stand staan, maar iemand van 1.65 kan er ook makkelijk op, vering in de 1na laagste stand)


suc6!

[me]smitjr die 12.000 pleziervolle km's heeft gereden op een zzr 250![/me]



lijkt me ook een veel betere keus ...ik denk dat je vrouwtje niet zo'n 2takt fanaat is ofzo? anders is een rs125 ideaal, maar zoals gezegd vraagt het toch wat onderhoud.

ik zou een ZZR250 geschikt vinden
 
heb voor mijn zx6r ook een appie 125cc gehad!

is nie zo goed bevallen door:

-hoge kosten aan onderhoud!
-Wanneer je iets te lomp doet heb je kans op motor schade!

mijn vriendin heeft nog een 125cc en die is laatst op de snelweg vastgelopen
met alle gevolgen van dien (niet aan mijn meissie gelukkig) hele moto beschadigd, zuiger kapot, zuiger wand beschadigd!

nou weet ik met iets proff onderhoud moet dit te voorkomen zijn, maar

deze beesies hebben echt een goeie verzorger nodig!
 

mja... maar tegen een goedkopere prijs(want de eigenares wil er nog iets afdoen) kan ik dezelfde moto van 1 jaar nieuwer kopen met minder kilometers... Maar het is inderdaad ongeveer zoiets (zonder geel in de carneage)

Zeker nog nooit stilgestaan bij een zzr 250

Mja... probeer die maar ergens in België te vinden in een degelijke staat...
kzal vandaag nog zoeken! zeker geen slecht idee...
Ben je trouwens zeker dat het een 4-takt is? of is dit ook een 2-takter...
1m65 is geen probleem... ;) wel m'n vriendin is nog iets kleiner |(
 
heb er 12.000 km op gereden, geloof dat het een 4 takt is |(











;) jahoor, ben er erg zeker van dat het een 4takt'er is ;)
 
...en in België mag niet zowat elke moto op 25kw gezet worden! En daar geld de regel: eens ingeschreven, altijd ingeschreven. Dus een betere 4-takt omzetten naar 25kw... zet het maar uit je hoofd!...

Je kan in België wel een zwaardere motor terugbrengen naar 25kw en omgekeerd maar het kost enige moeite. Er stond ooit een artikel over in M&T. Je moet je motor dan verkopen aan iemand in Duitsland bv. en dan terugkopen en invoeren onder 25kw.
 
Ander alternatief gevonden... Want dat hopeloos gezoek voor een zzr250 is echt zinloos in België... Volgens mij hebben ze hier de markt van de kleine motoren helemaal dichtgegooid! En dat idee van kopen, verzenden en terug importeren... dat is maar goed voor de modellen die in België op "de lijst" staan... heb daar al achter gehoord toen ik begon te rijden... heb me uiteindelijk maar braafjes een SV650 gekocht en ik ben nog steeds tevreden!!!

Alternatief:
Cagiva planet 125cc
monocylinder, watergekoelde motor met nicasyl cilinder
trekt altijd "goed" op (met de 25kw dan)

In principe zou het dus niet meer nodig zijn de cylinders elke X kilometers te vervangen heb ik mij laten wijsmaken...

Motor is even licht als een rs, is minder nerveus omdat de powerband wat meer gespreid ligt en minder "piekend" is, is enkel een beetje duurder... van zithoogte heb ik GEEN idee...(dat is dus de laatste eis die moet voldoen :? )

PS: die plastieken tandwielen... wie daarop kwam ... die moet echt met z'n hoofd elders gezeten hebben als hij/zij aan het ontwerpen was |(
 
2 takt is voor racerij : niet voor openbaar gebruik. laat dat duidelijk zijn

misschien dat je in belgie zelf wat dealers kan bellen:die zullen vast wel weten wat een goed klein machientje is (4-takt)
 
... van zithoogte heb ik GEEN idee...(dat is dus de laatste eis die moet voldoen :? )

Ik weet niet in welke deel van motor forum kan op sport gedeelte staan maar was ook een vrouw/jonge damen (whatever) en die wou als ik me goed herinner een super sport kopen, maar die was ook nogal tamelijk aan de kleine kant, nu was er iemand die daar op reageerde met: dat zij ook niet groot was en zij haar motor had laten "verlagen" bij de dealer. Misschien is dit ook een optie, al is het misschien ook niet echt standaard te doen :?
 
Terug
Bovenaan Onderaan