Einde GP Belgie! Einde GP Assen?

biertje?

MF veteraan
6 jan 2002
1.507
0
Bezoek site
bron: nu.nl/sport


Voortbestaan GP België in gevaar

Uitgegeven: 18-7-2002 16:26

BRUSSEL - Het voortbestaan van de Grand Prix van België voor formule-1-wagens is in ernstig gevaar. Waarschijnlijk wordt deze wedstrijd voor het WK op het circuit van Francorchamps deze zomer voor het laatst gehouden.Dat komt doordat de Belgische senaat donderdag een voorstel heeft verworpen om de wet op de tabaksreclame voor enige jaren op te schorten. Er waren 31 voorstanders en 35 tegenstanders.

De wet op de tabaksreclame gaat op 1 augustus 2003 in. Het voorstel behelsde een uitzondering voor de Formule 1 voor twee jaren. Nu dit is afgewezen zal de Belgische wedstrijd op de kalender wellicht verdwijnen en worden vervangen door de Grote Prijs van Rusland of China.

-----------------------------------------------

bron: nu.nl/nieuws

Tabaksreclame vanaf november verboden

Uitgegeven: 18-7-2002 17:09

DEN HAAG - De meeste vormen van tabaksreclame zijn vanaf 7 november verboden. Vanaf die datum geldt ook een verbod op sponsoring van evenementen door de tabaksindustrie. In kranten en tijdschriften mag nog een paar maanden reclame worden gemaakt, maar vanaf januari 2003 is ook dat verboden.Dit vloeit voort uit de nieuwe Tabakswet die deze week in de Staatscourant is gepubliceerd. De wet bevat allerlei bepalingen die het roken moeten ontmoedigen en die stapsgewijs worden ingevoerd. Nu zijn ook de data bekend waarop de diverse onderdelen ingaan.

Aan jongeren onder de 16 mogen vanaf 1 januari 2003 geen sigaretten of andere tabakswaren worden verkocht. Op die datum wordt ook de beperking van het aantal verkooppunten van kracht en mogen in overheidsgebouwen geen tabaksartikelen meer worden verkocht. Voor rookwaar kunnen mensen dan alleen nog terecht in de tabaksspeciaalzaak of op speciale plekken in de supermarkt. Alleen in de tabakswinkel mag staks nog reclame worden gemaakt.

Rookvrije werkplek

De wet biedt mensen recht op een rookvrije werkplek en een rookvrij openbaar vervoer. Maar die bepalingen gaan pas in januari 2004 in.

Wie zich niet aan de regels houdt, kan een boete krijgen zodra de bepaling van kracht is geworden. Wat betreft het sponsorverbod, krijgen de TT in Assen en één autorace op het circuit in Zandvoort nog een half jaar respijt.


:(
 

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
0
42
Veghel
www.earracing.nl
Dat noemt men afspraken maken met de overheid. :j

Afgesproken was dat Assen tot 2006 tabakssponsering mocht behouden. Mede met dat sponsorgeld werd/wordt Assen verbouwd. :(
 

Martin-S

MF veteraan
19 mei 2002
2.668
0
40
Zijn ze nou helemaal van de pot gerukt?? Spa-Francorchamps, het mooiste F1 circuit ter wereld schrappen??? Hoe krijgen ze het in hun bolle harses.. :j :j

Laat ze toch lekker sigaretten reclame maken, ik ga d'r toch niet van roken. Ik weet zelf wel wat wel en niet goed voor me is. BAH!!!!
 

Revolution

MF veteraan
2 jun 2001
16.917
0
http://nu.nl/document?n=59721

Minister Borst heeft dit er nog net door gekregen, maar we hadden toch een demissionair kabinet wat geen belangrijke beslissingen meer zou nemen? :? Ook een wassen neus dus...

Krijg sterk het idee dat het oude Paarse kabinet nog even lekker bezig is zoveel mogelijk dingen erdoorheen te jagen voordat het nieuwe kabinet aan de beurt is. :(
 

laserpower

Die hard MF'er
14 jun 2002
330
0
almere
Politiek is een moeilijk te begrijpen zaak.
Blijf a.u.b toch stemmen, anders wordt groen-links te groot en kunnen we nog meer van dit soort verrassingen verwachten.
Laat Heineken de TT maar sponseren dat is ook beter te drinken dan die orangeboom shit.
 

Gizzmo

MF veteraan
8 jun 2001
9.152
0
51
Hallo, sinds wanneer heeft Assen tabaksreclame, dat is juist het mooie aan Assen, Rizla maakt vloeitjes, geen tabak, dus dit geldt niet voor Assen.
 

Ralfie

MF veteraan
10 jan 2002
13.286
15
"Rizla, ook te gebruiken voor het stelpen van kleine bloedingen na het scheren".

"Rizla, ook voor het opdeppen van uw omgevallen biertje".

Heeft niks met roken te maken!! :P
 

MartijnL

MF veteraan
22 mei 2001
1.301
0
www.gamersnet.nl
Marlboro Masters wordt ook lastig zo.

Tsja, het is al een hele tijd bekend. Dus echt heel onverwacht komt het niet. Ik vind het voor Spa-Francorchamps wel balen dat men de kwaliteit van het circuit niet meetelt. Spa is gewoon een speciale plaats op de kalender.
 

Ids

MF'er
27 aug 2001
249
0
Hoe gaan ze dat regelen met de motoren dan? Vb. Yamaha=>Malboro......
 

TurboTeunis

MF veteraan
Donateur
26 mei 2001
4.000
16
44
Lunteren
Marlboro heeft al aangekondigt dat het Yamaha volgend jaar niet meer sposort.
In veel Gp's zie je tegenwoordig al dat alle tabaksreclame weggehaald is dat wordt dus in NL ook het geval.
Als de TT tenminste niet helemaal verdwijnt '(
 

Ids

MF'er
27 aug 2001
249
0
Marlboro heeft al aangekondigt dat het Yamaha volgend jaar niet meer sposort.
In veel Gp's zie je tegenwoordig al dat alle tabaksreclame weggehaald is dat wordt dus in NL ook het geval.
Als de TT tenminste niet helemaal verdwijnt '(
Gaat goed.......nog ff en alle evenementen mogen in Den Haag aankloppen voor de centen......Straks mag bier reclame ook niet meer........

Eigenlijk een behoorlijk trieste ontwikkeling, aan de ene kant rijzen de coffeeshops de grond uit, drugs wordt aan alle kanten gedoogd (je kunt het gvd al op dokterrecept bij de apotheek halen) en men loopt moeilijk te doen over tabaks reclame.....

Kunnen we het geld van de flitspaal mafia niet gebruiken om de TT te sponsoren??? Dan weten we dat we toch nog ergens te hard voor rijden........
 

Joris

MF veteraan
11 dec 2001
6.227
0
42
Veghel
www.earracing.nl
Op zaterdag 20 juli 2002 19:17 schreef MartijnL het volgende:
...
Tsja, het is al een hele tijd bekend. Dus echt heel onverwacht komt het niet...
Het komt dus wel onverwacht, de regeling zou in 2006 op Europees niveau ingevoerd worden. Nu wordt dit dus 3 jaar naar voren geschoven, omdat Nederland (en Belgie) zo graag willen laten zien hoe goed we/ze zijn. Toch vervelend als een circuit of team een (langdurig) sponsorcontract heeft lopen.

:r
 

Soesoeki

MF veteraan
24 apr 2002
9.636
0
47
Kweenieh
De meeste circuits hebben inderdaad een afspraak dat de evenementen tot 2006 door kunnen gaan met de huidige sponsoring.
De regel van de tabaksreclame gaat namelijk wereldwijd in vanaf 2006.
Ik hoorde gisteren al op de BRT dat ze de GP van belgié volgend jaar gewoon een paar weken naar voren halen om zo voor de geplande ingangsdatum van de regeling te zitten. Kut is het wel. Wat denk je inderdaad van de Marlboro Masters. Vroeger was het gratis en nu kost het € 16. Volgend jaar????????? :?