Ek Most Overschaduwd door ongeval

Peter Politiek zou zeer ernstig gevallen zijn bij het EK 250cc in Most

Henk van der lagemaat werd achtste, Rob Filart 15de, in de 600cc wist van Kleef dertiende te worden en vielen Veneman en Winkel Uit.

Zodra ik meer weet horen jullie het
in ieder geval sterkte aan hem zijn team en zijn famillie
 

R1 beest

MF veteraan
5 jun 2001
1.292
0
monaco
Een vervelend bericht over Peter Politiek...verdomme,hoop maar dat het toch nog meevalt met snel herstel voor hem en zijn team...deze jongen is warschijnlijk toch wel een talentje die het misschien wel aardig ver kan schoppen.
 

TurboTeunis

MF veteraan
Donateur
26 mei 2001
4.000
16
44
Lunteren
Aargh!
Dit is dus echt balen :(
Peter Politiek is een enorm talent, maarja ook die blijven natuurlijk niet gevrijwaard voor zo iets '(
Beterschap Peter!
 

Rebelske

MF veteraan
12 dec 2001
2.133
0
Delft
Bezoek site
Op zondag 28 juli 2002 23:30 schreef TurboTeunis het volgende:
Aargh!
Dit is dus echt balen :(
Peter Politiek is een enorm talent, maarja ook die blijven natuurlijk niet gevrijwaard voor zo iets '(
Beterschap Peter!
Behalve Rossi dan....

Sterkte en succes voor Peter!!
 

Johan

MF veteraan
17 jan 2002
2.838
0
zie ook: www.tctubantia.nl/CDA/regioportal/0,2078,1650__1166135_,00.html

Zwaar ongeluk coureur Politiek
ENSCHEDE - Motorcoureur Peter Politiek uit Borne is gisteren zwaargewond geraakt bij een race-ongeluk op het circuit van Most in Tsjechië. De achttienjarige rijder kwam in de 250cc race voor het Europees kampioenschap zwaar ten val.

Hij belandde op een gedeelte waar snelheden worden bereikt van 240 kilometer per uur buiten de baan. De talentvolle coureur werd met zwaar hoofdletsel en in coma overgebracht naar een ziekenhuis. Later werd hij overgebracht naar een traumacentrum
'(
 

TTeun

MF veteraan
26 nov 2001
2.167
0
thuis
Relatief goed nieuws vandaag:

Woensdag 31 Juli, Update toestand Peter Politiek Junior

Ook vandaag had Jan Geenen weer contact met Peter Politiek senior die nog steeds in Tsjechië verblijft om Junior bij te staan in het ziekenhuis.
Vanmiddag wist Peter senior reeds te melden dat de vochtproblemen in een van Peter's longen gelukkig verminderd waren. De aanpak van de aanwezige artsen om Peter in een zijligging te leggen heeft dus effect gehad; de hoeveelheid vocht in de longen is afgenomen, terwijl de longfunctie is toegenomen. Een gisterenavond gemaakte CT-scan van Peters hoofd toonde aan dat er geen bloedingen meer waren, en dat de druk in de hersenen verder gedaald is.
Vanmiddag om 6 uur melde Peter senior dat Junior ondanks de lichte verbeteringen minimaal nog tot en met zondag beademd en in coma gehouden wordt, om de hersenen en longen zo min mogelijk te belasten. Een operatie aan Peter's gebroken bovenbeen zal ook nog uitgevoerd moeten worden. Deze operatie is evenals een eventueel transport naar Nederland echter voorlopig niet aan de orde.
Te lezen op de site van zijn team.