eletronische ontsteking cb 350 four

joope

MF'er
10 nov 2004
30
0
tweede exloermond
Hallo,

wie kan mij helpen?
ik wil graag een elektronische ontsteking monteren op mijn cb 350. ik heb al op internet gezocht en verschillende merken en natuurlijk prijzen gevonden. wie kan mij zeggen wat nu de beste oplossing is voor een ontsteking voor mijn cb tje?
:X |(

zodat ik straks blij kan :] :] :] :]

full
 
Hallo,

wie kan mij helpen?
ik wil graag een elektronische ontsteking monteren op mijn cb 350. ik heb al op internet gezocht en verschillende merken en natuurlijk prijzen gevonden. wie kan mij zeggen wat nu de beste oplossing is voor een ontsteking voor mijn cb tje?
:X |(

zodat ik straks blij kan :] :] :] :]

(Afbeelding)

de ori ontsteking? waarom gebruik je die niet, of heb je die niet meer? je kan natuurlijk ook altijd pimpen maar ja... daarvoor zou je best naar iemand gaan die daar veel vanaf weet. maar ik zou de ori ontsteking terug steken
BTW, mooi masjien !
 
kun je die elektronische onsteking zo aansluiten op de bestaande oude aansluitingen van de orginele ontsteking?

:] :]

Er staat een handleiding op RVM z'n site, hier de link:

http://www.honda4.nl/ontsteking/eo/Ignition%20En%20rev%20b.pdf (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.honda4.nl/ontsteking/eo/Ignition%20En%20rev%20b.pdf)

Erg eenvoudig dus, bij mij komt ie er ooit ook nog eens op!
 
Volgens mij gaan ze er bij voorbaat vanuit dat er nog enkel ouwe lullen op deze fietsen rondrijden:

WARNING:
People having pacemaker implanted should have the next steps performed
by someone else. The voltage between the blue and yellow wires can rise up
to 500 volts, causing the pacemaker to malfunction.


:+
 
Heb al twee keer meegemaakt dat een electronische onsteking kapot ging onderweg, een keer met koekblik en een keer met de sportster. Probleem is dat het onderweg niet repareerbaar is en dan wordt het weer eens een geval van thuisgebracht door de wegenwacht. Puntjes overlijden langzaam en je hebt natuurlijk altijd een setje reserve bij je plus lampje en voelmaatjes.
Hoe minder electronica hoe beter....trilt allemaal maar stuk, vooral die moderne SMD rommel.
We weten het toch! die ontstekingsmoduletjes van Honda is toch gouden handel
 
hahah op een HD wel ja (inkoppertje :+ ) Over het algemeen is een EO véél betrouwbaarder dan punten en gaan ze niet kapot. Ik heb met punten overigens ook al een aantal keer stil gestaan vanwege een afgebroken opnamenokje....het HOEFT niet geleidelijk te gaan dus....

Overigens: leg de originele ontstekingsplaat ed gewoon onder je buddy. Is zó weer teruggebouwd mócht het stukgaan.

(ik rij zelf met een stokoude (bouwjaar '78 volgens 't boekje) electronische ontsteking rond en die heeft me nog nooit laten staan....)
 
Het is niet voor niets dat alle moderne motoren uitgerust zijn met elektronische ontsteking, veel betrouwbaarder en veel minder onderhoud.
Je hebt misschien pech gehad maar ik kan je nog veel meer gevallen opnoemen van motoren waarbij de 20 jaar oude elektronische ontsteking nog prima functioneert (hooguit dat de overige zooi kapot gaat: boubines, bougiekapjes, kabels, bougies).

Mijn brikje heeft het nu ook iets van 3 jaar maar dat had ik al veel eerder moeten doen.
Ik heb hem trouwens van het merk "Boyer-Bransden". Je kunt dan de gewone boubines blijven gebruiken en plaatst een magneet op je krukas. Op de plek van de contactpuntjes komen dan 2 pickupspoeltjes (via motorparts ofzo?). Je hebt wel een stroboscooplamp nodig om hem de eerste keer goed af te stellen maar daarna hoef je er dus nooit meer bij :) .
 
Dat een elektronische ontsteking minder onderhoud nodig heeft is waar, maar zo erg vind ik het af en toe afstellen nu ook weer niet. Betrouwbaar is zeker ook waar, maar wat mij een beetje dwars zit is als het misgaat dat je weinig kan doen.
Natuurlijk zijn er zat Calamiteiten te noemen die je niet gemakkelijk onderweg kunt oplossen maar ik wil dat tot een minimum beperken, origineel meenemen is een goed idee. Ik maak behoorlijke reizen met brik (dit jaar naar Gibraltar =8000Km)dus dit is wel een punt van aandacht voor mij. Gelukkig rij ik met zijspan en kan zat rommel en gereedschap meenemen.
 
Nogmaals: tis een kwestie van 2 stekkertjes, een ander opnememertje op de as en even de grondplaat wisselen. Grondplaatje past in een sigarendoosje; klusje van 5 min en 't spul draait weer.

Overigens: als ik zou moeten kiezen, een paar 1000km op dr brommert mechanisch of electronisch dan zou ik toch echt wel voor 't laatste gaan hoor!

Noot: ik heb 't hier dus wel over een CB'tje he? Geen idee of 't weel werk is bij nieuwerwetsche HD's...
 
Puntjes zijn toch veel stoerderder?!

Electronische onsteking gaat minder snel kapot en behoeft geen onderhoudt.. Jaja, lekker makkelijk, maar daar heb je geen dertig jaar oude motor voor!?
 
Terug
Bovenaan Onderaan