Ervaring met TDM 850

Ron_Dinie

Rookie
29 aug 2001
3
0
Oss
Via via heb ik vernomen dat de Yamaha TDM 850 een geschikte motor zou zijn voor lange mensen. Is dat zo? Wie heeft er ervaring met deze \'stalen ros\' en wie wil die ervaring met mij delen?
Alvast bedankt voor je reactie....
 
Ik rij nu iets langer dan een jaar op een TDM uit \'91 en ben er zeer tevreden over. Ik ben zelf niet lang (1m76), maar de rechte zit bevalt mij uitstekend.

We zijn er dit jaar ook twee weken mee op vakantie geweest naar Frankrijk (2 personen met kampeer-bepakking) en ook daar geen enkel probleem.

Wel trilt mijn kuip zo rond de 5000 toeren erg. Een vriend van mij heeft exact dezelde motor uit \'94 (geloof ik) en die heeft hetzelfde euvel.
 
Wel trilt mijn kuip zo rond de 5000 toeren erg. Een vriend van mij heeft exact dezelde motor uit \'94 (geloof ik) en die heeft hetzelfde euvel.

Zit je kuip wel helemaal goed vast, zonder speling? Had zelf van de week mijn kuip van mijn motor er vanaf, behalve het stuk rond de koplampen/knipperlichten voor/kuipruit, dus alleen de zijkuipdelen eraf, maar dat ding trilde ook als een gek bij bepaalde toeren. Dus het was echt van belang dat de kuip er in z\'n geheel goed en stevig op moet zitten. :)

Misschien eens op een TDM850 site kijken of het normaal is dat ie rond de 5000tpm trilt. Een Fazer 600 schijnt rond de 6000tpm te trillen.


Ron_Dinie : Ik raad je aan om een AllRoad of iets in die geest te nemen, die zijn vaak voor de wat langere mensen. Een TDM850 is ook deels Allroad, maar toch is het meer een wegmotor. Probeer misschien eens een Honda Transalp.
 
Op Vrijdag 31 augustus 2001 11:24 schreef JK het volgende:Misschien eens op een TDM850 site kijken of het normaal is dat ie rond de 5000tpm trilt. Een Fazer 600 schijnt rond de 6000tpm te trillen.

Kan iemand mij misschien een goede TDM850 site wijzen?
 
Effe zoeken met google en je vind zo wat sites... ( Searched the web for Yamaha tdm850. Results 1 - 10 of about 2,550. Search took 0.23 seconds.)

Deze bijvoorbeeld...
of deze

Dus effe zoeken :P
 
Heb de sites een beetje bekeken, en nog een paar anderen, maar kan geen erhalen vinden over trillingen van de kuipdelen. Ik zal het eens in de technische sectie vragen hier.
 
Via via heb ik vernomen dat de Yamaha TDM 850 een geschikte motor zou zijn voor lange mensen. Is dat zo?
Neef van mij heeft een TDM uit 99 gehad & was niet tevreden... Met een gemiddelde lichaamsbouw en 1.98 m lengte, had hij nogal last van wervelingen rond het hoofd. Na rondgekeken te hebben naar wat andere kapjes, bleek dat alleen bij een lagere stroomlijnkap de wervelingen minder werden... Dat veroorzaakte wel weer meer druk op het bovenlichaam... VFR 800i gekocht & rijdt nu al weer een half jar tevreden rond....

Bij Motoport Druten raakte ik laatst in gespreek met een TDM-rijder van ongeveer mijn lengte (1.90 - 1.95) en die had helemaal geen last van wervelingen... Was ook eentje van het nieuwere model....

Op zich is een TDM aardig geschikt voor lange mensen, het past allemaal aardig. Alleen de wervelingen rond de helm en de stand van het stuur (redelijk ver naar achteren) kunnen roet in het eten gooien...

Beste is toch om het voor jezelf uit te proberen....
 
een kennis van me heeft een tdm van \'97
het is een prima 2 cilinder waar je zowel mee kunt toeren + snel rijden

..... maar ......

* lawaai in de schakelbak (daar wen je snel genoeg aan)
* mensen die langer zijn dan 1.90 hebben last van wervelingen rond het hoofd
(na montage van een scherm van MDI: probleem opgelost)
* zenuwachtig bij laag in de toeren rijden (op te lossen door nieuwe gasnaalden. ??heten ze zo??)
* geen bok nemen aangezien je er heel snel mee aan de grond zit (bleek na montage pas)
* hoge aanschafprijs

....... fijn .....

* grote tank dus veel kilometers maken
* zithouding
* duo kan perfect zitten
* hoge inruilprijs

Nog een tip koop NIET het oude model 850
Dit type schijnt nogal problemen met de versnellingsbak te hebben
 
Nog een tip koop NIET het oude model 850
Dit type schijnt nogal problemen met de versnellingsbak te hebben

Zijn er maar 2 modellen? Zo nee, tot welk bj. noem je oud?

What about een Africa Twin, Varadero of Triumph Tiger?
 
Laatst bewerkt:
Op woensdag 09 januari 2002 22:40 schreef VeerBol het volgende:Zijn er maar 2 modellen? Zo nee, tot welk bj. noem je oud?
---------------------------------------------

er is volgens mij vanaf 1996 nieuw model op de markt

er zijn trouwens nu 3 modellen op de markt
1991 t/m 1996 1e modellen
1996 t/m 2001 2e modellen
2002 laatste model is nu 900 cc geworden
 
Terug
Bovenaan Onderaan