Ervaringen met MyRouteApp

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Ja en nee. Ik heb overigens op het MRA forum daar ook weer op gereageerd.

-----
Wordt inderdaad meer over geklaagd. Echter ik snap hun redenatie wel. Maar logisch of zoals men het gewend is, is het niet
Een tracklog is meestal een zooitje. Het is een log van een route die je gereden hebt. Hierin zitten dus ook alle uitstapjes die eigenlijk niet te bedoeling waren. Zoals een verkeerde afslag nemen en weer terug rijden, de aftakking naar een parkeerplaats of benzinepomp, etc.
Een Route-Track is eigenlijk de track die bij een gemaakte route hoort die van een derde persoon komt en die je dus al basis voor een nieuwe route kan gebruiken.

-------

Volgens mij komt dit voort uit de klachten die men over de Bibliotheek heeft. Die tracklogs daar maken van de Bibliotheek gewoon een puinhoop waar weinig zinnigs in te vinden is.
 

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Het idee achter de reisverhalen is dat je dus per dag bijhoudt wat je gezien/gedaan hebt. Velen wijken tijdens zo'n reis onderweg nog wel eens van de route af om iets te kunnen zien of doen. Een tracklog laat die afwijken zien. Het oorspronkelijke route bestand niet.
 

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Het is altijd verstandig om een route van derden na te lopen.
Het enige wat MRA geprobeerd heeft is om tracks van routes en tracklogs (die dus rommel kunnen bevatten) te scheiden van elkaar. Wellicht dat de benamingen verwarrend zijn maar hun idee is wel goed (vind ik)
 

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Ja, en ik kan via een truukje (in de Tracklog lijst zetten) Route-tracks toevoegen.

Maar goed, ze zullen dit niet aanpassen. Maar hun claim omtrent intuitief kan de prullenmand in. Dat geldt ook voor het maken van routes en welk menu bij wat hoort. Ik zie aan collega's dat zij afhaken omdat ze er geen reet van snappen. Je moet echt effe aan de bak wil het allemaal door hebben.

En bijv de Undo functie. Op een gekke plek. Mensen openen een route, bewerken deze en snappen niet dat ze real-time werken (cloud) en voila, route naar de kloten.
En dan ik ze uitleggen dat eerst op de knop Kopie moeten klikken, die kopie bewerken, etc, etc .....

Dat snappen ze niet, net zo goed dat mensen die nieuwe Garmins niet snappen. Keer op keer kom ik dat tegen tijdens onze Rijnroute. Kijk naar de gemiddelde leefdtijd en het sporadisch gebruik van het toestel, MRA, begrijp ik het wel.

Gelukkig niet mijn probleem ;)
 

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Functies toevoegen en toch intuitief houden is niet makkelijk.
Je ziet het bij TomTom ook terug. De oude Riders konden alleen met ITN overweg. De nieuwe naast ITN ook met GPX dat heeft de nieuwe Rider niet makkelijker gemaakt.

Ik moet zelf ook eerlijk zeggen dat Routes, Route-Track en Tracklog voor mij ook onoverzichtelijk was maar zodra je er actief mee bezig gaat, worden de verschillen en eigenlijk ook het idee er achter wel duidelijk. Maar voor de incidentele gebruiker is het inderdaad lastig.
 

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Nou bv die Undo knop rechtsonder in het kaartscherm. Daar kijkt het meerendeel gewoon overheen: "is er geen undo knop?"
Die knop kun je een veel prominentere plek geven.

In het scherm wisselen de menu's als je bv naar een vriend gaat, een evenement, een groep, je eigen profiel, reisverslag, etc.
Het menu boven die naam, groep, event hoort bij dat event. Het wel allemaal blauw, maar ik moet er vreselijk aan wennen, want je denkt als ik op routes klik, krijg ik mijn routes. Dat is niet zo, dan komt er een donkerblauwe balk met de naam en daaronder Routes.
Dat kun je veel intuiever maken met lijnen (kaders), pop-ups

Zo ook bv als je een route gaat wijzigen: pop-up met de mededeling: maak een kopie om origineel te behouden. Wellicht meteen de knop Kopie in de pop-up. Nu ging iemand wijzigen, boel vernaggeld en hij kan die Undo niet vinden. Boos, omdat ie het origineel dan moet opladen van zijn computer.

Dat soort zaken.

Nu is er een discussie dat als je in de Here kaarten via Tools, de seizoensafsluiting uitzet, je ook de wegafsluitingen uitzet. En ja, een seizoensafsluiting is ook een wegafsluiting, ik weet het ... :)

Men zou kunnen besluiten hier 2 uur tijd per week aan te besteden: bewaking intuitiviteit en voostellen schrijven voor de programmeur. En dat vervolgens prioriteit geven en inplannen.
Stapje voor stapje.
 
Laatst bewerkt:

Smuiger

MF veteraan
1 dec 2009
15.102
0
55
Zaanstad
Net als het wijzigen van een route de punten per stuk wissen doe er maar 20 :( of routes wissen ook per stuk. Zo jammer dit soort kleine dingen. Het kan allemaal veel makkelijker en beter voor de gebruiker.
 

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Nu is er een discussie dat als je in de Here kaarten via Tools, de seizoensafsluiting uitzet, je ook de wegafsluitingen uitzet. En ja, een seizoensafsluiting is ook een wegafsluiting, ik weet het ... :)
Die is net andersom bedoeld. Ik wist helemaal niet dat je met de Here kaarten ook gehinderd kan worden door wegafsluitingen bij het maken van je routes. Naar het blijkt kan je die met de seizoensafsluitingen in- en uitschakelen.

Ik liep vanmiddag teven dit euvel aan en heb maar gegokt dat er net Google Maps er ook een site Here Maps bestaat. En dat was het geval. Daar kon ik handmatig de verkeersinfo inschakelen en zag toen dat bepaalde wegen afgesloten waren.
Toen heb ik maar gegokt dat je met de functie "Uitschakelen Seizoensafsluiting" ook de verkeersinfo gaan uitschakelen. Dat blijkt zo te zijn. Daarom heb ik het op het forum gezet.
 

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Ergens zit er sinds een paar dagen een hickup in het proces Opslaan -> MyDrive (beta).
De feedback is dat de route of track is verzonden, maar ik krijg hem niet meer in mijn nav.

Meer mensen last van?
 

Hervelt

MF veteraan
18 mei 2015
1.104
2
Breda
Ik wordt knettergek van dat verscil tussen Route-track en Track-log.
Probeer her Reisverslage verhaal uit:

(gepost op het MRA forum)

Reisverhaal: route-tracklog - route-track
Ik ben een reisverhaal aan het maken en wil graag daarbij plaatjes die bv bij een tracklog horen.
Als ik mijn gpx routes oplaadt als een route-track, hoopte ik deze toe te kunnen voegen als tracklog. Helaas komen deze route-tracks niet voor in de lijst.
Hoe kan ik deze gpx files toch netjes toevoegen als een tracklog file? Of moet ik eerst echt naar Basecamp om te om te zetten naar een track. Want dan werkt het wel....
Penny for your thoughts.
Marten
----------------------------------
Arggggg......
Hij haalt (alleen) de Track-log lijst op. Dat is logisch, maar ik verwachtte dat hij alle routes met status Route-Track en Tracklog op zou halen.
Dit is toch heel verwarrend: Tracklog en RouteTrack. Ik heb het al vaker gezegd: een track is een track = een verzameling puntjes kaartonafhankelijk.
Hier (verwarring tracklog en route track) wordt meer over geklaagd en nu trap ik er zelf in, terwijl ik dacht dat ik het wist.
Ga maar na: De knop zegt: Voeg Tracklog toe, maar je kunt ook een Route-Track toevoegen.
Waarom niet gewoon: Voeg Route/Track toe?
------------------------------------

Waarom die idiote complexiteit?
Ik begrijp van de vraagsteller dat hij i.p.v. een (gelogde) tracklog een route-track wilde uploaden bij zijn foto verslag.
En dat hij deze dus niet kon uploaden omdat deze niet door MRA als te uploaden bestand getoond wordt.
Het idee daarachter wordt door Athome perfect uitgelegd. De vraagsteller wil een "schone" route bij zijn foto's

De naamgeving route-track en tracklog is voor mij geen enkel probleem maar kan kan begrijpen dat dat voor velen wel verwarrend is.
Ik vind het wel vreemd dat die route-track niet getoond/herkend wordt en hij vraagt of hij er vooraf in BaseCamp eerst een "zuivere" track van zou moeten maken. (Dat maakt naar mijn idee dan ook niks uit)

Een BaseCamp track wordt dus wel geaccepteerd als zgn tracklog. Waarom een route-track dan niet. Zou ook getoond moeten worden vind ik, het zijn beiden tracks.

De ideeen die jij opgeeft m.b.t. MRA ben ik wel met je eens.
Je moet echt even aktief in MRA duiken om eraan te wennen.
Na een tijd afwezigheid is het ook weer even wennen. De een zal daar meer moeite mee hebben dan de ander.
Vind MRA in dat opzicht niet overzichtelijk maar mogelijk dat ze alleen op deze manier de vele menu mogelijkheden kwijt konden zonder te veel informatie op het scherm tegelijk.

Net zoals Microsoft Office: Sinds ze de nieuwe menu structuur hebben met het lint zoek ik me telkens te knetter naar menu opties, terwijl dat in het oude menu zo duidelijk en overzichtelijk gegroepeerd stond.
Microsoft zei dat ze anders de vele menufuncties niet kwijt konden en dat je het lint kunt personaliseren.
Het nieuwe menu werd ook door ICT-ers/ automatiseerders gehaat.
 
Laatst bewerkt:

hansvaessen

MF veteraan
4 jun 2012
2.488
0
55
wierden
Bezoek Site
Tsja.. ik herken me wel een beetje in bovenstaande.

Zoals bekend vind in MRA op dit moment beslist het meest interessante routeplatform. Ik heb hier en daar wat mogen bijdragen daarin.

Maar tegelijk, zoals ik al tijdens mijn presentaties op de motorbeurs zei: er hangen te veel ballen aan de boom; zodanig dat het lastig is de mooiste ballen te zien. En dat laatste is ook commercieel beslist van belang; ik denk dat MRA op deze manier een hoop 'conversie' mist. You never have a second chance for a first impression.

Veel zaken worden iets te veel vanuit ontwikkellaarsperspectief en te weinig vanuit gebruikersperspectief ingezet. De introductie van de 'route-track' is een voorbeeld ervan. Ik begrijp maar al te goed waarom dat geïntroduceerd is; maar die achterliggende gedachte is knap lastig uit te leggen. Zelfde geldt voor deel van de menu-structuren of voor bijv route én track in gpx export. Dat kan beter.

Maarrrr.. ik denk dat het fundament goed is. En dat de ontwikkelaars nu even, terecht of niet, de focus op de smartphone app hebben liggen. Maar de wintertijd komt eraan en ik vermoed dat ze dan misschien wat meer tijd hebben om, vanuit de gebruiker bezien, nog eens goed te kijken naar de user-interface.

Wat mij betreft: niet klagen. Een regeltje met twee regels over wat niet goed is is makkelijk. Neem echter liever even de tijd om de makers te voorzien van een goed omschreven suggestie over hoe het dan wel zou moeten. Wie weet hoe MRA er dan komend voorjaar uitziet.
 

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Hans, dat is echt veel werk, dat uitleggen en vergt een discussie, want er is voor alles een reden (wat je ook uitlegt). Ik heb dit tientallen keren gedaan met programmeurs in mijn vorig leven. En ik ben er ook redelijk goed in al zeg ik het zelf. Maar niet meer onbezodigd.

Hieronder geef ik aan dat het het moeten uploaden van een route-track in de tracklog lijst (om deze te tonen plaatje bij een reisverslag) niet consistent is. Alternatieven?
1. Noem alles (Tracklog en Route-track) een track en kwak het in 1 lijst
2. Ipv een lijst Routes, Track-logs, maak 1 lijst Routes&Tracks (gmail idee: je gooit alles in een grote bak en geeft er tags aan: route, track, tracklog)
3. Extra: maak een optie dat je file kunt verplaatsen van de ene naar de andere lijst.

Alle drie heeft voor en nadelen en dan moet het nog in het hele plaatje passen.
Schermontwerpen is een specialisatie. Ik heb wel ideeen, maar die moet tegen een ontwerper aanhouden en dan krijg je het fine-tunen tussen gebruiker en ontwerper. Zeer vermoeiend, want ontwerpe(rs)n zijn subjectief om het zacht uit te drukken.

Ik begrijp van de vraagsteller dat hij i.p.v. een (gelogde) tracklog een route-track wilde uploaden bij zijn foto verslag.
.....
Nee, een route-track vsn een route. Dan blijkt dat dat wel kan als je de route-track file in de Track-log lijst zet (upload). Dat is verwarrend.
 

Hervelt

MF veteraan
18 mei 2015
1.104
2
Breda
Dat zeg ik ook juist.

Maar je opmerking over BaseCamp kan ik niet plaatsen met je procedure/uitleg:
Hoe kan ik deze gpx files toch netjes toevoegen als een tracklog file? Of moet ik eerst echt naar Basecamp om te om te zetten naar een track.

Ok, je zegt al dat bleek dat je de GPX bestanden wel kon toevoegen dus.
(En BaseCamp dus niet nodig hebt)

Ik vind dat je een route-track niet op een hoop kunt gooien met een tracklog. De reden daarachter heeft Athome al uitgelegd.

Overigens vind ik ook wel dat je zelf moet kunnen bepalen tot welke lijst je je tracks upload in dit geval.
 
Laatst bewerkt:

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Mr M. en de vraagsteller zijn dezelfde personen naar mijn weten.

Ik vermoed dat er in de GPX bestanden die hij aan het verhaal wilde toevoegen geen track zit, alleen een route
 

Hervelt

MF veteraan
18 mei 2015
1.104
2
Breda
Mr M. en de vraagsteller zijn dezelfde personen naar mijn weten.

Ik vermoed dat er in de GPX bestanden die hij aan het verhaal wilde toevoegen geen track zit, alleen een route
Teruglezende denk ik dat je gelijk hebt inderdaad. Was me niet duidelijk dat het zijn eigen probleem vraag was.

Maar hij kent het verschil toch wel tussen route en track.
Het feit dat hij aangaf dat hij het dacht te weten en er zelf intrapte is me dan wellicht niet helemaal helder. Heeft denk ik meer met onduidelijkeid ivm de niet upload mogelijkheid te maken.

Het probleem is dat de route-track alleen gekoppeld kan worden aan het reisverslag door het als tracklog te moeten importeren.
 
Laatst bewerkt:

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Man man man, lezen: het gaat om intuitiviteit en voorbeeld:
Je moet een Route-track in de lijst Track-logs zetten om .... bla bla.
Dat snapt helemaal niemand. Ik leg hierboven toch uit hoe en wat dat aangepakt kan worden?

Ik ken het verschil tussen Route en Track, maar de MRA boys willen een track verder opdelen, wat ongelooflijk veel verwarring zaait.

Ik ben inderdaad dezelfde, maar ik laad zaken op die niet in het forum getoond worden, zoals de glitches. Dat komt dus niet door de ballotage. Prima, maar bij mij is het luik dan dicht: Ik meld problemen en geef feedback en ze zoeken het maar uit.
En dat geldt hier ook met alle respect.
 

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
De laatste feedback:

Ik kan best proberen mensen uit te nodigen voor een event, maar krijg max 10 personen als klik op uitnodigen en zoek.
Zoek op de algemene Search, dan krijg ik ook de tien + laat alle zoekresultaten zien (of zoiets).
Zo kan ik nooit mensen uitnodigen, tenzij ik geluk heb.

Ik heb maar een ticket geplaatst.

Maar de conclusie is dat de zaak nog lang niet af is, je moet allerlei truuks uithalen en als te lang zo blijft vertrekken mensen en komen niet meer terug.
Aan hun de keuze.
 
Laatst bewerkt:

Mr. M

MF veteraan
17 feb 2014
1.293
2
Wageningen
www.renkema.nl
Bug met MyDrive opgelost.

En eh ... hier ben ik wel blij mee:

20 september 2017
MyRoute-app News: Routepunten overslaan
Wanneer je een route aan het maken bent kan het zijn dat een weg wel eens is afgesloten waardoor de routeberekening gekke omwegen gaat maken. Vanaf nu is het mogelijk om in MyRoute-app een routepunt over te slaan waardoor je blokkades kan negeren. Klik op het routepunt en dan op de 'meer opties' knop om deze functionaliteit te ontdekken.

gr M
 

Athome

MF veteraan
11 nov 2011
4.880
0
45
Zwolle
Kwam het inderdaad tegen. Waar MyRoute nog wel een steekje heeft laten vallen is bij het aangeven waar de route niet verder wel.
In geval van de TomTom kaart zit er een optie in de foutmelding op te laten zien waar het mis gaat. Maar de Google Maps kaart is er alleen een melding "Zero-Results" en weet je dus nog steeds niets.
 

Pepijnwk

MF veteraan
4 jul 2006
2.513
0
50
Peize
Vandaag even een korte route gemaakt via MRA. Deze opgeslagen als gpx route 1.1 maar ook als 1.0.

beide probeer ik in te lezen in mydrive web applicatie, maar ik ze worden niet herkend als GPX route...

Vervolgens nog gekozen voor de optie opslaan als tomtom drive (beta) is nu geen gold optie meer. althans er staat geen gold achter maar ook dat lukt niet.

is er iets aan de hand?

edit: de route komt niet in mydrive de webapplicatie maar op de rider direct te staan....
blijft natuurlikjk wel de vraag waarom het importeren niet goed gaat.
 
Laatst bewerkt: