file snelheid

31 jul 2001
90
0
Groningen
als beginnende motorrijder moest ik natuurlijk ook voor het eerst tussen de file door,
al snel werd ik (natuurlijk ) ingehaald door een meer ervaren filerijder waar ik achter bleef hangen,
maar nu de vraag, wat is nou een normale snelheid om zo\'n beetje tussen de file door te rijden???
 
De snelheid waarop jij je veilig voelt. Als je met 100 door een stilstaande file gaat rijden is dat natuurlijk niet veilig.

Gewoon lekker doorkarren en scherp blijven op overstekende auto\'s zonder richtingaanwijzers (let hier vooral op als de file weer gaat rijden!!!)
 
Op Vrijdag 09 november 2001 15:44 schreef b(j)orn 2b wild het volgende:
...al snel werd ik (natuurlijk) ingehaald door een meer ervaren filerijder...

Zo smal en dan nog ingehaald worden? :?
 
Zo snel of langzaam als de situatie, je eigen ervaring en oplettendheid toelaat. Er zijn geen standaard regels of snelheden voor. Kijk wat er mogelijk is, zonder voor overmatige irritatie te zorgen. Het scheelt vrijwel niets of je nu met 10 of 20 km/u tussen de file doorrijdt wat betreft aankomsttijd, maar wel wat betreft de mogelijke irritatie van de toch al niet zo vrolijke automobilisten in de file. Als je een beetje normaal tussen de auto\'s doorrijdt zal (bijna) niemand dat vervelend vinden.
Toch op blijven passen voor diegenen die het niet kunnen hebben dat jij \"sneller\" bent, diegenen die bv zitten te telefoneren of diegenen die gewoon niet op zitten te letten. Snel van baan wisselen omdat \"rechts toch sneller gaat dan links....nee, toch links gaat sneller dan rechts\" is ( dit alles zonder richting aan te geven ) is ook iets om goed in de gaten te houden.
 
Je kan hard zat veilig tussen de file door...alleen ik leer nog wel wat op het forum hier..ik ga nou geen snelheden meer noemen of ik heb weer de helft van de moraalridders op mn dak :P
 
nitromax

even een ander vraagje

ben je wel eens nitrosetjes voor 600 sport motoren tegengekomen?
 
De snelheid waarop jij je veilig voelt. Als je met 100 door een stilstaande file gaat rijden is dat natuurlijk niet veilig.

Gewoon lekker doorkarren en scherp blijven op overstekende auto\'s zonder richtingaanwijzers (let hier vooral op als de file weer gaat rijden!!!)

Let hier vooral op bij elke opening die een auto laat vallen.. of de file nu stilstaat of op gang komt het wordt pas gevaarlijk als er iemand een opening laat vallen!
 
Ik heb net (2 uur geleden) m\'n theorie gehaald (jipiee *D ) en heb toevallig vandaag nog in m\'n boekie gelezen dat je niet harder dan met 30 km/u er tussendoor mag rijden. Ik weet niet of of dat officiel zo is maar het lijkt me een veilig snelheid
 
zodra je meer ervaring heb ga je vanzelf wat sneller tussen de file door..

maar hou je ogen wijdt open en let op vrachtwagens (met warm weer) die even de deur open zetten = wel op hoofd hoogte of auto\'s die dat doe en zeker op auto die denken dat ze sneller zijn op de andere baan...
 
Je hebt geen vaste snelheid.
Als de file langzaam rijd kun je uiteraard wat harder dan dat ze stapvoets rijden.
Als de file helemaal stilstaat kun je ook weer wat harder omdat ze dan toch niet wisselen.
Ook moet je rekening houden met opritten en afritten. Er wordt op deze punten vaker van rijbaan verwisseld. Dus daar moet je langzamer.
 
Ik heb geleerd, tot maximum van 40 met een maximaal verschil van 10 km per uur.

Meest al rond ik rond de 40 à 50 als ze langzaam rijden, bij stilstand iets minder hard i.v.m. eventuele opengaande deuren. En ik blijf er tussen rijden tot ik ongeveer weer met 80 in kan voegen... Over het algemeen heb ik weinig last van snijdende auto\'s.
 
Elk setje past op elke motor, alleen de sproeiers aanpassen aan wat je wilt ( lees net nog een stukje in de nieuwe Streetfighters Magazine: opgefokte Bandit 1200 met 148 RHP zonder en 288 RHP!!!!!!!! met NOS )

waar heb jij je setje vandaan dan en hoeveel kost dat geintje?
en ik neem aan dat je de sproeiers bedoelt voor het injecteren van die aluminium vretende NOS
 
Ik rijd met verschillende snelheden door de files,dan met 30 en dan met 90 km/u.Ligt aan de situatie.Met warm weer moet je HEEL goed op opengaande autodeuren letten.
 
waar heb jij je setje vandaan dan en hoeveel kost dat geintje?
en ik neem aan dat je de sproeiers bedoelt voor het injecteren van die aluminium vretende NOS
[off topic]Eerste setje 2e hands ( Z650 : http://www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=1478 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.motor-forum.nl/forum/topic.php?id=1478) ) gekocht uit de Kickstart, zo\'n 800,- incl fles, solenoids geserviced door de leverancier ( HighPower in Engeland ), 2e setje voor de VMax via een kennis gekocht, zo\'n 1000,- incl sproeiers ( idd voor de inspuiting van de NOS en de extra benzine ), benzinedrukbeveiliging en metertjes.
Aluminiumvretend valt wel mee, alleen de extra slijtage door de hogere snelheid en toeren.
Gewoon de advertenties goed nakijken, nieuw kopen kan altijd nog. [/offtopic]
 
Laatst bewerkt:
Ik pas me aan aan de drukte en de snelheid, dus ik rij er met 20-30km/u verschil doorheen ofzo, maar je gaat toch niet op de teller kijken? KIJK VOOR JE, dan weet je wat er gebeurd, als je op je teller gaat zitten kijken lig je voor je het weet op je plaat door een automobilist die niet uitkijkt.

Flitspalen op 50km/u wegen bij kruispunten zijn ook zeer slecht, je let meer op je teller dan of er geen auto\'s door rood rijden :(
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan