filerijden

Boom Boom

MF veteraan
9 jul 2001
4.238
0
Amsterdam
zaterdag ben ik even naar Zandvoort gereden om even naar de zee te kijken (mooie golven), de drukte te zien die de arrows testdag opriep en om even een vriend van me te bezoeken die in het casino werkt.

Toen ik de snelweg opreed stond er een lange file die al begon bij de oprit. Niemand maakte gebruik van de tweede rijbaan (die even later ophield, maar asfalt is asfalt, toch?). Ik ben daar even overheen gereden, totdat een auto mij daar tegen wilde houden. Er toch langs gereden en toen toch maar ingevoegd.

Maar het stond helemaal stil. Geen enkele beweging. Mag je dan een beetje over de vluchtstrook aan de rechter of linkerkant? Half langs de auto\'s en soms even over de vluchtstrook bedoel ik dan. Niet volgas over het midden van de vluchtstrook dus.

Hoe is de politie hierover?

Toen ik in de file was aangekomen kon ik er zonder problemen rustig doorheen rijden. Aan het einde stonden drie auto\'s nog op de weg met goed veel schade (kop-staartje waarschijnlijk). Een agent gaf toen aan dat ik er wel even doorheen mocht rijden en toen was de weg weer vrij.
 
Als je\'t traag env eilig doet zullen in zulk een situatie de meeste agenten het wel door de vingers zien denk\'k.

BTW, nog leuker wordt het als ze in België 3 kilometer achter elkaar enkel het rechtse baanvak gebruiken omdat dus 3 km verder wegenwerken zijn. Gaan ze mijn weg afsnijden als\'k (met de vierwiler) daar handig gebruik van wil maken :(
 
Ik rijdt in dit soort gevallen meestal toch tussen de rijstroken in, auto kunnen opzij, en doen dit meestal ook als ze je zien aankomen.
Als er echt geen ruimte is, dan pak ik gewoon de vluchtstrook, maar oom agent is daar niet blij mee. Als je dit doet, wel goed uit je doppen kijken, want de hulpdiensten gebruiken de vluchtstrook tijdens een file als hun prive racestrook, al dan niet met toeters en bellen.
 
de meeste auto\'s voegen gelijk in (ritsen) als ze die pijlen zien op de weg. Niemand kijkt volgens mij naar die borden die zeggen:\"risten over 300 meter\", gevolgd door \"risten vanaf hier\". Ik benut dan wel die andere baan, maar sommigen vinden het asociaal overkomen, omdat je dan vooraan aansluit in een file. Tja, nogmaals, asfalt is asfalt voor mij!
 
Ik heb wel eens de vluchtstrook \"getoucheerd\" (50 cm of zo...) om bij een afslag te komen. Ik had wel meteen een agent in mijn nek zitten. Gelukkig geen boete (was toen 275 gulden).
 
dat probleem heb ik dus ook...ik rits ook pas op het laatste moment...het is voor mij heel simpel...als ik nog 300 meter heb om in te voegen, rij ik ook nog 300 meter om dan in te voegen...er is geen wet wat zegt dat je niet door mag rijden tot het einde...ik rij zelf verder nooit op de vluchtstrook...wel tussen de rijbanen in...
 
De vluchtstrook is redelijk heilig. Als ze je daar snappen ben je meestal de pineut. Het best volgens de regels: tussen de linker rij en die daarnaast door.

De overheid propageert tegenwoordig om op invoegstroken te blijven doorrijden tot ze ophouden. Dit om het asfalt efficienter te benutten, en ook omdat er dan gelijkmatiger wordt ingevoegd (niet allemaal stil gaan staan, om bij het eerste witte blokje op de weg je auto motor ertussen te willen proppen). Mij komt dit eigenlijk ook best wel goed uit (toch weer 100 m file minder), dus ben dankbaar toepasser van het regeltje.

Hetzelfde geldt bij het ritsen. Pas bij het bordje dus. Ik vind het overigens wel asociaal als ik (met mijn auto) na dat bordje ben ingevoegd, en die auto achter mij knalt er nog even langs, om hem er vervolgens bij het verdrijvingsvlak tussen te wurmen. Als motoren dat doen vind ik dat om de een of andere reden helemaal niet vervelend.
 
Als iedere motorrijder nou gewoon rechts van de meest linker strook gaat rijden kan iedere automobilist daar rekening mee houden. Meeste motorrijders doen dat gelukkig ook. Vrijdag reden er een hele berg engelsen op de motor over de a12. Veel automobilisten reden aardig links zodat de motoren er makkelijk tussen door konden rijden. Een grote groep engelsen besloot echter links langs de auto\'s te rijden. Dat paste dus regelmatig niet. Toen moesten de auto\'s dus weer naar rechts. Daar maak je dus geen vrienden mee onder de automobilisten.
 
ik ga altijd gewoon tussen de auto´s door,afgezien van belgen heb ik daar nooit problemen mee s´morgens vroeg als vrachtauto´s elkaar aan het inhalen zijn wil ik nog weleens een vlucht stookje mee pakken want ik vindt het een beetje link om met 120 tussen twee vrachtwagens door te rijden
 
superduc: hehehe, en hier in België zijn het de hollandse trutten die irri rijden :)
 
Dat kan wel zijn maar die belgen rijden altijd tegen de middenstreep aan rijden jullie in belgie nooit door een fille heen?

Volgens mij zijn de wegen in NL dan toch smaller, want ik deed dagelijks vele kilometertjes snelweg (met file natuurlijk) en ik kon bijna altijd lekker doorrijden.
Noujah, misschien vallen buitenlanders gewoon meer op als ze je irriteren? Weet het ook niet.
 
Als zo\'n baan er af gaat rij ik hem zo ver mogelijk uit (ook over het verdrijvingvak, meestal dan). Rest van de file er tussendoor.

Vluchtstrook zelden. Hooguit bij \'s ochtens vroeg en dan die ihhalende vrachtwagens.
 
Als je vluchtstrook/fietspad of weet ik wat niet een beetje handig gebruikt heb je kans dat er een motoragent langs komt rijden die vraagt of je het leuk vind om stil te staan en als je dat soort dingen wel met je motortje gebruikt is de kans groot dat ze vragen waar je in godsnaam mee bezig bent |( .
Niets zo sarcastisch als een agent, ik gebruik de vluchtstrook dus wel als ik er aan de andere kant niet normaal doorheen kom.
 
Activiteit
Momenteel is niemand een reactie aan het typen
Terug
Bovenaan Onderaan