Fit worden..

Tapey

MF veteraan
8 sep 2004
2.808
397
Rotterdam
Twitter
Als ik volgend jaar een vol seizoen ZAC wil draaien, zal ik zeker wat aan mijn conditie moeten doen.

Ik ben helaas niet echt sportief. Van teamsport hou ik sowieso niet, heb ik ook geen tijd voor. Ik denk eraan om een hometrainer aan te schaffen, zo'n fiets met een zwaar vliegwiel om te 'spinnen'. Dat is dan meer voor de conditie: longen en hart. Misschien ook goed om de slappe spiertjes een beetje te trainen met wat gewichten of zo'n all-in-one fitness-machine?

Twee keer ben ik begonnen bij een sportschool, maar na twee maanden fanatiek trainen kwam de klad erin. Erg gedisciplineerd ben ik dus ook al niet.

Sommige ZAC-ers zijn zo sportief dat ze tijdens een vrije zondag in de Speedweek nog even gaan hardlopen langs het strand (las ik in de verslagen). Zijn er ook mensen bij wie het niet zo automatisch gaat, maar die toch (dankzij het racen) fit zijn geworden?

Wat doen jullie eraan om de conditie op peil te brengen en te houden? Hebben jullie ook van die hometrain-spullen op zolder staan en heb je daar iets aan?
 
Racen doe je toch zittend?

Waarom ze hardlopen?geen idee :+




























Minder bier/meer sex :+
 
Sportschool 2x1hr/week+ 2x3/4hr squashen/week.
Let op mijn eetgewoontes ( geen rotzooi/fastfood).
en natuurlijk tijdens seizoen veel rijden ( is ook een sportschool).
 
Tuurlijk afhankelijk wat je wilt bereiken.

Ik zweer bij mountainbiken (dus echt onverhard): goed voor conditie en absoluut niet saai en daarnaast krachttraining. Ik weet het, het kost veel tijd en energie, maar je werkt wel aan je lichaam en je voelt je er goed bij.

Van diverse coureurs weet ik dat ze fietsen / mtb'en: vd Goorbergh, Bayliss en div F1 mannen.

Dus ga fietsen.
 
De pest met thuis sporten, dus met een hometrainer of fitness apperatuur aan de slag is dat wel zeer gemotiveerd moet zijn om het vol te blijven houden.
Ikzelf zou daar geen probleem mee hebben, maar uit jou verhaal op te maken, scheelt het daar wat aan.
Tip: zoek een sport die je leuk vindt (of kies de leukste) hardlopen, fietsen, sportschool..weet ik het...bijna iedere sport doet wel iets aan je conditie..en zoek een maat om dit samen mee te doen!! je zegt het dan ook niet zo snel af.

Suc6

ps
voor mezelf:
4 keer (als het lukt 5) in de week naar de sportschool
twee keer basketbal in de week...
Meer dagen zijn er niet ..
 
Koop van dingen om met je handen in te kunnen knijpen, gewoon elke dag 10 minuten in de auto op weg naar je werk.
1 zo'n ding is eigenlijk goed genoeg, het gaat om die rechtervingers en onderarm waarin ik na 6 rondjes altijd kramp begin te krijgen.
Mijn rechter onderarm voelt na een dagje circuit als een opgeblazen ballon.
 
Koop van dingen om met je handen in te kunnen knijpen, gewoon elke dag 10 minuten in de auto op weg naar je werk.
1 zo'n ding is eigenlijk goed genoeg, het gaat om die rechtervingers en onderarm waarin ik na 6 rondjes altijd kramp begin te krijgen.
Mijn rechter onderarm voelt na een dagje circuit als een opgeblazen ballon.

Ik heb sinds kort een powerball, maar ik moet zeggen dat ik het na gebruik, tegen verwachting in, toch weldegelijk in mijn arm en pols voel.
 
Koop van dingen om met je handen in te kunnen knijpen, gewoon elke dag 10 minuten in de auto op weg naar je werk.
1 zo'n ding is eigenlijk goed genoeg, het gaat om die rechtervingers en onderarm waarin ik na 6 rondjes altijd kramp begin te krijgen.
Mijn rechter onderarm voelt na een dagje circuit als een opgeblazen ballon.

de oplossing voor dit probleem is snelgas :+
 
oke oke radiaal rempomp dan is gelijk de gehele rechter clippon geupdated :9
en ja ik weet het ik weet het niet.
ik zeg maar zo ik zeg maar niets, maar ben wel blij dat ik het gezegt heb. :?
 
Als je niet erg gedisiplineerd bent en ook al geen sportfanaat, kon het wel eens moeilijk worden voor je.
Probeer in ieder geval iets te doen wat je leuk vindt, dat maakt het wel het makkelijktse voor je.
Ik sport zelf 5x in de week, drie dagen hardlopen en twee dagen fietsen (mtb), dit doe ik met een vriend van mij en dat is toch vaak de stok achter de deur die ik soms nodig heb O-)
 
Ik zou toch maar iets aan sport gaan doen om je conditie op te vijzelen. Ik sport 3x in de week (1x fitness, 2x hardlopen) en ik heb afgelopen seizoen gemerkt dat ik er behoorlijk profijt van heb. Voorheen was ik na 8 rondjes moe en kon duidelijk merken dat ik daarna niet meer voluit kon rijden. Dit seizoen absoluut geen last van gehad.

Het hardlopen doe ik alleen en daar heb je inderdaad discipline voor nodig. Als je dat niet hebt, kan de klad er in komen. Staat tegenover dat je die discipline ook nodig hebt voor het racen, dus.....

Fitness doe ik op m'n werk en heb een vast trainingsuur. Als ik niet regelmatig kom, verloopt mijn lidmaatschap en da's voldoende stok achter de deur. Bovendien is er goede begeleiding en kun je de training afstemmen op wat je wilt bereiken.
Over het algemeen is het een mix van cardio en krachttraining, waarbij vooral de armspieren flink onder handen worden genomen.

En wie weet, misschien ga je het wel leuk vinden ;)
 
Sommige ZAC-ers zijn zo sportief dat ze tijdens een vrije zondag in de Speedweek nog even gaan hardlopen langs het strand (las ik in de verslagen). fit zijn geworden?
Hey die gozer ken ik ;) :+

Ik heb altijd veel gesport maar ben weer meer gaan hardlopen afgelopen winter en wat minder gegeten. Propte me daarvoor altijd vol om wat spiertjes te kweken. Was blij dat ik >90kg woog. Ben nu blij dat ik iets boven de 80 zit :) Als je fanatiek wil racen en dat kost ten eerste al veel geld vindt ik dat je conditie redelijk toto goed moet zijn want anders verspil je het in de laatste ronden en het bevordert tevens de concentratie en dat is eenhele belangrijke. Op de speedweek vaker 10ronden achter elkaar gereden en geen ene keer moe. Komt ook doordat ik heel ontspannen heb gereden daar in Spanje.
 
Ik mountainbike 2 à 3 keer in de week in de zomer en 1 keer in de week in de winter ('s avonds donker hè ;( ). Verder loop ik op de dagen dat ik niet mtb hard, en doe ik tussendoor nog wat fitness oefeningen gewoon thuis.
Ik train verantwoord met hartslagmeter en let op opbouw en varatie in inspanningsniveau. Aandacht voor herstel is bij deze trainingshoeveelheid zeer belangrijk!!
Af en toe een mtb wedstrijdje rijden om je scherp te houoden is ook een aanrader!
Je kan gewoon met de funclasse meedoen zonder licentie.

Als je intensiever gaat sporten is een uitgebreide medische keuring aan te raden dan wordt naast de normale onzin nog een maximale inspanningstest gedaan zodat je je trainigszones beter kan bepalen.

Misschien een idee om met een ploegje van het forum ergens een keer te gaan mtb'en op een vaste route, centraal gelegen? Lijkt me wel cool! Ik wil wel uitleg geven over rijtechniek, trainingsopbouw e.d. Ik ben 25 en heb zo'n 20 jaar bmx/mtb (+wedstrijd) ervaring dus ik weet er wel wat van (meer dan racen, hahah)

full
 
(Koop van dingen om met je handen in te kunnen knijpen, gewoon elke dag 10 minuten in de auto op weg naar je werk.
1 zo'n ding is eigenlijk goed genoeg, het gaat om die rechtervingers en onderarm waarin ik na 6 rondjes altijd kramp begin te krijgen.
Mijn rechter onderarm voelt na een dagje circuit als een opgeblazen ballon.)


Dit is een ding dat ik je zeker kan afraden, heb het zelf ook gedaan omdat ik last had van een zogenaamde opgepompte onderarm dit maakte het probleem alleen maar erger het probleem bij een opgepompte onderarm is dat je spier te dik word voor je spierkapsel opzet dus. Hierdoor komt hij klem te zitten het enige wat je hier aan kan doen is masseren of je er aan laten opereren het is een kleine ingreep maar het laat een wel een litteken achter.
Ik zelf doe maitainbike en fitness om een beetje in conditie te blijven
 
Nou, in elk geval petje af voor jullie sportieve discipline! :}

Dat mountainbiken is populair, zie ik. Ik moet bekennen dat ik al jaren een fraaie mtb staan (Santos SCC01), die op zolder inmiddels bedekt is met een laagje stof. Misschien moet ik hem eindelijk maar eens gaan gebruiken. Hier op 10 minuten fietsen vandaan bevindt zich notabene een prima parcours... http://home.wanadoo.nl/mtbinfo/routes/zholland.htm#top

In vorm komen om beter mee te komen op het circuit is op zich wel een goede motivatie! Een goed voornemen voor 2005 :z
 
Hey die gozer ken ik ;) :+

Ja, ik heb verslagen gelezen van twee van die ultrasportieve types ;)

Deze http://www.midstar-racing.tk/ (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.midstar-racing.tk/)
en deze http://www.ferryracing.nl/fullxml/default.asp?id=1&ACT=5&content=12&mnu=1 (http<img src="/styles/motor-forum/smilies/nosmile.gif" class="smilie" loading="lazy" alt=":/" title="Nosmile :/" data-shortname=":/" />/www.ferryracing.nl/fullxml/default.asp?id=1&amp;ACT=5&amp;content=12&amp;mnu=1)
 
ik doe aan biljarten :o




dit jaar nog geen last van de conditie gehad, ook niet op de hele warme dagen..
mijn snelste tijd op assen heb ik in de zac in de laatste ronde gezet :)
 
Ik heb de afgelopen jaren te weinig gesport. Met 1x in de 2 a 3 weken met de bedrijfscompetitie meedoen bouw je niet echt iets op :Z . Vroegah sportte ik vijf dagen in de week in de sportschool en was ik ook zo'n vijf kilo zwaarder. In mijn geval is dat positief want als je me kent weet je dat dat ik dat er best bij kan hebben.

Omdat ik nu zo weinig sport ben ik het afgelopen seizoen een aantal keren echt doodmoe van de motor afgeklommen. Ik voel het vooral in mijn benen, van mijn armen heb ik niet echt last. Vreemd is wel dat ik de concentratie over het algemeen goed vast kan houden en vaak (niet altijd) ondanks de vermoeidheid toch in de laatste sessie het hardste rij. Toch weet ik zeker dat meer conditie ook voor meer plezier op de baan zorgt. Nu heb ik soms het gevoel dat het echt werken is en meestal kap ik een sessie dan af. Daarom heb ik (alweer) het goede voornemen om meer te gaan sporten. Mijn schouderblessure werkt alleen nog niet echt mee.
 
Terug
Bovenaan Onderaan